Monday, 26 December 2011

Be In The Right Group...

Be in the right group~~!! 

Kalau perasan post ini pernah di buat oleh my mommy a.k.a direct leader sebelum ini.. Boleh check disini dalam blog beliau, Adibah Karimah.... 

Today, Ifa pun hendak story dan share with you guys outside there yang tercari-cari business dan sudah pun join this business tapi tidak mengubah apa-apa selepas itu!!...banyak kita dengar, ramai yang join tapi ditinggalkan leader, buat tidak jadi, no guidance.. All those stories happened to me n my leader as well before this..

Tidak berniat untuk menyalahkan sesiapa or group lama tapi sangat bersyukur disebabkan mereka Ifa kenal business ni.. Dari mereka Ifa tahu peluang yang ada dalam business ni dan sesiapa yang ambil peluang ni confirm dapat pergi jauh dan ubah hidup masing-masing sebanyak 360 degree...Totally changed!!

Ifa kenal business ini dari tahun 2009 lagi..lama bukan..yes..sangat lama..sama tahun dengan CDM Hanis start this business...Hanis sudah jadi CDM tapi apa ada dengan Ifa...;( Tapi kenapa dikenang apa yang sudah jadi bukan..bukan boleh ubah pun...so kena ambil action dari tidak buat apa-apa..


Kisah bermula apabila Ifa sudah excited hendak buat bisnes..hendak tambah income sebab sedar elaun yang Ifa dapat RM950 tidak pernah cukup...bagi student yg lain mesti fikir amaun itu sudah banyak sebab mereka dapat RM600 sahaja..tapi bagi Ifa yang sudah pernah bekerja, elaun lebih sikit tapi perbelanjaan pun lebih jugak..bukan lebih sikit tapi banyak....memang sakit hati bila duit tidak pernah cukup...hendak bagi dekat mak dan ayah memang tidak dapat...So ingat hendak aktifkan balik bisnes Ifa..berbulan Ifa try tapi tidak nampak apa-apa hasil...tiap hari akan buka Facebook dan page Hanis...semua perkembangan dia Ifa tahu..memang membara tengok kejayaan dia....


Then satu hari buka lagi page Hanis seperti kebiasaan dan tengok post Hanis taken from Adibah punya blog mengenai kejayaan dia selepas join kali kedua..
MY GOD!!!
ada juga senasib dengan Ifa rupanya...so apa lagi terus klik blog Adibah...then terus contact dia...
keesokannya terus jumpa Adibah dan dia terang semua step, goals n bagi semangat untuk terus berjuang...agak lama ambil masa untuk join Adibah disebabkan Ifa student..tidak ada punca pendapatan hendak buat modal..tiap perniagaan mesti ada barang bukan..tidak ada modal manakan boleh hendak ada barang...
Title student bukan penghalang..Ifa juga tidak ada transpot...public transpot sebagai transpot Ifa tapi itu bukan penghalang...hati sudah cakap hendak..so buat sahaja...


setelah kurang sebulan bertungkus lumus, Alhamdulillah ini la hasilnya...Jam Tangan berpuaka madam milik Ifa...memang sangat berpuas hati..sebelum ini ambil masa setahun untuk dapat pangkat SSM..pangkat kedua tertinggi dalam bisnes ini..tapi dengan group Adibah dan Hanis...sebulan saja!!!
tiada mustahil..tepuk dada tanya bonus hendak berapa.. =)


Tiada sesiapa yg memaksa Ifa untuk buat keputusan ini tapi semua atas diri Ifa sendiri sebab hendak sangat berjaya macam Hanis dan Adibah...


 Ifa joined Adibah last month..kira sangat baru!! Tapi dalam masa hanya kurang sebulan, Ifa buktikan pada diri sendiri dan orang di luar sana yang Ifa boleh berjaya. Alhamdulillah in just less a month, i'm already SENIOR SALES MANAGER, sales achievement RM100,000 ( dianugerahkan JAM TANGAN dari stokis), bermula first month car fund, and my dream income (bonus besar!!) dan alhamdulillah Vietnam dalam genggaman bersama rakan kongsi!!
Syukur sangat Ya Allah, terima kasih atas kurniaan-Mu!!

Bulat hati dengan pemimpin pasti dapat!!
jelaskan matlamat dan setting dari sekarang..ke mana hala tuju kita selepas ini..I just follow Adibah word by word!!In this business, we "JUST FOLLOW DA LEADER, & U'LL GET WHAT DO U WANT!!" trust me.... 


