Monday, 30 January 2012

OSTEOPOROSIS

Berkongsi itu sangatlah dialu-alukan..tambah pula perkongsian yang sangat baik dan beri kenaikan untuk orang lain kan..jom tambah ilmu sal osteiporosis...credit to my leader making this post... Bakal CDM Adibah Karimah


Apa itu OSTEOPOROSIS???

Perkataan "osteo" bermaksud tulang, "porosis" bermaksud poros = Tulang poros. Penyakit osteoporosis adalah penyakit tulang yg paling kerap berlaku di dunia ni.
Lihat contoh gambar ni, perbezaan antara kepadatan tulang normal dan tulang osteoporosis.
Tulang menjadi kurang padat, rapuh dan mudah patah walaupun terjatuh dari berdiri.....
aduuhhh.....

Tanda-tanda lain osteoporosis adalah seperti sakit belakang, bongkok, ketinggian merosot. Penyakit ni juga dipanggil"Pembunuh Senyap" sebab org tu tak akan merasa apa2 perubahan sehinggalah tahap yg teruk.

Cara nak tahu ada osteoporosis ke x, boleh buat test dipanggilDXA (dual energy x-ray absorptiometry), lebih kurang mcm x-ray jugakla tapi special sket... Kena buat appointment dulu kat jabatan radiology nk buat test ni.



x-ray tu bahagian tulang sendi pinggul...hotspot utk osteoporosis...tengok kaler kat T-score kat atas...org ni ada osteoporosis la tu...ada kaler merah...


Actually kita punya bone density paling maksimum ketikaberumur 20-25 tahun. Lepas 25 tahun ia pun mula merosot, bergantung pada faktor risiko yg kita ada. Faktor risiko ni banyak, terbahagi kpd 2, yg tak boleh ubah dan yg boleh ubah. Faktor yg tak boleh ubah ni contohnya umur 50 tahun keatas, wanita Asia, menopos, faktor genetik, dsb. 
Faktor risiko boleh ubah seperti kurang pengambilan kalsium, tidak bersenam, kurus kering, merokok, pengambilan alkohol, pengambilan ubat-ubatan seperti steroid, diuretik dan ubat sawan.

So, camna nak kurangkan risiko osteoporosis kawan2??
Kat bawah ni cara-caranya...;)

  • Bersenam - cth berjalan, joging, main tenis, menari, angkat berat dsb. Bersenam ni bukan je menguatkan otot-otot dan meningkatkan stamina, tulang pun jadi kuat dan tebal. Amalkan bersenam selalu setidak-tidaknya 3x seminggu, 15-30 minit setiap sesi.
  • Diet yg kaya vitamin D dan kalsium - pakcik dan makcikberumur lebih 65 tahun dan akak yg dah menopos kena makan 1200-1500mg kalsium setiap hari. Kita yg muda2 ni kena amik 1000mg kalsium setiap hari...Vitamin Dpun penting, yg berumur 18 tahun keatas kena amik 400 i.u. vitamin D sehari, terlebih pun tak ape, maksimum 10,000 i.u. sehari. Kalau nak tau badan cukup vit. D ke tak, silalah check level vit D dlm darah kat klinik my husband kat Rawang.....tapi bukan free yek!ekekeke..;p
  • Last sekali elakkan merokok, alkohol, kafein...ini semua mengurangkan penyerapan kalsium dalam tulang.
If dah terkena osteoporosis tu, ada ubatnya...selain kena makan supplement vit D dan kalsium yg cukup ada beberapa ubat kat pasaran utk mengekalkan kepadatan tulang seperti Fosamax, Actonel, Boniva dan Redclast.

Bercakap pasal vitamin D ni, sebenarnya ia diperlukan badan utkmenyerap kalsium dan phosphate. Dua mineral ni la yg menjadi tulang. Vitamin D ni ada dlm makanan spt mentega, susu, ikan, bijirin. Tetapi, badan masih memerlukan cahaya matahari utk menghasilkan vitamin D yg aktif iaitu vitamin D3. Tengok gambarajah kat bwh ni...

Opss, nanti dulu!!...cahaya matahari tu mestilah kena direct kat kulit, tak boleh di tempat yg teduh, dalam kereta atau pakai sunscreen, dan antara jam 11 pagi - 3 ptg... sebab yg kita nakadalah cahaya ultraviolet-Bbukan uv-A...

Beza antara uv-A dan uv-B ni, uv-A berbahaya pada kulit, boleh menyebabkan kanser kulit dan uv-A ni boleh melepasi cermin, awan, asap, debu dsb...yg si uv-B ni pulak terbalik...ia bagus utk badan kita jana vitamin D3, tapi problem dia tak boleh lepas sunscreen, cermin, awan, asap dsb...

