Friday, 29 July 2011

Halangan untuk berubah VS Kejayaan bila Berubah

28 July 2011 Ifa belajar sumting dalam kelas En Akram, bawah subjek Management.. 
Ifa tahu semua adik2 Ifa dalam kelas tak minat dengan subjek ni sebab membosankan 
&
 tak berkait langsung dengan life diaorang...
But for me, its very interesting coz i can use this knowledge in my bussiness.. 
Besides a student, i'am a Manager too.. =).. 

That day i learn about Resistance to Change...

Pelbagai sebab orang bagi untuk berubah...


Ini adalah antara alasan yang selalu orang berikan..Now, ifa hendak share apa yang ifa dapat from my class...
Dalam kelas jadi student, dalam blog jadi lecturer lak.. =)

Siapakah org yg paling berpengetahuan? Jawapannya ialah mereka yg bertindak pantas untuk mencapai cita2 mereka. Sekiranya perkataan bahasa Inggeris "NOW" (sekarang) ditulis terbalik, perkataan "WON" (berjaya) akn timbul. Kejayaan hanya boleh dicapai jika anda berusaha dari sekarang. Bertindaklah segera! Usaha anda pada hari ini akan membawa kemenangan pada hari esok!!! ~Ron Holland~

So mari la sama2 menuntut ilmu...

1st reason, Fear To Unknown...
Orang selalunya terlalu / over thinking...
Belum apa2 sudah fikir result dari perubahan tu..

2nd reason, Fear To Failure...
Lumrah manusia tuk takut kepada kegagalan...
Tapi kalau belum buat apa2 tapi sudah takut gagal, macam mana tu?
Selagi kita belum cuba tuk meneroka potensi yang ada dalam diri kita, macam mana kita hendak tahu samada kita mampu berubah or tidak...
setiap perkara or kerja yang dilakukan wajib ada risiko...
Seawal kita baby pun, time mula hendak belajar berjalan, kita ambil risiko untuk jatuh / rebah kan?

3rd reason - Disagreement with the need for change
Selalunya perubahan itu dianggap salah atau selalu disalah tafsirkan...

4th reason - Losing Something of Value
Setiap orang selalu hendak tahu samada perubahan itu memberi kesan kepada diri mereka atau tidak, kalau mereka rasa perubahan itu memberi kehilangan mereka akan tolak dari berubah.. 

5th reason - Leaving A Comfort Zone
Setiap orang ada comfort zone masing2.. Contohnya bagi yang kerja office haour, diaorang akan bangun pukul 6, pukul 7 siap pergi kerja..Balik kerja pukul 5 oetang..
Bila comfort zone ini diganggu, mereka akan refuss untuk berubah..
Tapi mereka tidak nampak kesenangan yang mereka akan dapat bila melakukan perubahan..
Akan dapat extra time with family, selesa berbelanja hasil dari perubahan yang dibuat..

6th reason - False Belief
Ramai juga salah anggap pada perubahan yang dibuat...
Perubahan adalah untuk kebaikan tapi mereka sudah salah tafsir...

7th reason - Misunderstanding and Lack of Trust
Kekurangan kepercayaan pada leader juga adalah salah satu sebab mereka tidak mahu berubah..leader sedaya upaya hendak menolong mereka untuk melakukan kebaikan atau mendorong ke arah kejayaan. tetapi mereka tidak faham dan tidak percaya..lebih mempercayai bahawa leader mereka ingin mengambil kesempatan..

8th reason - Inertia
Ini juga salah satu sebab orang tidak mahu berubah..Sebab setiap perubahan memerlukan usaha yang lebih..Tapi kalau usaha yang lebih u membawa kepada kesengangan, tak salah kan???




Semua atas diri kita sendiri untuk berubah atau tidak..
anda sedia untuk berubah???
Mari kita lihat kesan2 yang telah terbukti bagi mereka yang sedia untuk berubah dan berani ambil risiko untuk ubah diri mereka...

 Ini adalah my top leader dalam group B32 Batu caves...
CDM Siti Rohana...
CDM Kak Ana bukan sahaja mengubah dirinya dari segi kewangan, tapi juga dalam segi saiz badan n keyakinan..




CDM Kak Ana juga di invite sebagai cover girl bersama CDM Abg Lan aka husbandnya...
Millionaire tau..bukan calang2 orang...


2nd person yang berjaya hingga kini... CDM Azilawati aka CDM Azi Lawa...


