Wednesday, 22 February 2012

SM SSM Award for February 2012

Sekitar majlis penganugerahan SM & SSM...Congrats to all business partner..We are in a STRONG GROUP....Keep it up..keep it up..keep it up..!! Kita semua sudah berada di landasan yg betul & tepat...Pandang lurus ke hadapan pasti Kejayaan menanti...Jumpa anda semua di puncak kejayaan...;)

From ZERO to HERO...
From NOBODY to SOMEBODY...

Insyaallah KEJAYAAN will be mine coz we work in TEAMWORK not WORKING ALONE... 
You are in the right group, with the right leadersas well as a GOOD TEAMWORK!!
So jangan takut sebab ada orang yang akan guide sepanjang perjalanan.. 
JUST FOLLOW EVERY SINGLE STEP ocay!!

Have fun with the pictures!!

SM/SSM Award on 18 Feb 2012 at Menara PGRM, Cheras

The tentatif programme...

Mentor a.k.a CDM Celebrity
CDM Hanis Haizi

Great leader... capai DDM hanya dalam masa 6 bulan!!
Bakal CDM Adibah Karimah

Biz partners from Kedah ( Kulim / Sungai Petani)
a.k.a My Incik Sayang / Backbone.. =)
SSM Zulhilmi

DSM Liya

DSM Bahijah

DSM Farzella



Pasangan hebat from Sabah + Perlis...

Pasangan hebat from Kedah + Sabah..



DSM Bahijah bersama CDM Hanis Haizi..amik aura...

DSM Kamaliyah bersama CDM Hanis Haizi

My beautiful group with 'Mommy' and 'Daddy' dalam biz..

Antara biz partners yang hadir..

With CDM Razali..

Anak2 rimau bersama mommy dan nanny rimau..

Big group bawah pimpinan bakal CDM Adibah bersama CDM Hanis Haizi

Bersama mentor hebat pakar strategi dan pakar motivasi, CDM Azlan dan CDM Siti Rohana
Bersama Pengerusi Kumpulan...
( Dia cakap kami semua cantik...peewiiitt!!)
With supportive sidelines..
Group Mommy Adibah..




DSM Rajiah




Big family in CDM Hanis team...

Selesai sudah majlis Anugerah SM/SSM..
Next will be Diamond Night n Ifa dah book photographer for that event!!
(padahal baru ja habis award sm/ssm kan..)
Teruja untuk Diamond Night because Ifa akan naik ambil award with my great leader n biz partners jugaks!!
peeewwiiiiitt!!!

So guys, lets have a move to be part of my journey in this beautiful biz..ONCE you have move for first step, TRUST ME that success is just around your corner!!

Wanna be part of our team?? Don't be hesitate to call me, message, email me...will show u step by step & guide u along da way...Let's have a coffee & chat with me..peaaceee;)

Call / Email me :


Efah Mustaffa
012-4390989
luz.hafe@gmail.com


Lemak berlebihann???oh, tidakkk!!!






ohhh!!!tidakkkkkk!!!
Kalaulah boleh hilangkan lemak di perut, alangkah indahnya hidup ini. Bila impian tersebut jadi kenyataan, tentu seronok, kan? Tapi, lebih manis sekiranya berjaya dicapai secara semulajadi. Yeahh! Itulah sebenar-benarnya nilai kepuasan.

Agak-agaknya, kenapalah ramai sangat yang lebih tertumpu untukbuang lemak di perut? Bukan di bahagian lain?

Ini kerana, lemak yang dibiarkan berkumpul di perut bolehmerosakkan jaringan organ tubuh dan seterusnya meningkatkan risiko penyakit jantung. Fakta ini disokong oleh satu kajian yang mendapati individu yang bebas lemak di perut mempunyai risiko rendah untuk mengalami gangguan jantung.

Jadi, apakah yang perlu anda lakukan untuk menghilangkan lemak berlebihan di perut ni?
Langkah pertama, secara senaman adalah salah satu cara untuk mengempiskan perut..tapi, bagi org2 yg bekerja, sibuk di tempat kerja hari2..sempatkan mereka untuk melakukan aktiviti senaman??urmmm...

Langkah kedua, mengambil makanan yg berprotein tinggi adalah salah satu cara..Ia bertujuan mengurangkan pengeluaran kortisol dalam badan sehinggalah proses penyimpanan lemak sekitar perut berkurangan...tetapi, persoalan disini juga adakah semua org di luar sana akan mengambil langkah berjaga2 dari segi pemakanan??urmmm...??

Dan akhirnya, Langkah ketiga adalah penyelesaian yg sangat2 berkesan tanpa senaman, tanpa diet yg seimbang, digalakkan memakai corset premium beautiful!!!


