Saturday, 17 March 2012

Upcoming Diamond Award - Dress from Top Designer

Syukur Alhamdulillah pada rezeki yang diberikan oleh-Nya...
Berbaloi keputusan yang dibuat hujung tahun lepas..
Keputusan???
Keputusan untuk buat bisnes Premium Beautiful walaupun sudah 2 kali buat sebelum ni tapi tak berjaya...
Berkat usaha dan yakin pada leader dan kumpulan...
Ifa dapat naik pangkat Diamond Sales Manager dalam bulan kedua berbisnes..
Sebelum ni rasa susah sangat untuk buat bisnes ni..
Tapi rupanya yang jadi susah dan payah sangat sebab tak ada back up kuat di belakang iaitu group dan leader..
Memang Ifa nak sangat berjaya dalam bisnes ni sebab nampak kejayaan yang orang dapat..
Kalau org dapat, kenapa Ifa tak boleh kan...
Try buat sorang walaupun tak ada back up dari leader..Tapi susah untuk mejadi..
So decided untuk rejoin orang yang betul-betul kuat dan orang yang dah berjaya iaitu CDM Hanis Haizi dan DDM Adibah Karimah...

And as the result, Ifa dapat Jam Tangan berpuaka Madam dalam bulan pertama joined..
Dapat Diamond Sales Manager dalam bulan kedua..
Dan bulan ketiga lahirkan pewaris Jam tangan..
Memang tak salah keputusan untuk rejoin...sangat betul!!

Betul org cakap, KEGAGALAN ADALAH TITIK KEJAYAAN YANG LEBIH BESAR..


Ifa akan diraikan pada Diamond Award nanti untuk pangkat DSM.. 
Bukan itu sahaja, my business partner pun akan join me..weehuu...
Happy sangat sebab bukan berjaya sorang-sorang tapi berjaya bersama-sama kumpulan..
So sekarang tengah fikir nak pakai baju apa, design apa n siapakah my designer!!!

Jom layan siapa yang tersenarai...



Ifa suka dengan design Rizman...kena la dengan Ifa yang suka kembang2 ni..tapi padan ka dengan Ifa yang agak tak tinggi?? huhu






Next will be... Jovian Mandagie... Ramai yang cakap design Jovian pun ok..









Ezuwan Ismail pun ok juga... =)









 Tu antara list designer yang bakal jadi pujaan hati.. n maybe nak look at dekat design Rizalman juga..weehuu...

Sebelum ni tak terpikir nak pakai baju from top designer tapi dengan biz ni, tiada yang mustahil..
Dapat juga income 4-6 angka.. dapat melancong 3 kali setahun...dapat free gift.. dapat award.. dapat buat saving...dapat car fund..dapat byk kwn yang sentiasa positif yang memberi semangat, bukan yang mengkondem setiap masa...

Apa yang penting berani tuk berimpian besar dan cuba menggapainya... CONFIRM dapat...huhu..
 Seronok buat bisnes ni sebab buat dalam kumpulan..disokong hebat lagi dengan leader...semua diajar..
Plus my top leader pun ada bagi advice cara cari baju..

Look here..

Hendak berjaya perlu ikut orang yang sudah berjaya..
Belajar dari kesilapan orang bukan kesialapan diri sendiri... baru jimat masa...

To know more about this business..

Efah Mustaffa 

012-4390989

luz.hafe@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...