Friday, 30 November 2012

Special Class GLAM - Social Entrepreneur

Semalam Ifa berkesempatan untuk menghadirkan diri ke kelas di GLAM.. walaupun baru sampai ja kampung (Perlis), Isnin yang lepas..itu bukan sebab Ifa tidak perlu hadiri majlis ilmu ni..Sebab alasan memang semua logik tapi kita perlu cari jalan kalau hendak berjaya...
Tambahan pula tajuk yang akan dikongsikan sangat menarik dan pertama kali tajuk ini dibentangkan di GLAM.. So sangat rugi kalau tidak datang right...Tajuk for the night is 'Social Entrepreneur' yang dibentangkan oleh CDM Razali Zain and '2013 & Beyond' oleh CDM Hanis Haizi sendiri.. Kedua-dua mereka adalah pencetus kepada GLAM..


The top leaders!!

They have a brilliant idea right??
In the class, we did not to pay anything...just pay it with our time.. kalau hendak dibandingkan dengan kelas social marketing yang perlu bayar untuk satu masa.. Untung right to be in the "Green Leaders Group"... Sentiasa cuba beri yang terbaik kepada semua ahlinya..

DDM Effa is the MC of the night...



CDM Razali Zain the speaker of "Social Entrepreneur".. Sangat senang untuk buat bisnes online ini.. Di GLAM, semua rahsia dibongkarkan..setiap inci dan sudut, CDM Raz kongsikan dengan semua..sebab leaders hendak semua rakan kongsi berjaya bersama.. bukan seorang diri..


CDM Razali Zain
CDM Hanis Haizi sudah tetapkan tarikh dan target untuk semua business partners capai dalam tajuk "2013 & Beyond"..Diamond Night bakal tiba sekali lagi pada March 2013.. semestinya ingin naik ke pentas lagi bersama rakan kongsi!! Senangkan hendak jadi kalau kita ada timelines untuk capai sesuatu pangkat dan income.. bukan buat apa kita suka.. tapi buat apa yang perlu..


CDM Hanis Haizi
Last sekali adalah testimonial from 2 CDM yang kaut 3 award sekaligus dalam Diamond Night yang lepas. Mereka ialah CDM Naa Kamarudin dan my direct leader CDM Adibah Karimah. Memang impak yang lain dari lain kalau naik pentas 3 kali sekaligus tapi semua tu tak mustahil sebab my leader sudah buktikan...just percaya pada diri dan mulakan langkah pertama..


CDM Adibah Karimah

Lepas kelas, stay dengan CDM Adibah for business strategy and semak semua progress untuk November.. Stay until early morning but i love it!!



So lets be part of the great group... GREEN LEADERS GROUP!!!



Call / SMS / Whatsapp
Efah Mustaffa
013-4347079



Wednesday, 28 November 2012

Teaser for Majlis Ulang Tahun ke-20 and GLAM Night

 Hye readers!!

Today Ifa hendak share dulu mengenai Majlis Ulang Tahun syarikat ke - 20 dan GLAM Night..

Ini just teaser sebab so many pictures to share..perlu edit terlebih dulu...so layan yang ini saja dulu ok.. Nanti ifa kena buat two different post.. Stay tune!!!
















Thanks to CDM Hanis for the pictures...

The business was awesome sebab dikelilingi dengan orang hebat..sangat rugi kalau tidak beranikan diri untuk buat bisnes ini sebab Premium Beautiful business totally changed me!!

Dari keyakinan, penampilan dan kewangan...tidak mustahil bisnes ini dapat mengubah anda semua..beranikan diri untuk contact Ifa then we will share everything..

And wait for the full story!!

Efah Mustaffa
013-4347079







Thursday, 22 November 2012

Green Leader CDM 2012


24 December 2012

Tarikh keramat for my direct leader CDM Adibah Karimah..

Kenapa??

Sebab esok adalah hari besar CDM Adibah in this business.. sama macam naik pelamin kali kedua..tapi kali ni lagi besar-besaran sebab di buat di Stadium Melawati Shah Alam..and of course akan penuh stadium dengan usahawan Premium Beautiful dari seluruh Malaysia...