(Lelaki juga digalakkan pakai waist nipper premium beautiful)
Dengan pemakaian korset premium beautiful, pemecahan lemak akan lebih cepat memberi kesan oleh kerana pemakaian secara konsisten setiap hari selama 8 jam!!

In just 2 weeks, kita dh boleh nampak perbezaan yg ketara..trust me guys!!so many testimoni around of me..they looked very very excited & really satisfied with this product...

No strict diet, no exercise,no pills, no need to undergo a surgery!
Just wear Premium Beautiful!!
It has LIFETIME WARRANTY, Far Infrared Technology from JAPAN, material Akwatek & Akwadyne from Germany,
You'll see in just 5 mins your body will transform
from flabby to CURVY!!
Hide those bulging stomach!

BUZZ ME NOW FOR FREE CONSULTATION!!!
IFA
012-4390989
luz.hafe@gmail.com

Tuesday, 21 February 2012

Be In The Right Group... Part II



Assalamualaikum and salam sejahtera semua...

Sure semua readers blog Ifa pernah baca post sal ni dulu..
Ok, ni adalah sambungan for 1st chapter...
Sekarang sambung dengan my biz partner lak...

Ifa ingat lagi 1st time ajak DSM Bahijah buat biz...sangat takut...
Dia ni sangat anak yang sangat patuh pada parents..
Parents tak bagi buat so dia tak nak ambil peluang yang ada depan mata..
Tapi berkat kesungguhan dia, kini pegang income 5 angka..
Kalau biarkan takut kuasai diri kita, kejayaan tak akan menghampiri kita.. =)

So enjoy the post from 
DSM Bahijah..
BE IN THE RIGHT GROUP.. sebenarnya entry ni dah dibuat oleh mommy Ijah..bakal DDM Efah.. click sini ---->DDM EFAH.. but today Ijah plak nak story mory n sahre dengan korang2 semua yang tengah tercari-cari side income a.k.a. business yang sesuai ataupun yang dah join biz nieh tapi x jadi.. memang banyak yang kita dengar x jadi, ada yang join then ditinggalkan leader, buat tapi x jadi sbb x da org nak guide..semua cerita2 nieh, leader Ijah dah rasa sebelum nieh.. tapi knp kita nak tengok yang x berjaya ja kan?? bnyak lagi yang dah berjaya..apa kata kita tengok yang dah berjaya pulak sebagai inspirasi kan..

    Alhamdulillah, Ijah rasa bersyukur sangat-sangat sebab kenal dengan biz nieh.. Sebenarnya Ijah dah lama tau n dengar pasal biz nieh, event mak Ijah pernah guna PB nieh..cuma masa 2 kecik lagi..x ambik kesah pown.. Tapi masa tu Ijah kecik lagi..sekolah lagi kot.. x pernah terfikir langsung  nak join biz nieh.. Tapi Ijah syukur sangat-sangat sebab pintu hati Ijah dah terbuka untuk join biz nieh dan ubah kehidupan Ijah 360 darjah...

    Segalanya bermula apabila Ijah tengok post dekat FB.. masa nieh Ijah kenal Efah nieh sebagai junior Ijah n kami sama kampung..tu jalah..x lebih.. Ijah tengok post pasal product..berminat ja.. Yalah..pempuan mana x mau cantik kan.. masa 2 Ijah dah habis blajar.. Tunggu posting ja.. Efah datang hantar kat umah.. memang dia x da cerita langsung pasal biz nieh.. Lepas Ijah pakai..nampak perubahan semua..rasa puas hati..Then tgok lagi post Efah kat fb... masa tu Efah cerita pasal melancong.. terfikir lam hati.. "Aik, budak nieh nak g mlancong plak..banyak duit dia".. lama lepas 2 income plak.. dalam hati " x leh jadi nieh..apa budak nieh buat duit bnyak sangat".. strt dari tu la Ijah mula2 merisik khabar mengenai biz nieh..

   Start dengan ini lah bermulanya pengembaraan kearah merubah kehidupan Ijah.. Mula skali dengan My gread leade bakal CDM Adibah turun ke Tg. Malim..bukan sekali..bukan 2 kali..tapi 3 kali dia turun.. Barulah segala masalah Ijah settle.. Masalah utama pada masa 2 adalah my parents x kasi Ijah buat biz nieh.. dah la diorang ada dekat Mekah masa 2, bertambahlah kegusaran Ijah nak join biz nieh.. tapi dengan kata-kata semangat dan keyakinan Ijah pada syarikat dan product Premium Beautiful, Ijah bulatkan hati nak buat biz nieh, x kira apa pown yang nak jadi.. Last-last mak Ijah bagi approval..Alhamdulillah.. Terima kasih mak n walet..