Bak kta Adibah, if i did not take this action, sampai bila hanya menunggu di depan screen laptop dan tidak berani mengambil tindakan!!(hanya melihat orang yang berjaya sahaja disekeliling, kita bila lagi???..I know you all dekat luar sana ada yang sudah join tapi frust because no guidance, ditinggalkan leader begitu sahaja..ramai cakap, 90% atas diri sendiri..because diri sendiri hendak berjaya!!memang 90% is ourself, myself!! but 10% from group & leader is very important!! seperti ditinggalkan x bertali...;P 

Pada yang masih tercari-cari peluang ,menambah pendapatan dan tukar masa depan kepada lebih baik...inilah peluangnya!!

Tidak akan dapat orang lain mengubah hidup kita kalau tidak diri sendiri.. Duit tidak akan jatuh keriba!!



New me in a new group!!!;)
 




Time tengah exam...tap ada O Group with Hanis so datang jgk..ada2 hari free sebelum next paper...


Boleh jd camera girl ja sebab dah tak tau kira PB yg byk tu..skali amik 50set...naseb bek ada Mommy Adibah tersyg...n ada beloved BF..tukang mengangkut terbaik..BEST SUPPORTER - Zulhilmi.. =)


Bukan satu tapi skali 2 daa...





With Mommy Rimau yg byk tolong Ifa dalam  biz ni...

Top Agen from Tanjung Malim

Top Agent from Teluk Intan

Top Agent from Seremban



Tanpa mereka tiada kejayaan ini.. =)

Sempat lagi bagi tips tuk terus berjaya...








Bonus besar!!!!

Alhamdulillah...mendapat income sebanyak ini hanya kurang sebulan berbisnes...sangat-sangat tidak sangka...ifa pegang kata-kata Hanis...DREAM BIG!!! sebab dari impian akan terlakar tindakan untuk mencapai matlamat tersebut...angan-angan tanpa tindakan tidak akan membuahkan apa-apa...hanya tinggal angan-angan....Ifa bersyukur sangat sebab Allah membuka hati Ifa ambil peluang ini walaupun kali ketiga!!

Kegagalan adalah titik permulaan kepada sebuah kejayaan yang lebih besar... Jangan jadikan sebuah kegagalan menjadi kekal sampai bila-bila..tapi ambil peluang mengubah kegagalan tersebut jadi kejayaan yang tidak akan dilupakan dan dikenang sampai bila2...

Jangan takut untuk mengambil risiko...sebab sebenarnya dalam hidup kita ini penuh dengan risiko..cuma kita tidak sedar...Orang sudah terbukti berjaya...Ifa tidak sangkal ada yang gagal dalam bisnes ni..tapi tanya diri sendiri...katakan dalam kelas dulu..ada seorang yang berjaya dan seorang yang gagal..mahukah kita ikut yang gagal???mesti kita minta tunjuk ajar pelajar yang cemerlang sebab hendak cemerlang dalam pelajaran sepertinya...same goes in this business..sudah nampak orang berjaya..so FOLLOW ja..kita bekerja dalam kumpulan..bukan sorang2...Ifa sendiri yakin tanpa CDM Hanis dan DDM Adibah, Ifa tidak akan capai kejayaan ni...so tnggu apa lagi??


CEPAT AMBIL PELUANG!!
TOGETHER WE ACHIEVE MORE!!


SMS / CALL 

 Efah Mustaffa
013-4347079

Sunday, 11 December 2011

CDM celebration~~!!


CDM celebration~~!!


Credit to my leader yg buat entry ni.. Adibah Karimah..
Proud to be in her group..mommy harimau so anak pn akan jd harimau...weehuu.. !!


