Sunday, 20 May 2012

Trip ke Paris and London for free!!!


Salam semua :)

Evening to all readers, and silent readers there!

So hari ni Ifa nak bagitau yang company dah reveal next Free Of Charge trip to Europe which is to LONDON & PARIS! wehuuu~! :D
trip FOC ni akan fly around March 2013
Trip ni adalah trip paling panjang sekali di mana company bagi 6 malam untuk ke sana, which is 3 malam ke Kota London, dan 3 malam ke Paris! 
Subhanallah.. seronoknya membayangkan trip ke London dan Paris ni ;)


Jom kita tengok apa yang ada kt London & Paris masa tu :)

Eiffel Tower!

 waktu siang
 
 di malam hari..! cantiknya Subhanallah! :)


Tower bridge-siang hari

 Tower bridge waktu malam :)
Tetibe teringat lagu "London bridge is falling down" tuh! hehehe


Tetibe teringat CDM Kak Ana kata yang rombongan akan melalui bawah london bridge ni dengan feri! nek bus tapi bus dok atas feri..! yaww..~ bestnya kan!



 Disneyland Resort Paris ;)



 Lafayette Galeries,Paris tempat shopping yang syok!
Semua brand ada dijual kt sini. Gucci, Coach,you name it!
Every top designer selling their latest design here. YEAY! ;)


 Inside Lafayette Galeries

shoes! here and there ;)


 London Eye and city ;)


Jardin Albert-Kahn Garden. Masa ni spring!

Summer time~cantik sgt! ;)

fuhhhh..~! tak larat dah nak google lagi!! xsabar dah nak pegi.. wehuuu..~!

Best sangat kalau dapat honeymoon kat sana kan! Company sponsor. Free Of Charge tau! 5 star trip! yeay!! jimat duit kuu.. tinggal bawak duit utk shopping jek! 

Jom-jom sapa2 readers kat luar sana yang nak join Ifa  pergi Paris & London ni, hurry! Call me! 
Kita pegi sana ramai2 jom! Jangan risau, penginapan, makan semua company tanggung, Free saje!
Tinggal bawak badan je gi sane.. hehehe

This is what i love with my business. Kita dapat apa je yang kita nak. Insya Allah! Jom, do this beautiful business with me! if u give me trust, i give u commitment. I'll guide u all the way utk berjaya dan rasa apa yang Ifa dah dapat, dan kita pegi this trip sama2. Insya Allah u'll turn out be a successfull entrepreneur with me :)


Till then dear,

SMS, call

Efah Mustaffa
012-4390989
luz.hafe@gmail.com

The story of me - Percubaan kali ketiga

Assalamualaikum...
Today nak story pasal kehidupan Ifa yang ada dua roles...
As a student and businesswomen..
Ramai orang pelik kenapa Ifa still buat bisnes walaupun still belajar...ada cerita disebaliknya.. jom layan.. =)

Actually Ifa sudah bekerja sebelum ni...
Kerja di Jabatan Kesihatan Negeri (Pergigian) dari tahun 2007 sampai 2010..

Bangunan Persekutuan Negeri Pulau Pinang


Hari raya anjuran bangunan.. - 29.10.2008
Raya anjuran jabatan TPKNG 

Add caption
Banyak suka duka Ifa dekat sini..
Yer la kan masuk kerja umur 20tahun..orang lain sibuk study Ifa dah kerja..tapi rezeki macam tu kan nak buat macam mana.. Disini jugak la Ifa kenal dengan bisnes Premium Beautiful..
Tahun 2009 Ifa kenal dengan bisnes Bioaura...tapi bukan rezeki Ifa, Ifa kecundang sebab tiada guide yang betul..memang zero betul... Hanya berpangkat SM tanpa rakan kongsi.. 
Then tahun 2010 Ifa still tak give up, involve lagi dalam bisnes yang sama..tapi bukan bioaura..fokus kepada Premium Beautiful.. 
 Ifa buat PJJ jugak time Ifa belajar ni.. (banyaknya benda ifa buat kan.. orang gila memang macam ni.. )

Then kenal dengan budak kelas ni yang buat bisnes ni juga...so tertarik sebab memang nampak peluang dalam bisnes.. so kuatkan semangat dan azam untuk bermula sekali lagi.. kali ni Ifa berpangkat SM juga tapi dalam bulan pertama Ifa join dah ada rakan kongsi..officemate Ifa jugak.. Selepas itu dapat lagi rakan kongsi seorang tapi belum naik pangkat SSM.. Tak lama lepas tu dapat tawaran belajar di Kolej Kesihatan Bersekutu Sungai Buloh.. selepas hampir 3 bulan berbisnes Ifa ke Selangor..rakan kongsi di Penang dan Perlis.. Time ni memang tak pandai gila untuk membimbing rakan kongsi dan kumpulan sebab diri sendiri pun masih terumbang ambing.. Then, Ifa contact balik direct leader ifa dia cakap dia dah stop buat bisnes... Ifa kuatkan hati untuk ke kelas sendiri sebab hendak sangat berjaya..tapi kecundang juga..Ifa berpangkat SSM dalam masa setahun join bisnes..

