Thursday, 25 August 2011

Q & A about Premium Beautiful



Hai sume...

Entry kali ni saya nak jelaskan beberapa soalan lazim yang selalu orang tanyakan berkenaan PB ni.Tak kurang juga yang memberikan beberapa alasan dan persepsi tentang PB ni..Anda PATUT pakai PB baru anda TAHU kehebatannya. Selagi tak CUBA anda TIDAK TAHU...

TAK SENAK KE PAKAI?
Kalau nak tahu bila anda pakai PB ini secara tidak langsung ia dapat mengawal pemakanan harian anda. Waist Nipper akan membuatkan anda cepat berasa kenyang. Tapi terpulang kepada anda untuk menahan nafsu makan, jika anda tetap mahu makan banyak  sudah pasti anda SENAK.  Dan jika ini berlaku jangan salahkan PB salahkan diri anda sebab anda sendiri tidak dapat menahan NAFSU makan anda.  

SUSAH TAK NAK PAKAI?
Saiz PB adalah berdasarkan saiz ukuran badan anda. Itu sebab saiz anda perlu diukur terlebih dahulu sebelum memakainya. Biasanya susah nak pakai ini terjadi disebabkan PB yang anda pakai bukan ukuran saiz sebenar anda.  Jika ukuran betul sudah pasti SELESA bila memakai PB.

LECEH TAK KALAU NAK KE TOILET?
Nampak macam leceh tapi sebenarnya ianya tidak susah mana pun nak handle. Anda tidak perlu membuka semua set PB jika hendak ke toilet. Just lipatkan waist nipper dan turunkan long girdle mcm biasa.

KALAU ROSAK/KOYAK MACAMANA?
PB adalah pakaian dalam yang LIFETIME WARRANTY. Bayangkan pakaian dalam yang kita pakai ini ada jaminan seumur hidup dan service PERCUMA. So koyak or rosak semuanya boleh direpair semula. Tapi percayalah PB mmg susah nak rosak sebab material kain yang digunakan mmg berKUALITI.

TAK PANAS KE BILA PAKAI?
Material kain PB ini berteknologi AKWATEK & AKWADYNE yang lembut dan ianya mengekalkan suhu badan. Kalau suasana sejuk kainnya akan mengecut dan badan kita akan terasa suam. Manakala bila cuaca panas, kain PB akan mengembang dan kita akan terasa tidak panas.

APA YANG BEST PB NI?
Pakaian dalam yang SANGAT SELESA dipakai sepanjang hari kerana kahalusan & kelembutan kepada kulit. PB adalah produk SUPERBRAND & mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa. PB menjaga kesihatan disamping membentuk kontur bentuk badan yang ideal. PB direkacipta khas70% KESIHATAN dan 30% KECANTIKAN.

BERAPA LAMA NAK PAKAI?
Memadai memakainya selama 8 jam sehari. Pakai masa nak pergi kerja sehingga habis kerja. Bila sampai di rumah tidak perlu pakai lagi. So anda boleh rendam untuk cucian dan PB ni CEPAT KERING.


KENAPA MAHAL?
Mahal ini kita pandang dari sudut quality of product dan keberkesanannya. Anda tidak akan menyesal bila melabur untuk membeli PB setelah anda memakainya dan merasakan betapa SELESA, BEST, YAKIN dan CANTIK bila memakainya. Kita perlu pandang dari sudut kesihatan. Mari kita fikir, kita perlu keluarkan duit untuk service kereta, takkan untuk diri sendiri kita tidak sanggup untuk keluarkan duit untuk service diri sendiri. Adakah kita hendak service diri ketika kita sudah sakit?


Ini adalah antara soalan-soalan yang biasa diajukan..Tapi saya nak nyatakan di sini, selagi anda TIDAK CUBA selagi itu ANDA TIDAK TAHU KEHEBATAN PB.Hanya anda yang tahu apa diri anda perlukan.

RASAI NIKMAT PERUBAHAN DIRI ANDA SEKARANG!!


Anda boleh menghubungi saya Ifa - 0124390989
atau
 email- luz.hafe@gmail.com untuk keterangan lanjut berkaitan PB ini.

Tuesday, 23 August 2011

Coffession a Housewife by Hanis Haizi

Salam,


Pejam celik pejam celik dah 23 hari ramadhan meninggalkan kita...macamana dgn preparation raya uolsss??? mesti ada yg dah siapkan dan tentu ada lagi org yang masih lagi membeli belah disaat2 akhir...tak kiralah macamana persiapan kita yg penting raya tahun ni lebih bermakna dari tahun2 sebelumnya....


Kali ni my entry ditujukan buat seseorang yang amat Ifa kagumi dalam bizz PB ni iaitu Hanis Haizi ..siapa jer tak kenal wanita muda bersemangat waja berhati kental ni ha2...umur baru 27 tahun hanya mensasarkan 2 tahun sahaja untuk mencapai tahap sekarang ni...sgt2 komited terhadap rakan2 kongsi yang lain..sentiasa ada bila diperlukan...TAPI..kejayaan Hanis sekarang ni bukan datang macam itu juga...ia berkat usaha padu beliau yg x penah putus asa dan jemu..never give up in life....


