Thursday, 7 June 2012

Sihatkah anda?


Assalamualaikum dan selamat petang..

Rasa dah lama tak update blog ni..sory readers sekalian...agak busy sejak jadi fulltime businesswomen ni..membantu rakan kongsi capai impian masing2..
Today Ifa nak cerita disebalik usus kita yang tak nampak..

Anda sihat? Tentu biasa orang bertanya 

dengan kita macam tu.. dan jawapannya 

tentulah ..sihat. Tapi, kita ni memang betul-

betul sihat ke? Atau sekadar untuk 

menjawab pertanyaan mereka? Cuba selidiki

 diri kita. Sihatkah kita? Sukar untuk kita 

menentukan tahap kesihatan kita, tapi yang

penting, berusahalah mengekalkan kesihatan

 yang baik kerana MENCEGAH itu adalah 

lebih baik daripada MENGUBATI. So, sebagai

 permulaan, amalkan untuk kosongkan dan

 bersihkan usus anda setiap pagi. Usus perlu

 dikosongkan dan dibersihkan dahulu dari

 bahan yang tak perlu yang dah masuk dalam

 perut kita. Mungkin dah terlebih makan 

burger, ayam goreng dan macam-macam lagi

 yang tak berkhasiat. So bila perut dah

 bersih, nutrien baru yang masuk dapat

 diserap sepenuhnya. Bukan aje boleh jad

lebih sihat, malah perut buncit juga boleh

 dielakkan. Bayangkan usus kita yang bersifat

 menganjal macam stokin, yang tak pernah 

dibersihkan seumur hidup kita. Bagaimana

 agaknya ketebalan toksin dan bahan 

buangan yang dah melekat kat dinding usus

 kita? Confirm berinci-inci… tu yang buncit

 memanjang perut tu. Dah usaha macam-

macam pun perut susah nak susut.



Usus berperanan sebagai penyerap nutrien 
dan penyingkir sisa makanan yg tidak 
diperlukan.

Banyak faedahnya kalau kita menjaga usus 

kita. Di antaranya adalah untuk mengelakkan

 kanser usus, kanser ke-4 dalam senarai 10 

penyakit utama dunia.


Usus yang sihat
Usus tak sihat 

Di antara tanda-tanda usus kita tidak sihat:


sakit abdomen, alergi, kekaburan mental, 

badan berbau, nafas busuk, sembelit,

 bebayang hitam di bawah mata, wajah

 kurang berseri, ekzema, keletihan, 

ketidakcernaan yang kerap, sering selsema,

 angin/kembung perut, paras kolesterol 

tinggi, buasir, sakit kepala, sakit bawah 

pinggang, tumpuan menjadi lemah dan juga

 menimbulkan masalah kulit.


Banyak sungguh penyakit yang terhasil hanya

 kerana usus kita tidak sihat. Apakah

 penyelesaian untuk memenuhi keperluan

 usus yang sihat???


Jangan buang masa lagi….cubalah produk

 Nurich Lacto Lite. Anda pasti akan merasai 

kesannya walaupun baru kotak pertama 

mencubanya… 



Hanya RM158/kotak (26 sachet).


RM158/kotak


Contact me 

Efah Mustaffa

012-4390989 / 013-4347079

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...