CDM Suhaily Elda (tengah)

CDM Azilawati & CDM Juliana

CDM Juliana






CDM yang Glamour with her husband...


CDM Salbiha & CDM Abg Dee

Bukti sudah didepan mata, kenapa masih takut untuk berubah?
just ambil peluang didepan mata untuk mengubah hidup ke lebih baik..
Jika bukan kita yang mengubah, siapa?
Jika kita tidak mengambil peluang itu sekarang, bila lagi?

Lagipun biz ni buat dalam group..
No worries.. 
Leader sentiasa disisi...Susah senang ditangani bersama...
















 For more info, sms / call : IFA 012-4390989

Wednesday, 27 July 2011

NEW PRODUCT - Premium Beautiful Short Bra


Okey, maybe you all still wondering, dah ada Premium Beautiful, kenapa nak beli Short Bra plak kan?
Let me tell you why...

Untuk Premium Beautiful, yes, memang dinasihatkan pakai 1 COMPLETE SET, baru berkesan. Sebab kalau tak pakai 1 set, mula la lemak you all bergelimpangan ke sana and sini. Sebab bila pakai 1 complete set, baru la lemak tue boleh distribute dengan cantik and mana yang lebih-lebih tue, akan dibakar biler pakai complete set...:) So, that's why, biler pakai 1 complete set, you all akan raser lebih selesa, and body pon cepat ja nak slim and nampak lebih mantap...:)

And of course, bukan suma orang kan nak pakai Premium Beautiful? For me, kalau boleh setiap wanita digalakkan pakai Premium Beautiful. Tapi, kalau you all tak nak, tiada paksaan. Tapi, you all boleh cuba our newest product, which is 'SHORT BRA'. Short Bra nie, fungsi sama dengan Long Bra, cuma you all boleh pakai bra sahaja tanpa complete set, and still dapat effect samer macam pakai Long Bra Premium Beautiful.

Pada mereka yg menggunakan PREMIUM BEAUTIFUL corset, for sure & confirm tahu apa fungsi Short Bra nie, sbb dah pakai Long Bra.

Fungsi Short Bra ni sama ja dengan fungsi Long Bra, bezanya, ia lebih sesuai on daily use. So pada sesiapa yang terasa tak nak pakai 1 set of Premium Beautiful, boleh la pakai Short Bra ni sebab ia still boleh support breast anda dengan betul. Same goes to ladies yg rasa2 nak try b4 beli 1 set PB, pun boleh jugak…
Mantap gitu….
 Yang best nye Short Bra pun ada teknologi Far Infrared Rays (F.I.R.) & boleh prevent from breast cancer. Tak salah kalau kita cuba mencegah. Jimat duit dari ia berlaku.
 

Ciri-Ciri yang lain nya:
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan pada bahagian depan dan tengah coli membantu mengangkat dan menyokong payudara
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda ini mengembalikan bentuk yang menarik di bahagian belakang 
  • Rekabentuk yg unik dan elegant ini dapat memberi kesan yang maksima pada payudara (bentuk dan keanjalan)
    • Seni rekaan bentuk 'U' dan ukiran di lapisan belakan
    •  Antara fungsi istimewa yg lain adalah menyerap peluh dgn lebih baik, pengudaraan kepada kulit(kurang rasa panas pada kulit)dan kesan hidrofolik.
    •  Keunikan kuasa regangan 360 darjah membenarkan tubuh untuk bergerak bebas tanpa sebarang kesulitan


    Harga untuk saiz Small: RM399
    Harga untuk saiz Big: RM439

    Sunday, 24 July 2011

    BREAST CANCER... mencegah or mengubati???

    Dipetik dari Utusan Malaysia

    Estrogen punca kanser payudara lelaki



    Alat pengesan kanser payudara awal juga boleh digunakan kepada golongan lelaki. – Gambar hiasan



