Friday, 8 April 2011

THE POWER OF DREAMS..

Hello there..!!!
aaa today, I nak ajak kita mimpi… jommmmmmmmmm kita mimpi… hehehe… actually, tak yah ajak pun.. konpem somer kaki mimpi punyer la.. tdo jek mimpi.. tdo jek mimpi.. tak kisah la tido pagi ker, siang ker, petang ker.. kalo tido malam lagi la tak yah citer kan.. hahaha indah tak indah je la mimpi kite tu.. betul tak..?? yang besh nyer, kadang2 siang2 bute pon leh mimpi.. kah kah kah.. ok la tu kan.. mimpi tak kena bayar.. mimpi je laaaa.. 

anyhow,  I wanna talk about the power of dreams.. biasa nye org kate mimpi nie mainan tdo.. and mimpi ni hanya angan2 yg tak kesampaian.. ramai kita yg mimpi kan kehidupan yg bahagia.. tak cukup bahagia, mewah.. dan sebagai nyer. Tp, sape antara kita yg berani tuk jadikan mimpi kita tu satu kenyataan..??? cam tak besh jek ckp melayu.. english la.. WHO DARE TO CHALLENGE THEMSELVES TO MAKE THEIR DREAMS COME TRUE... TO BE A DREAM ACHIEVER.. aaa baru cam sampai maksod.. ;) ermm.. rasa nye dalam 100, mungkin la ada sorang dua je.. sbb ramai antara kita yg tak yakin mimpi boleh kita jd kan kenyataan..

hey guys, you know what, when we really think big and strongly believe in what we’ve dream off, it’s so not impossible that our dreams will come true…!!!! Cuma ramai yg tak berani nak mengusahakan nye jek.. why?? Simply because.. aaa nie antara alasan2 yg biasa I dengar la..

    1.  Tak pe la, bersyukur la dengan rezeki yg ada nie..
    2. Malas la.. tak minat.. tak minat... (tunggu & lihat la nie)
    3. Tunggu dulu laa.. tengok dulu mcm mana yer..
    4. Nak tengok semua perfect dulu la baru nak bertindak..

Kan ker rugi tuuu..?? tu dah bagai katak bawak gelas.. hahaha tempurung2 dah tak main dah.. now dah upgrade to glass. And glass plak, yg transparence tu.. sbb leh nampak sekeliling.. kita  duk jek dlm gelas dan tengok je persekitaran berubah.. mmg rugi besar sebenar nya sbb tak ambil peranan and ikot perubahan.. org leh sampai Amarika nuuu.. kita dok la lagi dlm gelas.. pastu yg syiok.. jeles plak bile org berjaya.. adoooiiihaii.. hehe seriously, I pity this kind of people..

To me, bersyukur tu mmg wajib.. tp tak salah kalo usaha tuk lebih sikit.. Allah kate, cari la harta mcm kita nak idop 1000 tahun lagi dan beribadat la mcm nak mati esuk hari.. bole je kan..?? satu lg, MALAS.. aaa ini no komen la, sbb nie penyakit yg takde ubat.. sorry beb if you fall in this category..!! Nabi kate, celaka la kita. Sbb confirm, esuk lebih teruk dpd hari nie.. nau’zubillah.. yg tunggu dan lihat plak.. haiisshhh.. ntah ape nak di tunggu pun tak tau.. sbb tu org kaya bertambah kaye and org miskin bertambah miskin.. org kaye, dpt je peluang, terus buat yg terbaik.. tak pk panjang dah.. pantas dan bertindak terus..!! org miskin plak, dpt peluang, nak pikir2.. ape kes..?? alamat nyer jd ahli pikir je la.. tunggu je la zakat mai ketuk pintu rumah.. sampai bile tuuuuu…???!! And nak tunggu perfect… adoiii.. kita la yang kena buat kawan, baru perfect. Nak tunggu perfect, sampai kiamat la sudah nyer.. nothing is perfect in this world maaaa…

I learn all this from a very noble and humble Chinese man.. malu wooo.. org cina yg kasi sedar kita org melayu.. so, atas kesedaran nie la.. aku jadikan mimpi aku satu reality.. because i don't wanna stop just at dreaming.. i want to make it a reality.. Alhamdulillah.. it works for me.. and i know, it will work on you too..!!

Tamo ke kita rasa x-tra sikit..?? salah ker kalo kita ada rezeki lebih sikit..?? tak teringin ker nak upgrade apa yg ada sekarang dari yg baik kpd yg lebih baik.. dari yg biasa2 kpd yg luar biasa sikit..?? contoh lah.. kalo keta, cube bayang kan kita bawak keta mcm gambar2 kat bawah nie... agak2 la mcm mana rasa kalo dpt drive keta cap2 mcm kat bawah nie... not only drive but to own it...!!! camne feel nyer agak nye.. ;)
power..!! the name you can't deny..
i still remember the feeling riding this car..!! tell you, so smoooooth criminal..!! hahahah
aaahh.. nie lagi la.. lambang Y tebalik tu yg mahal tu.. jgn kate feeling naik.. cer bayang kalo kunci keta tu kita yg punya.. perghhh i tell you.. hard to tell lahh.. hihihi..
kwan2.. im giving examples on cars because i just happen to fall in love fast cars.. hehehe.. mmg tak kisah keta ape kita drive skang.. without a doubt, all cars can get us from point A to point B definitely.. but let me assure you this, the feeling will neva be the same.. tak caya cube la.. and biasa2 kita tengok, kalo keta2 mcm nie la lambang2 nyer.. yg drive or own this kinda cars, mesti org nyer putih pucat.. and mate ada sepet sikit la.. hahaha.. org cino laaaa.. sapo lagii.. dah tu, bile lagi turn kita org melayu...???!!!! ape kita nie tak layak ker..???!! aaa think again..

so, c'mon guys.. you can do it..!! mcm iklan nike plak.. just duit.. eh.. just do it.. eveybody has the rite to make their dreams come true.. tp macam mana..?? aa kalo tak tau gimana cara nye, just hola me up.. punch my number and gimme a ring.. my digit is as follows. i'll be gladly to show you the way... sharing is caring bebehh.. ihiks..
EFAH - 0134347079

for now.. lets go back to sleep and dream.. sleep well.. sweet dreams.. and may all our sweet dreams come true..!! nite and As salam everyone.. ;)

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...