   Ijah sahut cabaran nak tunjuk bukti pada semua yang usia muda (22th ya) bukan penghalang nak buat biz nieh.. Tak ada transport bukan alasan untuk tidak maju dengan biz nieh.. Public transport pown x kurang hebatnya jugak kan... Bak kata pepatah.. Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan.. kan..kan..kan.. =)

    Setelah 2 bulan berkecimpung dalam biz nieh.. Alhamdulillah...ni la hasilnya.. Jam tangan berpuaka Madam (hadiah dari stokis) menjadi milik Ijah... Yaaay... =D Plus Ijah dah dapat pangkat DSM..pangkat ke 3 dari 5 pangkat dalam biz nieh.. Sangat-sangat berpuas hati.. Berkat dorongan dan semangat kumpulan CDM Hanis Haizi, Adibah Karimah dan Efah Mustaffa.. Semuanya TAK MUSTAHIL..Cuma perlu tepuk dada..tanya bonus nak berapa... =)

   Tak ada siapa-siapa pun yang paksa Ijah untuk buat keputusan nieh.. Tapi semua atas diri Ijah sendri sebab nak sangat berjaya macam Hanis, Adibah n Efah..

 Ijah joined Efah last 2 month..kira sgtla baru!! but now, i proved already to myself & people outside.. Alhamdulillah in just 2 months im qualified Diamond Sales Manager, sales achievement RM100,000 (rewarded by stockist JAM TANGAN), 1stmonth car fund , & my dream income(bonus besarrr!!);)) Vietnam dalam genggaman..!!syukur Ya Allah!!Bulat hati dengan pemimpin pasti dapat!!jelaskan matlamat & setting dr sekarang..ke mana hala tuju kita selepas ini..I just follow hanis word by word!!In this business, we "JUST FOLLOW DA LEADER, & U'LL GET WHAT DO U WANT!!" trust me....  

   Bak kata Adibah.. , if i did not take this action, sampai bila hanya menunggu di depan screen laptop & x berani mengambil tindakan!!(hanya melihat org yg berjaya sahaja sekeliling, kita bila lagi???..I know u all kat luar sana ada yg dh join tp frust becoz no guidance, ditinggalkan leader begitu sahaja..ramai ckp kat i, 90% atas diri sendiri..coz diri sendiri nak berjaya!!mmg 90% is ourself, myself!! but 10% from group & leader is very important!! seperti ditinggalkan x bertali...;P  




New me in a new group!!!;)  





With mommy Efah Mustaffa masa dia dapat jam tangan..



Tengah mengira 50 set PB dengan my gread leader Adibah Karimah ..




Jam Puaka Nieh.. =)







Separuh daripada Group CDM Hanis Haizi yg ambik jam.. AAAUUMMM!!




Semua penerima anugerah under group Hanis haizi.. ramai kan..


All of us in ONE GROUP... GO,GO, GREEN!!!


Our Group Of Own.. 


PURPLE MANIA.. YAKA?? hehehe



With Nanny Rimau.. sangat2 memberi inspirasi pada Ijah..


With Mommy Rimau yang banyak tolong Ijah dalam Biz nieh..


Top Agent Genting Highland.. 


Top Agent Kedah




Tanpa Mereka..tiada kejayaan ini..


Saya Bercakap as TESTIMONY kepada semua.. =)


Bonus Besar!!!


Alhamdulillah...mendapat income sebanyak ni...sangat2 tak sangka... Ijah pegang kata2 Hanis...DREAM BIG!!! sebab dari impian akan terlakar tindakan untuk mencapai matlamat tersebut...angan2 tanpa tindakan tak kan membuahkan apa2...hanya tinggal angan2....Ijah bersyukur sgt sebab Allah membuka hati Ijah amik peluang ni!!

Jangan takut tuk mengambil risiko...sebab sebenarnya dalam hidup kita ni penuh dengan risiko..cuma kita tak sedar...Orang sudah terbukti berjaya...Ijah tak sangkal da yang gagal dalam bisnes ni..tapi tanya diri sendiri...katakan dalam kelas dulu..ada seorang yang berjaya dan seorang yang gagal..mahukah kita ikut yang gagal???mesti kita minta tunjuk ajar pelajar yang cemerlang sebab hendak cemerlang dalam pelajaran sepertinya...same goes in this business..sudah nampak orang berjaya..so FOLLOW ja..kita bekerja dalam kumpulan..bukan sorang2...Ijah sendiri yakin tanpa CDM Hanis dan DDM Adibah n DSM Efah, Ijah tak kan capai kejayaan ni...so tnggu apa lagi??CEPAT AMBIL PELUANG!!
TOGETHER WE ACHIEVE MORE!!

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...