Friday, 3 February 2012

Kegagalan VS Kejayaan


Assalamualaikum....

Today Ifa hendak share cerita pasal Ifa...


Actually Ifa pun tak sangka dengan pencapaian Ifa 


sekarang...


Serius macam mimpi ja...


Dulu tak percaya dengan diri samada boleh buat ke tak...


Sekarang tak percaya jugak..


Tapi tak percaya yang pencapaian Ifa dah sebanyak ni...






Ifa kenal bisnes ni dah lama.. Dari tahun 2009 lagi..

Dulu nak buat bisnes ni rasa susah gila..


Tapi sekarang, alhamdulillah semakin nampak hasil..








Sekarang rasa sebaliknya... =)


Dulu macam-macam alasan Ifa bagi...


Sekadar nak cover ketidak mampuan dan 


ketidakpercayaan 


pada diri tuk buktikan diri boleh berjaya...


Tapi sangat jeles tengok kejayaan orang lain...


Terutamanya Hanis Haizi...sebab memang dia idola 


Ifa...dr income dia RM150K... Sekarang sudah 


RM200K...


Sekejap ja..tak amik masa yang lama nak berjaya...


samada nak tak nak ja.. 




Kalu orang lain mesti sudah give up..yela...buat bisnes 


yang sama dua kali dah tapi still tak jadi..


Macam Ifa ni berani lak ambil risiko kali ketiga untuk 


join bisnes ni...syarikat sama...produk sama...stokis 


sama...tapi apa yang tak sama????


Kumpulan tak sama...memang orang cakap kumpulan 


bawa 5% ja faktor penyumbang tapi bagi Ifa,kumpulan 


sangat bawa efek yang besar...




Ifa pegang "NOTHING IMMPOSIBLE"... So Ifa bangun 


dari kegagalan dan fight tuk capai kejayaan.. 


Sebab kegagalan bukanlah jalan buntu, bukan juga 


jalan yang sempit... Tetapi ia menjadi jalan menuju 


kejayaan. 




Terserah kepada diri untuk memilih samada bangkit 


dan menuju ke arah kejayaan atau menyesali diri terus


 menerus kearah kegagalan... 


Perbaiki diri dan cari kelebihan diri...


Nak ke terus gagal???









Kegagalan adalah satu pilihan... So nak ke pilih untuk 


gagal???



















  






Jika kita dapat bangkit dari kegagalan...
Kejayaan pasti milik kita...



Macam mana Ifa boleh dapat kejayaan ni???
sebab Ifa buat dalam kumpulan...
Follow the leader!!
Follow every step and u will get the same result...
So kalau nak berjaya kena ikut cara orang berjaya buat..
Jangan ikut yang gagal pula...









Apa yang Ifa dah capai dalam masa 3 bulan berbisnes dengan kumpulan Hanis Haizi memang sesuatu yang tak di sangka.. Dulu sebelum join selalu fikir boleh ke aku ni...Nasib baik buat keputusan untu join..Sebab selagi kita tak buat, kita tak kan tahu potensi kita..

Ifa sangat bersyukur dengan keputusan yang Ifa ambil...
Kalau tak, Ifa tak kan dapat apa Ifa dapat sekarang..
MOOD : GLAD!!

My Achievement in 2 months!!




My journey in Premium Beautiful bisnes... 


1st time jumpa Adibah
1st time Adibah temankan sponsoring...
Rakan kongsi bersama Hanis...
O Group dibawah pimpinan Adibah
Setting strategi untuk dapatkan Jam puaka...
Achievement 50 set in a month!!

  
 










Dapat jam free!!!
















From nobody I'm become somebody....Will help 


anyone that want to be the same...so lets DUIT 


together..


TOGETHER WE ACHIEVE MORE!!!


Interested to be part of my beautiful team now?

012 - 4390989

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...