Tu yg susah sket nak dpt uv-B ni tanpa kena uv-A...habis macamana tuuu???hurmmm..


Jawapannya mestila ada~~!!.Di dalam fabrik "Corset Premium Beautiful" laaa... kenapa yeee??

Sebab corset jenama no. 1 ni ada Teknologi F.I.R. yg mana tenaga F.I.R. adalah satu-satunya anti-dote (penawar la senang criter)kepada kesan toksik uv-A yg berbahaya...

Amacam? best kan corset ni... pas ni tak perlu risau dah kena panas lama2, takyah pakai sunblock tebal2, takyah tinted kete yg mahal2..pakai corset ni cukup dah...selebihnya berserah pada Allah...InsyaALLAH...amin..;)

So, sesiapa yg di luar sana nak mencegah Osteoporosis, pakailah Premium Beautiful Corset okeyy!!

Call now :

Efah Mustaffa

012-4390989

Thursday, 26 January 2012

DOUBLE DIAMOND MANAGER REWARD!!!



Hendak senang bukan senang tapi tak juga susah...
Semua terletak atas pilihan..
Itulah yang dipegang oleh my leader...kecil-kecil cili api...
Tapi penuh isi...
Perkongsian semangat dan kejayaan leader Ifa yang berjaya merangkul pangkat keempat tertinggi dalam masa hanya 
4 BULAN!!!!
Tiada yang mustahil kan???So lets DUIT!!

Coretan dari ADIBAH KARIMAH...


Alhamdulillah~!!..
"DOUBLE DIAMOND MANAGER"
 in only 6 months!!!..
One more step to go to da tittle "Crown Diamond Manager (CDM)"..;)
really sentimental value from stockist...;)
First of all, praise to Allah for Your blessings...
Berkat usaha yang konsisten dan ilmu yang dicurahkan from all the leaders at stockist B32 , & especially from great leader CDM "Hanis Haizi" & CDM "Razali Zain", inilah hasilnya....;)

Alhamdulillah~!! sekali lagi target Double Diamond Manager dicapai pada bulan Disember 2011..."Sentiasa letakkan cabaran di hadapan"...
On 14th January 2012 at B32 Batu Caves, as usual every month all "Qualifier Jam Tangan, New Double Diamond Manager and Crown Diamond Manager" are announced and rewarded...including me :p

Pelukan tahniah dari Ibu dalam Biznes...cdm Hanis Haizi...;)

Ucapan Tahniah dr Multimillionaire Malaysia "CDM K.ana"...
..mentor dalam group B32...;)


Kepuasan memegang tittle "Double Diamond Manager"....;)


On stage with "winners of DDM"....
All da winners from team "Hanis Haizi"...all are 7 winners....
Qualifiers :" 5 JAM TANGAN & 2 DDM"...



She's my idol, my mentor, & my celebrity...
my dream to be like her with 6 figure income every month!!...
insyaALLAH...soon~^~!!..wink*wink**.....;)


My strong Supporter..with luvly Husband~!!...;)

Thanxs to all my luvly Biz partners...ur turn is next!!...
Together Everyone Achieve More~~...;)




with dewi...a doctor's wife as well...we both same...
housewife + doc hubby...both with "DDM" title...
;)

With qualifier Jam tangan from manjung..effa....
congrats dear!!...;)

Group of "cdm hanis haizi & cdm razali zain"....
peaceee with V32...VIETNAM CONFIRM!!!

Thanxs anak2ku sekalian...love u olls....peaceee...;)
Last pic with multimillionaire "CDM HAJJAH SITI ROHANA"..
IKON masa kini...pernah menghiasi majalah Personal Money..
bukan calang2 ocayyy....;)
....


This is a serious business, built for long lasting income!!...You can decide how much You want your income, and You work for it... it's depend on You! ..plus this business is really exciting becoz Youcan get "FREE TRIP AROUND DA WORLD"...
Everything is FREEE!!!..besides, You can get a FREE CAR FUND....company gives You extra bonus to pay for your car...
like me before, You probably never thought how much incomeYou can make in this biz.....

....speechless....!!!!^@^

My bonus after 6 months doing this business, first month as a
"DOUBLE DIAMOND MANAGER"..
syukur alhamdulillah....rahmat & rezeki ALLAH berikan sememangnya luas...
RHB bank account purposely for bonus only....
becoz easy to see how much i get..wink*wink*...;)

Tiada ungkapan selain
Syukur Alhamdulillah~~!!.aminnn....;)


You've seen and heard enough!! all the success stories should have triggered YOU!!... act now, make your first move to change your life forever and achieve whatever your dreams in your life...!!!....
"Masa tidak menunggu kita, tapi kita yang perlu mengejar pada masa"...Kalau kita tak lakukan perubahan pada masa sekarang, sampai bila kita hanya nak menunggu, tunggu, & tungguuu.....Renung2kan~~!!!....

