Saturday, 17 September 2011

Be in the right group~~!!!


Be in the right group~~!!!


Hows ur day today guys??...It's my new entry today, I nak story bout my great leader Adibah Karimah..ramai yg tertanya2..siapa tu Adibah..Actually, she's my direct leader in this business..we do by teamwork..so,anything problem in business we solved together..

She was a fulltime housewife...doing this biz end May...n now earn RM10k++ in just a few months...Fully doing this job....But she can get what she dreams..matlamat besar so tindakan kena besar kan...phewwsss...!!jom, baca entry that i quotes from Adibah...enjoyyyy...;)

******************************************************************************************
Be in the right group~~!!..Actually, dah lama nk tulis entry bout this..tp kn la tunjuk buktikan..huhu..Today, nak story mory & share2 with u guys outside yg tercari2 business & dah pun join tis business pastu x jadiiii...banyak kan kita dgr, ramai yg join tp ditinggalkan leader, buat x jadi, no guidance.. All those stories happened to me as well before this... 

Bukan menyalahkan group lama tp tetap berterima kasih kpd mereka coz give me a chance to know about this business..Eventho, pangkat yg lama already DSM..but, its nothing for me!!;p..I more focus to do personal sales that time..dunno that this business actually can go far becoz no guidance..siapa yg xnak berjaya kan??tapi, seriously im telling u guys seperti terkapai kapai di lautan...;(
Eventho byk buat personal sales, tapi still x puas..!! pada masa yg sama, usha2 group hanis..how come she can get 6 figure every month with premium beautiful only!!dlm hati kecilku, wanna be like her..wanna be like her!!arghhhh..she can do it!!i also can rite??tapiii, tak tahu cara...mmg boleh buat, tp how??how??nak income besar every month, nak mantapkan rakan kongsi,nak lebarkan sayap ke setiap negeri..hurmmm..makan hati jela kalau fikir sorang2..huhu;p 

Everyday, pagi2 kalau bgn tido terus buka fb & blog hanis!!she's inpiring me sooo much!!!.yg sgt kelakar, just baca je blog & kata2 hanis semangat terus berkobar2..eventho, dia x knl pon i siape..hukhuk..dah boleh kata angau pon ade ngan hanis..mana taknye, sampai termimpi2 jumpe dia..yela, duk asyikk terbayang nak jadi mcm dia..hehehe..;p

At da same time, we all sibuk mengemas nak berpindah ke kl..becoz my hubby transfer ke KL.. At last, mungkin ALLAH nak pertemukan jodoh dgn kitaorg, one day i terbaca fb hanis nk turun ke utara!!!..ya allah, hatiku berbunga rianggg..bersyukur sgt!!what shud i do??sokongan & semangat dari my hubby, terus i msg hanis nk jumpe..mlm tu we set date then trs jumpee!!seronoknya jgn ckpla..mcm nk jumpe artis gitu..hihi

Hanis bagi kata2 semangat, setting my dream, goals & everything!!kat situ, dah nampak sgt2 jelas mana hala tuju slps ni..xnak berada di takuk yang lama..then, tanpa fikir panjang im willing to join hanis group..she never force me to rejoin,but i myself volunteer..becoz i want to change myself from nobody to somebody.. yeaahaaaaa!!!

I joined hanis at the of end of may..kira sgtla baru!!but now, i proved already to myself & people outside.. Alhamdulillah in just 2 months im qualified DIAMOND SALES MANAGER, sales achievement RM100,000 (rewarded by stockist JAM TANGAN), 2month car fund (now 3rd month), & my dream income(bonus besarrr!!);)) insyaALLAH holland dlm genggamku!!syukur ya allah!!Bulat hati dengan pemimpin pasti dapat!!jelaskan matlamat & setting dr sekarang..ke mana hala tuju kita selepas ini..I just follow hanis word by word!!In this business, we "JUST FOLLOW DA LEADER, & U'LL GET WHAT DO U WANT!!" trust me....

When im realize back ,if i did not take this action, sampai bila hanya menunggu di dpn screen laptop & x berani mengambil tindakan!!(hanya melihat org yg berjaya shj sekeliling, kita bila lagi???..I know u all kat luar sana ada yg dh join tp frust becoz no guidance, ditinggalkan leader begitu shj..ramai ckp kat i, 90% atas diri sendiri..coz diri sendiri nak berjaya!!mmg 90% is ourself, myself!! but 10% from group & leader is very important!! seperti ditinggalkan x bertali...;P

In hanis haizi group, berpegang kuat di stokis B32 batu caves & dipayungi pemimpin yg hebat CDM HAJJAH SITI ROHANA & CDM HAJI AZLAN..Mereka ini sudah diibarat seperti ibu & ayah..bersama2 maju bersama kumpulan..!!!