Hyeee everyone!!!..owh, sorryyyy...lama sgt x mengupdate blog..had problem with my laptop, then too busy with appointments here and there..hehehe....but, everyday kept thinking nak update, now this is it!!.coz byk sgt nak share with uols...;)

But i think not too late story mory about "Ulangtahun syarikat yg ke-19" held at MAEPS Serdang...fuishhhh~~!!..I still can feel the heat from that night!!! coz ramai yg glamorous, gorgeous in beautiful dresses on stage...sewn by top designers!!..;)..(dah mula berangan, bila plk giliranku..ekekeke..;p...next year maybe??..InsyaALLAH..;)

It's 19, the number speaks for itself...It shows how big and sturdy is our company...!!..if u wanna stay for long with steady income...then this is it!!..no doubt...a well established and debt free company that can pay ur bonuses every month without fail....insya-Allah...and was awarded as "Syarikat Harapan Kerajaan" recently..
Lucky me to be part of this business!!...;)


Lets have fun layan picsss sepanjang majlis anugerah...;)




(catwalk dulu sblm masuk dewan..hehe;)


(with my supportive husband..susah & senang bersamaku sentiasa..cewahhh...;))


(With our Top leader in B32, multi-millionnaire CDM SITI ROHANA..humble, nice person..;)


(With my great leader in our Team..Mommy a.k.a CDM HANIS HAIZI with her top designer Radzuan radziwill...RM15K for dress only!!..OMG!!;))


(With my chuldren in this business..love you guys..;)
(With supportive sideline...;)

(Yeaaahhh..we can DUIT!!;))
(What a beautiful family of Hanis haizi team...;)


(Anak2ku sekalian...;)
(With Dr.tahirah & Asma)
(With sideline from johor, azrina & xue..:)
(My top agent from seremban..zie..;)
(My Top Agent from Kuantan..Yusrina..;)
(My Top agent Lembah klang..sha..;)
(My Top agent Lembah klang..azza..;)
(My old fren since standard 6 we lost contact, but in this biz we meet again...;)
(Penghibur lara, abg jam..a.k.a salleh yaacob...;)


Yeaahh, till we meet again in next appearance of CDM 2012 celebration!!..Who are they???...Mebe, its gonna be YOU!! that reading my blog right now??..Just wait & see....;)


Who wants to be "My next top agent"??..
Lets meet up & i'll show u how..peacee..;)

Wednesday, 30 November 2011

KENAPA WANITA BERSALIN PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

Premium Beautiful adalah Bengkung Moden, dan amat digalakkan dipakai oleh wanita yang baru bersalin kerana ia membantu:
 
*Mengeluarkan ANGIN dalam badan
*Mengecutkan dan memperkemaskan semula RAHIM yang mengembang semasa mengandung
*Menarik dan merapatkan semula TULANG PINGGUL yang mengembang semasa proses bersalin
*Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
*Mengeluarkan darah nifas yang BEKU dan BERKETUL-KETUL dengan lancar
*Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan PROSES TANGAS) dari rahim
*Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh
*Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)
*Menghilangkan STRETCH MARK akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan (stretch mark)
*Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis
*Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
*Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu
*Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar
*Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat
*Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik
*Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan 
sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.
 
 
Set Premium Beautiful (Long Bra, Waist Nipper, Long Girdle

Call / Sms - IFA 012-4390989

Kenapa semua wanita perlu pakai Premium Beautiful?

Premium Beautiful

Kenapa semua wanita perlu pakai Premium Beautiful?

Kesan F.I.R. Ke Atas Rahim Dan Vagina Setiap Wanita:


* Membantu mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal

* Membantu merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim

* Membantu merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur

* Membantu melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan

* Membantu menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)

* Membantu menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi

* Menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj, menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada suami.


Kesan F.I.R. Ke Atas Payudara Wanita:

* Dapat mencairkan susu lama yang telah lama beku di dalam payudara. Susu beku telah diketahui adalah akar-umbi kepada 'cyst' dan boleh mencetuskan sel-sel kanser

* Membantu membanyakkan penghasilan susu (sesuai untuk ibu-ibu menyusukan anak pada jangka masa yang lama)

* Membantutkan sel-sel kanser pada payudara

* Mencerahkan warna puting payudara

* Menegangkan payudara

* Membetulkan postur payudara

* Membentuk payudara agar lebih sesuai mengikut size badan


Kesan Waist Nipper Ke Atas Tulang Belakang Wanita:

* Menegakkan tulang belakang anda

* Membetulkan posture anda

* Membaiki kedudukan tulang anda dengan betul

* Seterusnya Anda Tampak Tinggi Lampai seperti model ;)

* Apabila anda berdiri, duduk, rukuk, berjalan anda berada pada kedudukan tegak sentiasa

* Tanpa rasa kesakitan sedikitpun, malahan tanpa sedar, anda sebenarnya sudah tampak segak dan tinggi.