    SECARA lazimnya, apabila kita berbicara mengenai kanser payudara ia lebih tertumpu kepada golongan wanita.
    Ini kerana ramai berpendapat bahawa penyakit tersebut merupakan penyakit eksklusif wanita tetapi tahukah anda penyakit tersebut juga boleh menyerang kaum lelaki?
    Baru-baru ini, rakyat Malaysia dikejutkan dengan statistik daripada Majlis Kanser Nasional di mana dari 1999 hingga 2006 bagi negeri Kelantan, seramai enam lelaki telah meninggal dunia akibat penyakit itu bahkan kebanyakan kanser payudara yang menyerang lelaki kesannya jauh lebih buruk kerana kanser berkenaan akan menular kepada organ lain dengan cepat sehingga membawa kematian.
    Bagaimanapun menurut Pakar Onkologi dan Radioterapi, Hospital Pakar KPJ Damansara, Dr. Lum Wan Heng, statistik dari Pendaftar Kanser Malaysia pada 2004 menunjukkan bahawa pesakit lelaki yang menghidap penyakit kanser payudara hanya 0.3 peratus berbanding 100,000 pesakit perempuan.
    Tambah beliau, dengan peratusan tersebut secara tidak langsung ia menunjukkan bahawa penyakit tersebut jarang berlaku dan menyerang di kalangan kaum Adam.
    ‘‘Sebenarnya, statistik yang dikeluarkan tidak menunjukkan jumlah yang membimbang kerana jumlahnya terlalu kecil jika hendak dibandingkan dengan kaum wanita.
    ‘‘Namun begitu mana-mana lelaki sekalipun boleh menghidapinya walaupun wanita adalah 100 kali lebih cenderung mengalami kanser payudara.
    ‘‘Kebiasaannya kanser payudara lelaki ini lambat dikesan kerana mereka (lelaki) tidak menyangka kanser payudara akan menyerang golongan tersebut dan kerana itu sedikit atau tiada langsung pengesanan awal dibuat,” katanya ketika ditemui di pejabatnya di Selangor, baru-baru ini.
    Jelas Dr. Wan Heng lagi, statistik yang dikeluarkan tetap tidak akan berganjak (bertambah) melainkan populasi rakyat Malaysia bertambah.
    Katanya, ini kerana penyakit ini hanya akan menyerang kaum lelaki sekiranya ada pertambahan hormon wanita iaitu estrogen atau penurunan hormon lelaki iaitu endrogen.
    Pada masa yang sama, risiko seorang lelaki untuk mendapat penyakit tersebut juga tinggi sekiranya terdapat ahli keluarga yang menghidap penyakit tersebut iaitu penyakit turun-temurun selain disebabkan Sindrom Klinefelter (XXY- ketidakseimbangan genetik) keabnormalan dalam gen kanser payu dara.
    Jelas beliau lagi, kebanyakan pesakit lelaki yang menghidap kanser payudara berumur 60 tahun ke atas tetapi ia juga boleh berlaku pada mana-mana lingkungan usia.
    Mengulas lanjut mengenai penyakit tersebut, menurut Dr. Wan Heng, lelaki biasanya tidak mempunyai payudara dan bahagian tersebut lazimnya disebut dada.
    ‘‘Kanser payudara sememangnya merupakan penyakit untuk kaum wanita.
    ‘‘Ini kerana bahagian tersebut pada lelaki tidak dipanggil payudara tetapi dipanggil dada dan ia tidak mengeluarkan susu seperti wanita,’’ katanya lagi.
    Justeru katanya, sebagaimana wanita, lelaki juga perlu mendapatkan rawatan segera sekiranya mengesan keganjilan seumpama benjolan terutama di puting payudara atau pembesaran sebelah payudara secara tiba-tiba.
    Menurut Dr. Wan Heng lagi, penyelidikan turut mendapati bahawa sifat-sifat klinikal kanser payudara lelaki adalah sama sahaja dengan perempuan.
    ‘‘Sekalipun kanser payudara jarang berlaku di kalangan kaum lelaki, adalah penting bagi orang ramai menyedari bahawa ia boleh berlaku.
    ‘‘Kanser payudara lelaki adalah sama dengan kanser payudara yang menyerang perempuan dan ia adalah sangat penting bagi mereka untuk mengetahui maklumat yang sama dan memerlukan sokongan dan keprihatinan seperti kaum wanita yang menghidap penyakit kanser payudara,” katanya.
    Untuk itu, anda dinasihatkan agar terus berjumpa doktor sekiranya terdapat perubahan pada payudara anda.
    Lelaki yang menghidap kanser payudara akan berasa ketulan atau benjol di bahagian buah dada mereka.
    Kanser payudara lelaki juga dirawat sama seperti kanser payudara wanita dan cara rawatan diberikan bergantung kepada jenis dan peringkat kanser.
    Secara umumnya, kanser payudara lelaki masih lagi dianggap sedikit tetapi kesedaran adalah penting dalam menangani sebarang jenis penyakit.