Sekarang totally different!!kalau diingat kan dulu terpaksa melakukan aktiviti redah meredah setiap hari, tp kini x perlu lg..semua ini dihujung jari..Dgn strategi hanis & pasangannya raz semua menjadi mudah, senang!!hari2 ramai yg bertanya by call, message, email bout business & nak pakai PB.. permintaan premium beautiful corset makin hari makin melonjak naik!!Gara2 semua nak bergaya sakan di hari raya..woohooo!! 


In this business, x ambil masa yg lama pun..prove is everywhere around me..Da most pun 2 years shj nk capai pangkat yg tertinggi..CROWN DIAMOND MANAGER!!Like hanis, she only target to achive this level in just 1 year!!!Last month i had challenged myself to target all this thing, & alhamdulillah i achive it!!so, my next target by end of this year im already DOUBLE DIAMOND MANAGER (DDM)..InsyaALLAH...;)
In this 2 month, i dh melebarkan sayap ke Terengganu, Kelantan, Pahang, Kedah, Melaka....ke selatan soon!!! area lembah klang jgn ckpla..hehehe(over jap;p) eventho jauh, tp still dekat coz we do by jaringan internet shj!!Cdm hanis haizi terkenal dgn jaringan internet by blog & FB shj..so, why not we take this chance to do this business by blog & fb only..!!;)
I'm sure u all wonder how is da strategy in hanis haizi group sampai dpt menjana income 4-5 or even 6 figure every month!!syukurrrr ya allah....we have that key guys..nak tahu caranya??lets make appointment with me & I'll show u da way..Kuasa jaringan internet seperti lubuk emas kalau tahu dalaminya..sooo easyyyy!!!;) 

Pada yg nasibnya yg same wif me..do not give up!!syarikat & produk dah sememangnya hebat!!tp siapakah yg menarik tangan kita untuk berjaya!!tepuk dada tnya jawapan hati...Let's share with me bout your story..;)

New me in a new group!!!;)


(Early business wif hanis..always support me!!) 

(hot selling!!!macam goreng pisang panasss...) 

(My achievement sales RM100,000..Jam tangan & hamper hari raya..wohooo!!)

(Business partner from Kedah & Terengganu )

(the winner's)

(Big family in team hanis haizi) 
(Award SM & SSM) 
(With sifu 6 figure income every month!!cdm hanis & cdm salha)
(With supportive husband..always support me..thanxs abg!!) 
(supportive business partner)


(ho ho hollandddd!!!) 
(My dream bonus!!bonus besar..bonus besar..syukurr ;))) 

Business Oppurtunity!



Rasulullah
 pernah bersabda yang bermaksud:
“9/10 rezeki itu adalah datang daripada PERNIAGAAN.”
(Hadis riwayat Tirmizi)
TAPI....
Nak berniaga kne ade PrOdUcTnya.....ComPAnynya...
(utk biz kecil2lan, x perlu company lgpn)
So,
MLM ada jwpnnya.
****
MLM is a part of business... and untuk kita sertai MLM, kita perlu mencari syarikat yang kukuh and utuh dari semua segi terutamanya plan pemasaran
*******
Syarikat Hai-O is one of the best on providing a good Long Term Marketing Plan.

Background company yang kukuh dan tak perlu dipertikaikan lagi..bukan setakat itu sahaja, tapi syarikat juga telah melahirkan pemimpin2 yang hebat dan telah terbukti kejayaan mereka. Syarikat telah memperkenalkan Marketing Plan yang sungguh senang & terjamin... Kita hanya ikut saja landasan dan tak perlu nak buat sendiri kerana pemimpin sendiri akan turun padang tok membantu kita..

 
"NAK BERJAYA, MESTI JAYAKAN RAKAN KONGSI KITA DAHULU"

Saya cukup suka dengan statement diatas..sebab pemimpin saya selalu remind dengan statement nih.. This is NOT a PYRAMID systems..Bukan jenis orang bawah, jayakan orang atas...Business ni base on our own effort and by group, TEAMWORK is very important...

 
74% jutawan hasilnya daripada perniagaan.


(Dari kiri: CDM Kak Ana & dibelakang CDM Abg Lan)
- Tersenarai diantara jutawan muda..dipilih utk menghiasi magazine PERSONEL MONEY-
CDM Kak Ana & CDM Abg Lan merupakan ICON y boleh kite contohi...
Bayangkan dalam masa hanya 6 tahun beliau join Hai-O....wang beku yang terkumpul dalam bank beliau ialah sebanyak.....RM10 Juta...subhanaAllah.

Mengapa tidak anda?!


Resepi untuk berjaya menjadi jutawan adalah berguru dengan jutawan itu sendiri !!!