Ifa over excited sebab hendak jadi saksi kepada my leader yang kecil molek ini..kecil bukan sebarangan sebab semangat dan usaha kuatnya berbaloi..achieve higher rank in this business semasa pregnant 8 bulan..bayangkan macam mana dia boleh buat.. orang lain selalu bagi alasan yang sangat banyak...setiap alasan memang logik tapi kita perlu cari jalan kepada setiap alasan baru boleh capai kejayaan..

So lets see sekecil mana my leader..




Together with others CDM from Green Leader Group (GLG), we gonna rock tomorrow.. because confirm esok semua GLG akan cantek and vouge da vass bagi girls..dan bagi lelaki akan kacak dan bergaya..believe me because we learn everything in Green Leader Academy Malaysia (GLAM)...



My great Leader CDM Hanis Haizi and CDM Adibah Karimah



Selain itu, ada live performance dari Shila Amzah...so sesiapa yang berminat to come and join me tomorrow let me know..

Efah Mustaffa
013-4347079



Weekend di Old Town White Coffee - Personal coaching and business sharing

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Last Sunday Ifa ada full activity... Padahal time tu baru ja sampai dari Perlis.. Ifa bertolak pukul 11 malam, sampai di Puduraya pukul 5 pagi, then sampai di Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sungai Buloh pukul 7 pagi.. Nak tau apa Ifa buat sepanjang hari tu?? Kena scroll bawah lagi k..sebab sepanjang Ahad Ifa lepak di Old Town White Coffee ja..nasib baik bukan tempat yang sama dari pagi ke petang..pagi di Sungai Buloh then petang di The Mines lak..jalan-jalan ja kan.. =)

Muka fresh sebelum naik bas di Kodiang.. 
Lepas sampai di kolej, Ifa rest sekejap then bersiap-siap untuk keluar jumpa one of my business partners..


This is Syazwan.. My business partner from Shah Alam.. walaupun lelaki tapi ambil peluang untuk ubah hidup dengan Premium Beautiful business.. Syazwan bukan direct under Ifa..dah cicit sebenarnya tapi Ifa tetap  guide how to do this business thru social media marketing (online). Ifa akan bantu sesiapa yang ingin ubah hidup mereka..sebab kalau bukan diri kita sendiri nak ubah, orang lain tak boleh paksa kan..

Ini yang group Ifa iaitu Green Leader Group (GLG) ajar..sentiasa bersama business partner..sebab buat bisnes dalam kumpulan..ini yang membezakan kami dengan kumpulan lain..kami full use the social media marketing to do the business..walaupun sibuk macam mana pun tapi tetap boleh buat bisnes ni sebab kedai buka 24 jam..

Personal coaching one to one Ifa buat supaya lebih mudah untuk Wan serap ilmu...terus apply masa tu juga.. bukan just kongsi ilmu, tapi kongsi juga masalah dan beri semangat..sebab buat business ni bukan setakat nak cari duit..tapi juga eratkan silaturahim, tambah kenalan dan bantu orang di sekeliling kita...

Follow ja mereka yang sudah berjaya, basic concept dan sangat mudah!!

From stranger become my business partner 


Macam cikgu pulak siap ada nota...



Percaya bahawa lelaki pun boleh buat biz ni
Selesai personal touch and coacing Wan di Old Town White Coffee di Sungai Buloh, shoot ke The Mines pula.. Meet one of my blog reader.. Gerak ke sana dengan my ex-schoolmate, one of my business partner..

This is my blog reader..she follow my blog dari Yasalma yang bertanggungjawab design dress Ifa untuk Diamond Night yang lepas. Then she contact Ifa sebab tak sangka seorang student pun boleh buat bisnes ni.. Tidak ada benda yang mustahil dalam bisnes asalkan ada kemahuan, pasti boleh capai kejayaan. She said i'm her idol.. Wah, tak sangka buat bisnes ni saja tapi boleh jadi idol untuk seseorang.. Dulu Ifa buat Hanis Haizi dan Adibah Karimah sebagai idol, dan masih sampai sekarang..sebab Ifa inspired dengan kejayaan mereka..sebab tu Ifa follow bulat-bulat langkah dan cara mereka..