Jadi, sebagai seorang wanita tak nak ke jaga kesihatan & kecantikan diri kita?
Tak nak ke mencegah kanser sebelum sakit?
Tak nak ke jaga kecantikan diri kita untuk suami sebelum suami memandang pada yang lain?

Hargailah diri kita sebelum terlambat!
call / contact IFA for FREE consultation..
mobile: 012-4390989

Tuesday, 1 November 2011

BIG Achievement


Congrats to my Leader aka CDM Hanis Haizi for her BIG achievement in October. We are all so proud of you. Dan semestinya kami pun akan work harder to achieve our dream and targets too!!.

Pics and story courtesy of CDM  Hanis Haizi


* CDM Hanis Haizi


* CDM Raz Ali Zain


* CDM Salha Zain / DDM Al-Faath


* CDM Maisarah Ibrahim / DDM Syukran


* CDM Adliza Hizan / DSM Asyraf


ALL together now...

T.E.A.M

Together Everyone Achieve More
 
With Love...
~Ifa~

Monday, 31 October 2011

PREMIUM BEAUTIFUL - Untuk Ibu Bersalin Secara Ceaser



" New Mother yang lepas Bersalin Secara Ceaser/ Pembedahan boleh guna PREMIUM BEAUTIFUL ke?"


Jawapan nye

"Sudah tentu BOLEH"

Bersalin secara ceaser BOLEH pakai corset PREMIUM BEAUTIFUL, sebab PREMIUM BEAUTIFUL ada sistem cangkuk yang kemas yang tidak menjadi halangan untuk dipakai selepas pembedahan. 

Dengan adanya Far Infrared Rays (FIR) yang ditenun sulam dalam PREMIUM BEAUTIFUL, ia membantu mempercepatkan penyembuhkan luka pembedahan. Even boleh dipakai selepas 2 minggu pembedahan atau lebih.

Jika kesan ceaser bersalin masih belum sembuh, anda boleh menggunakan WAIST NIPPER sahaja dulu.

Balutkan Wasit Nipper dibadan kemudian perlahan-lahan kancingkan hook2 tersebut mengikut keselesaan anda. Setiap wanita akan ada  healing crisis yang berbeza2, jika terasa ngilu2 time pakai, jangan takut or gelisah sebab tu adalah salah satu rawatan untuk penyembuhan luka. Jika tahan boleh teruskan pakai, jika tidak, buka sekejap sehingga sakit tu hilang and kemudian boleh pakai balik. Pastika ia mengikut keselesaan masing2.

Bagi yang kesan luka ceaser dah sembuh boleh la gunakan satu set PREMIUM BEAUTIFUL, macam biasa. 
No problemo...

Bersalin secara Ceaser selalu buat kita susah untuk bergerak sebab rasa sakit kat bahagian jahitan. Ada testimoni pengguna yang bagitau guna
PREMIUM BEAUTIFUL seawal 2 minggu selepas pembedahan, terus badan jadi bertenaga, perut juga selesa, rahim cepat susut, Strecth mark makin hilang, yang paling best, luka ceaser cepat sembuh dan kering. 

More best lagi berat baby weight pun turun back to berat badan sebelum mengandung!!


Jom book PREMIUM BEAUTIFUL sekarang and kembalikan berat dan bentuk badan anda yang asal.

KENAPA WANITA BERSALIN PERLU PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL???

Premium Beautiful adalah Bengkung Moden, dan amat digalakkan dipakai oleh wanita yang baru bersalin kerana ia membantu:
 
*Mengeluarkan ANGIN dalam badan






(menggantikan PROSES TANGAS) dari rahim










*Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan 
sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.
 
 
 
Set Premium Beautiful (Long Bra, Waist Nipper, Long Girdle)
*Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik
*Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat
*Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar
*Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu
*Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
*Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis
*Menghilangkan STRETCH MARK akibat semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan (stretch mark)
*Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)
*Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh
*Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa
*Mengeluarkan darah nifas yang BEKU dan BERKETUL-KETUL dengan lancar
*Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
*Menarik dan merapatkan semula TULANG PINGGUL yang mengembang semasa proses bersalin
*Mengecutkan dan memperkemaskan semula RAHIM yang mengembang semasa mengandung

So dapatakan satu set sekarang..dengan pembelian CASH / CARD CREDIT anda akan dapat free gift..huhu...terhad sehingga 11.11.11 saja ocayy!!!





SMS / CALL : IFA 012-4390989

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...