    WAH!!!!!

    siapa kta pompuan ja da breast cancer?see
    ....
    lelaki pun berisiko tau..so lelaki pun kna amik langkah

     pencegahan sblm terjadinya breast cancer...



    sedikit info mengenai breast cancer...


    Kanser Payudara – Fakta & Statistik
    (diperbaharui 15 Mac 2005)

    Pandangan menyeluruh
    Hampir semua orang mengenali seseorang atau tahu mengenai seseorang yang menghidap kanser payudara: Seorang ibu, kakak atau adik, nenek, makcik, rakan sekerja, kawan, jiran atau kadangkala (walaupun cukup jarang) seorang ayah atau abang. 

    Kanser payudara adalah kanser paling biasa di kalangan di hampir semua pelosok dunia. Terdapat variasi yang nyata dalam kadar insiden kanser ini mengikut geografi. Insiden tertinggi adalah di Eropah Utara dan Amerika utara, sederhana di negara-negara Mediterranean dan Amerika Selatan dan paling rendah di Asia dan Afrika. Umur purata diagnosis yang dilaporkan adalah lebih kurang 50 tahun di negara membangun dan 60 tahun di negara-negara Barat. 
    Pada 2000, terdapat 1,050,346 kes dilaporkan dengan 372,969 kematian akibat kanser payudara di seluruh dunia. Insiden in mempunyai julat purata daripada  95 bagi setiap 100,000 di negara maju dan 20 bagi 100,000 di negara membangun.
    Variasi ini dikatakan berpunca daripada perbezaan dalam saiz badan, diet, sifat revolusi reproduktif  seperti umur haid bermula, bilangan anak, umur melahirkan anak pertama, dan umur pada putus haid. Insiden juga bergantung pada bangsa, lebih tinggi di kalangan wanita berkulit putih berbanding wanita kulit hitam,mereka yang keturunan Sepanyol dan orang Asia di Amerika Syarikat (AMERIKA SYARIKAT). 
    Insiden kanser (bilangan kes kanser baru) semakin meningkat.  Statistik bagi fenomena ini lebih menakutkan di negara seperti Amerika Syarikat dengan 184,000 kes baru kanser payu dara di kenal pasti setiap tahun. Institut Kanser Kebangsaan menganggarkan bahawa menjelang umur 50 tahun, satu daripada setiap 50 wanita akan menghidap kanser payudara. Menjelang umur 80 tahun, bilangan ini meningkat kepada 1 daripada setiap sepuluh orang. Jika risiko insiden ini dikira sepanjang hayat seorang wanita, maka satu daripada setiap 8 wanita akan menghidapi kanser payudara. Satu daripada setiap 28 akan mati akibat penyakit ini. Satu daripada setiap 3000 akan menghidap kanser payudara semasa mereka hamil dan wanita hamil lebih cenderung menghidap penghidap penyakit ini dalam lingkungan umur 30-an. (Hanya 2% daripada kanser payudara didiagnosis di kalangan wanita hamil.)
    Dipersembahkan dalam bentuk lain:
    • Setiap 3 minit, seorang wanita didiagnosis dengan kanser payu dara (AMERIKA SYARIKAT)
    • Setiap 11 minit, seorang wanita mati akibat kanser payu dara(AMERIKA SYARIKAT)
    • Setiap tahun, 30,000 wanita dan 200 lelaki didiagnosis dengan kanser payu dara (UK)
    Di negara dengan kadarnya rendah setakat ini, terutamanya di Asia, kadar peningkatannya begitu mendadak dengan peningkatan yang besar dalam insiden termasuk juga kadar kematian (mortaliti).
     
    Kanser Payudara di Malaysia – Faktanya
    • Kanser payudara adalah kanser paling biasa keseluruhannya dan kanser paling biasa di kalangan semua wanita dari umur 20 tahun di Malaysia bagi tahun 2002 dan 2003
    • Kanser payudara paling biasa di kalangan kaum Cina, kemudian kaum India dan akhirnya kaum Melayu.
    • Kanser payudara menyumbang 31% daripada jumlah kes kanser wanita yang didiagnosis pada tahun 2003. (30.4% dalam 2002)
       