Nie pula adalah kehidupan Ifa di kolej..

Dalam uniform sebagai pelajar Jurupulih Cara Kerja..
Bersama rakan-rakan seperjuangan..walaupun dorang jauh berbeza dari umur tapi dorang sporting gila..
Hari sukan...jadi AJK..
Kami siap belajar pakai tongkat sebab nanti nak ajar patient lak..
Pertengahan tahun 2011 Ifa cuba lagi untuk buat bisnes Premium Beautiful ni..tanpa leader try juga menggunakan internet untuk berbisnes.. Then jumpa blog Hanis Haizi.. Dia buat bisnes ni dari tahun 2009 juga tapi income dah ratus-ratus ribu..so rutin harian Ifa selepas itu akan mengunjungi FB dan blog beliau..tertalu teruja dengan kejayaannya.. Then tiba satu masa Hanis update pasal salah seorang rakan kongsinya yang berjaya mendapat jam tangan.. Guess what?? she also doing this biz for second time!! Ifa sangat teruja sebab rasa ada lagi orang yang sama nasib dengan Ifa yang tak dibimbing..she is Adibah Karimah..my direct leader now... Terus massage Adibah, the next day Adibah datang jumpa Ifa di Hospital Sungai Buloh.. sebelah kolej Ifa..

Siap pakai tshirt Occupatinal Therapy...jumpa time lunch.. =)
Bukan senang nak senang...Tu la cabaran Ifa untuk start balik bisnes ni.. sebab dah cuti tanpa gaji so tak dapat buat loan lagi...untuk start sesuatu bisnes mestilah ada modal kan..sebab meniaga wajib ada brang..nak ada barang kena ada modal...so take time untuk dapatka modal tapi Ifa tak kisah sebab Ifa percaya Adibah dan Hanis dapat tolong Ifa berjaya dalam bisnes ni..so buat ja..walaupun dah kali ketiga kan.. Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya...

Bersama SSM Farzella semasa o-group...
Big family of Adibah Karimah..
Adibah banyak membantu Ifa dalam bisnes ni... Ifa start join bisnes dengan Adibah bulan November 2011.. Bulan ni Ifa tengah final exam.. so tengah bulan baru Ifa all out biz.. Memang tiada benda yang mustahil sebab dalam sebulan berbisness Ifa berjaya buat RM100,000 sales, sekaligus berjaya dapatkan jam berpuaka Madam yang digilai ramai..Click hereAlhamdulillah berkat pertolongan Adibah and Hanis.. ingat lagi time ni Hanis bercuti di Paris.. sempat lagi msg Ifa tanya progress jam tangan.. leader yang tiada ganti...
Hanis juga ada post sal Ifa dalam her blog.. Click here.


Bersama rakan kongsi raikan jam tangan...tema that night MERAH!!
Memborong sakan.. 50 set per day..!!

Next two month, my biz partner DSM Bahijah pula dapat jam.. 


DSM Bahijah with new jam...
With other qualifier jam...

With my big team.. weehuuu



Sangat senang bisnes ni bila kita buat dalam TEAMWORK..so susah senang bersama.. rasa takut and segalanya hilang sebab ada back up kuat di belakang..

Ifa berpangkat SSM dalam bulan pertama berbisnes.. 
Pangkat DSM dalam bulan kedua and sekarang on the way ke DDM iaitu pangkat keempat dari lima pangkat tertinggi dengan lebih dari 20 orang rakan kongsi seluruh negeri..

Here others pic with my leader, biz patners and sidelines...
Semua di ajar from A to Z..hendak atau tidak sahaja..


Semasa SM/SSM Seminar... siap ada seminar lagi..so senang sgt nk berjaya


With Nurul from Alor Setar..
O Group with CDM Hanis with team dari Perlis dapatkan tips and strategi at Penang...

 Thats my story.. 
Ada orang cakap tak pa Ifa muda and still bujang so senang nak berbisnes...padahal Ifa ada komitmen dalam study lagi..komitmen study full time ni lagi susah sebenarnya..dengan assignment, test, aktiviti kolej dan sebagainya... tapi Ifa tak letak semua tu sebagai alasan..

Dan kegagalan bukan penghalang juga untuk Ifa.. Ifa percaya kegagalan adalah satu titik permulaan pada kejayaan yang lebih besar.. yang penting kita nak..
Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya..
Takut adalah perkara biasa dalam memulakan sesuatu perkara... risiko sentiasa ada tapi kita ja tak menyedarinya.. nak masuk kolej ada risiko untuk gagal tapi still continue study.. study betul2 sebab nak berjaya.. so sama juga dalam bisnes ni.. bisnes ni lagi best sebab ada orang bagi support, bagi strategi and tips..kita just perlu follow ja...

New me after the risk i took
Kalau Ifa takut, memang tak merasa nak pakai dress dari Yasalma Collection, designer yang semakin naik..
Tak merasa juga income 5 angka..
Tak merasa juga bagi dekat mak duit lebih sampai mak tanya adik cukup ka sebab risau banyak sangat..