Bagaimana dulunya Hanis hanyalah seorang suri rumah...........


COPY PASTE FROM BLOG HANIS


As you all know I used to be a housewife. Lepas graduate, I malas nak kerja. Coz at that time I was pregnant. Dah nak dekat 7 bulan time tu, so I tot maybe i just relax je kat rumah. plus memang confirm la x de org nak hire pregnant women kan. I really enjoy my first pregnancy. Boleh bangun tido sesuka atii akuu..



Then tup tup... hariz pun selamat dilahirkan. Becoming a mother is not easy. Tambah2 si hariz at that time x nak tido malam!! Oh noo... macam mana nak masuk kerja kalau macam ni? Plus i'm fully Breastfeed him.. so i tot maybe i could give myself a break for 6 months maybe?? hubby agreed.



Duk rumah, is the bestest thing ever! Yes! you boleh bangun sukati pukul berapa u nak, pakai baju tido pagi petang siang malam. No one bother. I enjoy staying at home walaupun gaji i at that time 3 angka sajork. uhukkk






dulu pekerjaan suri rumah ku ini dipandang hina

as time goes by, hariz dah masuk 7-8-9 bulan.. Hubby tanya bila u nak kerja? Now i dah memang takde mood langsung nak kerja. Kepala hotak aku dah mula berkarat. And term2 engineering pun sudah ku lupakan. Oh no. Macam mana nak masuk kerja ni??

And the next thing i know.. hariz is already 1 years old.. Me? Still stuck at home with no progress. Except jadi mak. The truth is I MEMANG MALAS NAK KERJA. I malas nak bangun awal2 pagi, redah jam. I don't like to work for people. I malas nak buat benda yang sama tiap2 hari.It is just not me.

In fact I lagi suka belajar dari kerja. I told my hubby i nak sambung my master. Dia ok jer. Seach punya search i nak belajar kat Finland. Nape finland, sebab FREE!! yes all scandinavian countries semuanya free for education. ngeheee

And one day, i tengah scroll2 my FB.. or Friendster kot. I tengok my friends.. Uniten or TIKL semuanya ada PROGRESS. some of them engineers.. lecturers.. or sambung masters kat overseas ade yg tengah buat phD pun! Bukan perasaan hasad dengki ok. PHD. At the age of what 25?!! Akuu???????? dimanakah aku berada? Oh noooo!!!!!! goshhh i felt soo down n down down berhari2.. aku nanges. Meratapi nasib. Salah siapa? No one!! I have no income (ade la takat nuffnang punya haha), no house, no car, no job NADA!!!

And then i pray so hard every day mintak Allah bukakkan pintu rezeki. I want my life back. I nak jadi somebody yang boleh dibanggakan. Tak kesah la dalam apa2.. bidang..


Then one fine day... a friend of mine sms me

Babe ko nak tak buat side income RM3000 sebulan

Dalam hati : wwoooo RM3000 is what i need! Since aku malas kerja. RM3000 pun jadik lah.

I terus sign up and no turning back.


Fast forward TWO years plus... later...........

dari RM3000 (my first pay)

*
*
*
*


First bonus jadi CDM!
*
*
*
*
*
*
*
*

combine hubby and wifey income..:)


dengan car fund for the WHOLE LLIFE, Wawasan bonus (bila ade 6 leg bergerak), Traveling foc tak yah cakap lah.. and many more!


My first Beemer 3 Series

My latest Beemer F10






Here I am Today.


with my group now expanding syukur sangat2...business partners ALL OVER MALAYSIA, infact berada di Aussie, Brunei, Singapore and UK! 


HONG KONG 2 BUS FULL with BUSINESS PARTNERS!


Alhamdullilah! I'm so blessed with my life. I think ada hikmah kenapa i tak kerja dulu... otherwise I takkan jumpa this wonderful bizz! My life has change 360 degree! Not only I changed, but those yang bersama-sama hanis dari awal sehingga kini pun sama2 turut berubah! Syukur!!

With the right determination and guidance you will be succeed!!! Yeahh I believe that!!

A man can be as great as he wants to be. If you believe in yourself and have the courage, the determination, the dedication, the competitive drive and if you are willing to sacrifice the little things in life and pay the price for the things that are worthwhile, it can be done.InsyaAllah!



Masa akan menentukan segalanya!! Gunakan masa sebaik-baik mungkin else dia akan terbuang dan berlalu macam tu je!


**********************************************************************************

Sangat kagum kan berkat DOA, USAHA, ISTIQAMAH, TAWAKAL tanpa jemu dan putus asa...Sememangnya berada di bawah grup Hanis Haizi kita tak bekerja sorang2 tapi with TEAM WORK...

Insyaallah...masih ada peluang lagi you guys kat luar sana yang nak joint me n Hanis Haizi...

Just pm/call 0124390989 
or 
email me luz.hafe@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...