    • Kadar Piawai Umur (ASR) daripada kanser payudara di kalangan wanita ialah 52.8 per 100,000 orang pada 2002 dan 46.2 bagi setiap 100 000 orang pada 2003. Di kalangan kaum Cina, kadarnya lebih tinggi dengan 70.1 bagi setiap 100,000 orang, bagi orang India, ASRnya 61.7 bagi setiap 100,000 orang dan paling rendah di kalangan kaum Melayu dengan kadar 41.9 bagi setiap 100,000 orang.
      Pada 2003, kadarnya 33.9 bagi kaum Melayu, 59.7 bagi kaum Cina dan 55.8 wanita India.
    • Seorang wanita di Malaysia mempunyai 1 per 19 kemungkinan menghidap kanser payudara dalam hayat mereka.
    • Risiko kumulatif mendapat kanser payudara bagi kaum Cina, kaum India dan kaum Melayu adalah 1 per 14, 1 per 15 dan 1 per 24 masing-masing.
    • Lebih daripada separuh daripada wanita yang didiagnosis dengan kanser berumur kurang daripada 50 tahun.
    Bagi bandingan, kanser yang kedua kekerapannya di kalangan wanita Malaysia pada 2002 & 2003 adalah kanser serviks yang menyumbang kepada 12% dan 12.9% masing-masing daripada jumlah kanser wanita.

    Statistik bagi Malaysia telah diperoleh daripada laporan Daftar Kanser Kebangsaan 2002 dan 2003. Dengan peredaran masa, corak kanser termasuk kanser payudara akan lebih nyata. Hanyalah dengan data yang tepat dan boleh diharapkan, keputusan mengenai rancangan serta polisi boleh dibuat untuk negara Malaysia.
    Anggaran oleh  Agensi Antarabangsa untuk penyelidikan dalam kanser (Globocan 2000) melaporkan bahawa dalam tahun 2000, terdapat 3825 kes dilaporkan dan 1707 kematian akibat kanser payudara di Malaysia. Globocan 2000 menganggarkan  secara kasar kadar kanser payudara di Malaysia sebagai 34.9 per 100,000 orang dengan ASR 41.9 per 100,000 orang.
     


    Bilangan Kematian Di Kalangan Wanita Akibat Kanser
    Jenis Kanser

    1994
    1995
    1998
    Payudara

    260
    320
    339
    Paru-paru

    244
    254
    272
    Serviks

    165
    142
    177
    Usus besar

    128
    164
    149
    Leukemia

    128
    142
    139
    Perut

    99
    105
    103
    Hati

    98
    102
    106
    Ovari

    88
    95
    102
    Nota: hanya 1/3 daripada semua kematian di Malaysia disahkan

    Punca: Vital Statistics Malaysia
     
    Kanser Payu dara di Pusat Perubatan Universiti Malaya, Kuala Lumpur (1993-2003)
    Dari tahun 1993 ke 2003, terdapat sejumlah 1818 pesakit kanser payudara di  Hospital Universiti. Bilangan pesakit kanser payudara meningkat setiap tahun dengan bilangan tertinggi tercatat pada  2003. Ini 6 kali bilangan pesakit kanser payudara pada 1993.
    Kanser payudara lebih biasa di kalangan wanita Cina berbanding wanita Melayu. 2% daripada pesakit ini berumur kurang daripada 30 tahun. Majoriti pesakit kanser dalam lingkungan umur 40-49 tahun apabila mereka mula-mula didiagnosis. Walau bagaimanapun ini bukan spesifik kepada umur tetapi mungkin berlaku akibat kedudukan hospital tersebut dan pelanggan mereka. Mungkin ini disebabkan oleh populasi bandar yang lebih muda atau pihak kampung lebih suka mendapat rawatan tradisi. 30-40% daripada jumlah pesakit telah mula-mula didiagnosis pada tahap lewat dan walaupun wanita hari ini semakin mula didiagnosis dengan tumor yang lebih kecil, pengurangan dalam saiz masih belum cukup nyata.
    Ini adalah kerana kekurangan kesedaran mengenai kanser payudara di kalangan wanita mengakibatkan mereka berjumpa dengan pihak doktor hanya pada tahap lewat. Demi mengesyorkan kadar penyembuhan yang lebih baik, penyakit ini mesti di kenal pasti seawal mungkin. 
    Adalah dicadangkan bahawa kanser payudara menghidap pada umur yang lebih muda dan lebih agresif di kalangan orang Asia. Hasil kajian mendapati bahawa kanser payudara di kalangan orang Asia lebih agresif berbanding dengan orang kulit putih. Walau bagaimanapun, penyelidikan yang lebih mendalam diperlu dan akan dijalankan untuk menilai perbezaan antara kedua-dua kumpulan ini (kanser payu dara di kalangan Orang Asia dan Orang kulit putih)