Selain CDM K.Ana &CDM Abg Lan...
Top Leader CDM Hanis Haizi juga seorg jutawan yang boleh dijadikan tempat "berguru" untuk berjaya


she is now earning RM180k/monthly

"Seseorang yang ingin cemerlang dalam apa jua bidang pun mesti ada guru dan mesti berguru. Dan ini yang orang kadang-kadang terlepas pandang"- Dato’ Dr Fadzilah Kamsah

"Jadi apabila kita jumpa dengan idola yang tepat, kita akan mendapat nasihat-nasihat yang positif"
-Chef Li

Sekiranya anda ingin menjadi seorang doktor pakar, anda perlu belajar di Medical School. Sekiranya anda ingin belajar perniagaan, anda perlu belajar di Business School.
Tetapi, sekiranya anda ingin menjadi jutawan, anda memerlukan mentor-mentor Jutawan!

"Apa yang kita capai tahun depan, atau lima tahun akan datang, atau sepuluh tahun akan datang adalah berdasarkan pilihan dan keputusan yang kita lakukan hari ini"-Irfan Khairi


Kata-kata semangat beginilah yang membuatkan Ifa TERBUKA HATI & MINDA untuk memulakan perniagaan ini...



INTRODUCING YOU BY GREAT LEADER

They were the superb ladies in this biz...
Walaupun kenal dari facebook ja but they willing to help..
buka tangan sedepa-depanya untuk tolong org berjaya as they do...



My Top leader...
Her current income 180k monthly...


The second superb lady...


His current income 10k+++ monthly...
Jadi DSM dlm masa 2bulan ja..meaning dia dapat income RM10k in 2months only..
amazing right???

"I joined hanis at the of end of may..kira sgtla baru!!but now, i proved already to myself & people outside.. Alhamdulillah in just 2 months im qualified DIAMOND SALES MANAGER, sales achievement RM100,000 (rewarded by stockist JAM TANGAN), 2month car fund (now 3rd month), & my dream income(bonus besarrr!!);)) insyaALLAH holland dlm genggamku!!syukur ya allah!!Bulat hati dengan pemimpin pasti dapat!!jelaskan matlamat & setting dr sekarang..ke mana hala tuju kita selepas ini..I just follow hanis word by word!!In this business, we "JUST FOLLOW DA LEADER, & U'LL GET WHAT DO U WANT!!" trust me.... "
 ----> taken from Adibah's blog



Be in the right group is the most important things!!!
In hanis haizi group, berpegang kuat di stokis B32 batu caves & dipayungi pemimpin yg hebat CDM HAJJAH SITI ROHANA & CDM HAJI AZLAN..Mereka ini sudah diibarat seperti ibu & ayah..bersama2 maju bersama kumpulan..!!! With my team, buat biz ni thru internet ja...sangat mudah...so sesiapa yang nak tahu how... call/sms IFA 012-4390989

Kuasa jaringan internet seperti lubuk emas kalau tahu dalaminya... so easy!!

Be part of our team....





Rizman Ruzaini (pereka fesyen terkenal) bersama Premium Beautiful..


Assalamualaikum & Salam Ho Ho Holland!!!
This entry was made special for man...
Ini adalah satu perkongsian hebat dari ratu Premium Beautiful & LActolite iaitu CDM Siti Rohana mengenai PREMIUM BEAUTIFUL for MEN
"Teruja dgn kesan lacto lite dan Premium Beutiful ...
Rizman Ruzaini ( pereka fesyen terkenal negara ) pun kini mengambil lactolite dan pakai bengkung Premium Beutiful sambil manjadi member Hai O sbb terkejut tengok ramai yg slim hasil dari gabungan Lacto lite dan Premium beutiful ... "
bak kata die "bertindak segera sebelum lemak semakin tepu" .
 Gambar CDM Kak Ana bersama Rizman Ruzaini
(Tahniah & Credit to Kak Ana atas perkongsian ini)
So, untuk LELAKI diluar sana, jangan malu,jangan segan....tangani masalah sebelum bermasalah...
Ni lak perbezaan CDM Kak Ana dlu dan skrg..
sgt superb and awesome...dah jadi mcm anak dara...mak dara jadi anak dara..anak dara tak kan nk biar ja...

Kak ana sblm...almost 90++kg



Now kak ana turun almost 40kg....tak smpi sthn pn...siapa kata lemak tepu tidak boleh hilang??kak ana sudah buktikan...
Wajib suma anak dara n mak dara jeles dengan kak ana k...tiada yg mustahil...kak ana mengamalkan pemakaian Premium Beautiful setiap hari & minum lactolite setiap pagi..
Tiada senaman, tiada pil, tiada diet yang menyeksakan...
so more info boleh contact Ifa di 012-4390989..

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...