So kenapa takut??
Yang pernah buat tapi tak menjadi, lets start again..
No worries sebab Ifa akan tolong sampai berjaya..
Sebab Ifa and Adibah pernah rasa ditinggalkan dan tidak dibimbing oleh leader..
Yang penting kalau nak berjaya dalam bisnes ni senang ja.. 
Pilih leader dan group yang betul.. 
Confirm jadi..

Lets be like me.. 
From NOBODY to SOMEBODY..
From ZERO to Hero!!

Lets contact me at

Efah Mustaffa
012-4390989
luz.hafe@gmail.com

Friday, 18 May 2012

Diamond Night 2012

Akhirnya siap juga post ni...
Sory semua sebab ambil masa yang lama untuk disiapkan..
Sebelum ni busy dengan my final exam so tertunggak kejap..Lepas ja abes terus all out bisnes..
and now curi masa untuk buat post ni..
Semua orang memang tak ada masa tapi kita kena curi masa yang ada kan.. =)

Post pasal apa ek???
For sure la Diamond Night at MIECC on 21st May 2012...

Ifa hendak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua biz partners dari Tanjung Malim, Teluk Intan, Kedah and especially pada team Perlis.. sanggup datang dari jauh untuk jumpa leaders n sedut aura diamond..



Next time punya Diamond Night turn u all pulak k...siapkan sahaja ;-)

The night was so happening with about 7000 entrepreneur from all over Malaysia
menunjukkan betapa kukuh dan stabil nya syarikat yang sedang mencipta nama setelah 20 tahun genap bertapak di Malaysia...

Apa yang special?? 
As stated before, dress Ifa untuk Diamond Night kali ni khas dari Yasalma Collections...


So jom layan pic malam tu..

Dewan MIECC yang memuatkan 7000 orang on that night...
Sebelum event bermula.. Banyak kot meja...
My team from Perlis diketuai oleh bakal DSM Syafawati and bakal DSM Rozana..their rock!!

bakal DSM Syafawari.. you will be next dear..
Bakal DSM Liya dari Teluk Intan, Perak
DSM Bahijah from Tanjung Malim yang sama-sama ambil award...

My leader DDM Adibah yang ambil award sampai tiga kali..tamak kan dia.. =)
Three diamonds!! Berjaya bersama-sama..
My bacbone a.k.a bakal SSM dai Kedah yang banyak menyokong.. ambil tiga peranan sekaligus..
Backbone, biz partner and manager..hik hik..
Naik sama-sama..tengah check tiket..
Tunggu turn..next will be me..
Diamond Sales Manager!! Oyeh!!
Me on stage..

Wajah ceria kami ambil award bersama...


  

My biz partner yang sama-sama amik award Diamond..


For the event, our beloved mentor..
CDM Hanis Haizi was choosen as the speaker
to share her success stories in front of 7000+ people.
Her words inspires lot of people,
especially the young enterpreneurs..
From a 'plain housewife'..she is now a successful woman
with 6 figures monthly income.

Happy betol siap nari atas stage..
Kami satu kumpulan bahagia bersama...

 Sangat impressed with my leader.. Umur tak sampai 30 tahun tapi sudah pegang income RM250k sebulan.. 
amazing isnt???
Nak berjaya senang ja, kita perlu ikut yang sudah berjaya... 
And i'm in the right track..!!


Sempat untuk bergambar dengan pengurus syarikat Hai O Marketing Sdn Bhd... Encik Tan Kai Hee..

Bersama idola kami, cover  Personal Money @ millionaire.. CDM Azlan Deraman dan CDM Siti Rohana..

Sempat lagi Kak Ana berikan tips dan semangat..

With top leader CDM Hanis Haizi..

Ketua strategi CDM Razali Zain..

DSM's in action.. =)



Kami dah graduate as DSM!!

Sempat mencuri beg CDM Hanis..ambil aura channel... 

Ambil aura car fund pulak..Confirm!!


Our backbone..

Mr backbone... =) @ bakal SSM Zul..

Leader in the making...

3 beautiful diamonds...

Now kita tengok banyak ladi great dress from another designer.. 
DSM Echenta in Rizman Ruzaini

DSM Norshahidah in Jovian Mandagie..
CDM Maisarah in Jovian Mandagie

DDM Shaliza in Rizman Ruzaini

Walaupun kami sidelines tp hubungan kami seperti adik beradik.. =)
Lastly pic with BIG GROUP!!
Semua di bawah CDM Hanis Haizi.. 
Proud to be in the group..








Me and CDM celebrity CDM Hanis Haizi..
Next will be dress from Yasalma Collections.. Perlu pose dulu ocay!!








Tak lupa kepada my photographer yang juga my ex-schoolmate and ex-classmate to Encik Zul.. 
Your pic was awesome... 
Thanks Creepers Photograph Studio

STAY TUNE
for the next event:
Hai-O 20th Anniversary!



AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...