    Barah payu dara tidak kenal umur, boleh dicegah jika dikesan awal

    Simptom

        * Ketulan pada payu dara dan makin jelas ketika haid
        * Pendarahan atau lelehan dari puting payu dara
        * Perubahan bentuk payu dara
        * Kulit payu dara atau puting yang tertarik ke dalam

          Golongan Berisiko
              o Usia yang meningkat (namun dalam kes Abby, barah payu dara boleh juga terjadi pada usia muda)
              o Sejarah keluarga (adik beradik dan saudara terdekat, nenek, sepupu, ibu saudara)
              o Pernah dirawat dengan barah payu dara sebelum ini
              o Haid yang datang pada usia muda (sebelum 12 tahun dan menopaus lewat (selepas 50 tahun)
              o Tidak menyusukan anak
              o Melahirkan anak pada usia lewat (melepasi 30 tahun)
              o Pemakanan tinggi lemak tetapi rendah serat
              o Obes, minum arak, merokok


    MENCEGAH lebih baik dr MENGUBATI....
    sapa stuju???
    so mari la kita mencegah dengan PREMIUM BEAUTIFUL??
    knapa Premium Beautiful.????
    sbb PB boleh melambatkan sel kanser...
    suma manusia dilahirkan dengan sel kanser, bezanya aktif n tak...
    dgn PB ia boleh melambatkan sel tersebut...
    knapa ta amik pelung ni?
    nk tgu sakit dlu br berubat?
    abeskan berpuluh2 ribu tuk mengubati??
    ada peluang mencegah dengan RM2400-RM2600....
    knapa nk mengabiskan duit juga coz sakit tak penah bg salam...
    tmbh2 kanser..
    dia akan trus serang dlm diam..bila tau dah peringkat yg serius..
    sapa yg susah???
    diri sndri n keluarga jgk kan....




    Saturday, 23 July 2011

    MASALAH KEPUTIHAN PUNCA BESAR WANITA TIDAK BOLEH MENGANDUNG WALAUPUN SUDAH PERNAH MEMPUNYAI ANAK SEBELUMNYA...



    article di google


    Menurut Illinois Department of Public Health, bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan itu mampu ‘menyerang’ TIUBFALLAPIO dan UTERUSseseorang wanita yang dijangkiti keputihan. Kesan daripada itu ia boleh membawa kepada kesukaran untuk seseorang wanita yang dijangkiti keputihan untuk hamil. Ia menjadikan sistem tubuh seseorang wanita itu tidak subur dan akan menyebabkan risikoKEHAMILAN EKTOPIK (ECTOPIC PREGNANCY)


    Dalam istilah perubatan, perkara sebegini adalah lebih dikenali sebagai“Pelvic Inflammatory Disease (PID)”Anda boleh bertanya dengan lebih lanjut PID ini kepada doktor yang merawat anda. Selain itu, bakteria atau kulat daripada jangkitan keputihan ini juga boleh akan menyebabkan kerosakan pada TIUB FALLOPIO.




    Jika berlaku kerosakkan begini maka risiko untuk seseorang yang dijangkiti keputihan untuk hamil adalah sangat tipis sekali. Antara langkah bijak yang perlu diambil segera adalah dengan menghalang keputihan ini daripada dijangkiti. Dan jika kita sudah dijangkiti keputihan, kita perlu merawatnya dengan kadar yang segera.



    Kehamilan Ektopik

    Oleh itu segeralah merawat masalah keputihan jika anda telah dijangkitinya, jangan menganggap perkara ini terlalu mudah atau remeh kerana kesannya keatas kehidupan anda amatlah besar. Jika sekarang ini anda masih belum lagi hamil walaupun telah berkahwin lebih dari 2 tahun , kemungkinan besar ia adalah disebabkan oleh masalah keputihan. Dengan adanya rawatan yang berkesan, saya pasti ia mampu menghilangkan keputihan dan meningkatkan semula peratusan anda untuk hamil.

    By wearing premium beautiful it really helps! seriously siapa2 yang mengalami keputihan or trying to conceive baby, I would 100% recommend Premium Beautiful!! Girdle Pb ada jaring-jaring lubang udara function dia untuk menggalakkan pengaliran udara, elakkan kelembapan dan juga prevent from bacteria growth, fungus dan bau. It's very comfortable and stay "fresh" everyday!! Reduce white discharge, lepas tu akan hilang terus! InsyaAllah..





    AlsO sEE thIs pOst

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...