Call me NOW!!
(make your 1st step to become next Premium Beautiful top agent....

Ifa 012-4390989
luz.hafe@gmail.com

Friday, 20 January 2012

Vietnam will end soon!!!

VIETNAM!!!!

Pakej ke Vietnam will end soon..
Sekejap ja masa berlalu...Pakej on bulan November....
Syarikat bagi masa 3 bulan untuk pakej ni...
Rasa baru ja bulan November...
Sebab Ifa join bisnes ni in November last year...
Sekejap sahaja macam2 achievement Ifa dapat..
Alhamdulillah..bersyukur di atas rezeki-Nya...
Sekarang pakej ini akan ditutup...
Tak lama lagi...31 Januari 2012..
Ruginya sesiapa yang lepaskan peluang ini...

Kenapa Ifa cakap macam tu sebab syarikat bagi peluang untuk usahawannya melancong secara PERCUMA!!!

Semua ditanggung ocay!!
Termasuk PENGINAPAN, PENGANGKUTAN, MAKAN & MINUM...
Just bawa duit poket untuk shopping untuk family dan rakan2...Dah la Vietnam syurga membeli belah.. 
I LOIKE!!!

Jom cuci mata apa ada di Vietnam...

shopping centre

local shoes

vietnam silk



Ho Tay Lake Water Park

Dalat, meaning the ‘river of the Lat people’, is a romantic getaway for Vietname


Buffalo Festival of Do Son



the magical limestone landscapes often referred to as the Halong Bay on land.

Ha Long Bay




Old Quarter..Travelling by foot is the best way to view the countless small shops, cafes, restaurants and street vendors.

Nha Trang, meaning “white sand” in Vietnamese, is the perfect stopping point between Saigon and Hoi An if you are travelling overland but well worth the visit regardless of your route through Vietnam

Phong Nha – Ke Bang is a national park in the center of Quang Binh province in north-central Vietnam. It is one of the world’s two largest limestone regions with several hundred caves and grottoes.

Conveniently located slap-bang in the middle of the country, Hoi An breaks up a journey between the North and South nicely, and as a result, few visitors come to Vietnam without passing through the town.

Da Nang, a city on the sea, is a mixture of isolated beaches, picteresque mountains, rich ancient history, and one of the friendliest groups of people in Viet Nam


Hue, not to be mistaken by the thought of colours, and pronounced as “Hway”, is actually the capital city of Thua Thien, a prefecture of Vietnam


Greenish Mountains, Hanoi


Susah ka nak dapatkan tiket FREE ni??

sangat senang!!!

Just be part of this big family...
I will guide you until the end.. =)



THE TRIP WILL END SOON !!!
GRAB THE OPPORTUNITY NOW !!!
REWARD YOUR SELF !!!

So apa tunggu lagi...
Cepat-cepat being part of the team..

IFA
012-4390989
luz.hafe@gmail.com

Thursday, 19 January 2012

Roadshow to UTARA!!!

Announcement for those people in UTARA, I will be there this coming "Saturday until Wednesday" (21 - 25hb)"..Roadshow will start in Penang, Sg.Petani, Alor Setar, Jitra, Changlun, Perlis...So guys, grab this chance to book your appointment with me NOW!! Be part of Hanis Haizi team.. A Great Leader (28th old).. successful women with income 6 figure every month!!!

I will share with u guys, how this business can generate income 4-5 figure every month in just a month u guys join this business..first month bonus CONFIRM RM4500!!.Alhamdulillah,..Just within 2 month joined with hanis haizi team..Im qualified (Diamond sales manager) third level, 2nd month car fund, reward 'Jam tangan berjenama' from stockist achievement sales RM100,000 in a month, 4-5 FIGURE INCOME...Last but least, half way to qualified Vietnam ticket...Weehuuuu...INSYAALLAH!!..nothing is impossible If u think u can DUIT!!

Vietnam will be da best moment in our life..Guys, grab this chance to get FREE OF CHARGE ticket to europe..OMG!!...Just bring money to enjoyyyy & shopping....!!!









So guys, im very glad to share how i do this business sgtt cepat & soo easy to target..howww??I will show u da way..Just book appointment with me..& boleh dating bersama2...




 












Jadi perintis UTARA dibawah pimpinan DSM Effa (me) & bersama kepimpinan yang hebat DDM ADIBAH KARIMAH & CDM HANIS HAIZI..yeaazaaa!! SEE U THERE GUYS...


Book your appointment Today!!!
Don't hesitate to call/message/email me :

012-4390989
luz.hafe@gmail.com

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...