Wani ada impian besar untuk ubah hidup dan masa depan yang lebih cerah.. Sanggup harungi cabaran dan halangan di depan untuk pastikan kejayaan di hadapan.. halangan itu biasa sebab mana ada orang terus berjaya kan.. =)

With Wani and Aini..nama pun dah sama..




Walaupun baru kenal tapi macam dah lama sangat kenal..Alhamdulilla bertambah kenalan..

 Dalam bisnes ni Ifa tak pernah rasa penat sebab kepuasan selepas kongsi peluang besar yang Ifa jumpa dengan semua orang..kalau bisnes ni dapat ubah kehidupan Ifa, 
In shaa Allah Ifa percaya ia juga mampu mengubah hidup orang lain..

Paling penting samada kita sanggup keluar dari zon selesa dan memulakan langkah pertama.. Dalam bisnes Premium Beautiful, semua di ajar..just follow ja semua step yang diberikan..

Wanna to be part of Green Leader Group (GLG)??



Jangan malu dan segan untuk hubungi Ifa..

Efah Mustaffa
013-4347079

Side Effect : WRONG BRA!!

Today i want to share something wit my readers..hope you will take note for this because its involved our healthy....


Health issues:
* Back pain
* Bad posture
* Shoulder pain
* Neck pain, possibly leading to headaches
* Breast pain during exercise
* Skin abrasions around the breast area
* Failure of the lymph nodes to drain properly – definitely the most worrying health issue! (due to the bra being too small in the cup)

Second, aesthetic issues:
* Four-boob effect (not classy at all, ladies)
* Skin falling out under the arms
* Drooping/ sagging boobs
* No-waist syndrome (courtesy of No.3 above), which makes the torso look bigger than it actually is.

Your clothes end up not being as flattering as they are supposed to be, which ruins the lines and silhouette of the outfit.



more info side effects if wearing the wrong bra!!

Shapeless Form
If you wear an ill-fitting bra, you will not have the sleek, elegant look that you want. Instead, your whole form will look shapeless and unattractive. An ill-fitting bra will also draw unnecessary attention to the bust area.

Scarred Breast

Wearing the wrong bra size can cause scarring underneath or on each side of the breasts, which is not immediately noticeable. But over time, a bra that is far too tight will end up creating a scarring effect, where the bra has dug into the flesh.

Inadequate Support
Large breasted women often have a battle on their hands to find bras that fit well and provide them with the correct amount of support for their shape. All too often, many large breasted women opt for a smaller size bra, which might look more attractive than a "granny bra", but a smaller size will actually cause more problems than it solves. A bra that fits properly should not ride up at the back; nor should bra straps dig into the shoulders, leaving behind red marks. An ill-fitting bra will not provide enough coverage for the breasts. If your breasts are spilling out of your bra from all angles, then you are wearing the wrong size bra.



Bad Posture
Women who wear the wrong size bra often have problems maintaining correct posture. This can lead to slouching rather than sitting and standing upright, as well as unexplained back and neck pain.
The best solution to wearing the wrong bra size is to visit a department store and have yourself measured, not once every few years, but every single time that you go shopping for a new bra. The reason for this is that a woman's bust size will change throughout her life due to hormonal reasons, pregnancy, weight loss and other factors. Wearing the wrong bra size can cause health problems, but allowing yourself to be measured each time you go bra shopping will ensure that you buy the correct bra size. This will eliminate the health problems that can occur while wearing the wrong bra size.


ITS TIME FOR YOU TO GET MEASURED AND BUY THE RIGHT BRA!!!

SPECIAL PROMO ON PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA




Normal Price : RM480-530

Promo Price : RM400-450

cash / credit card only!





Do contact me to get your new Premium Short Bra

Call / SMS / Whatsup
Efah Mustaffa
013-4347079



Special Price for BBplus Collagen

Assalamualaikum dan selamat sejahtera readers...

Nowadays semua orang suka jaga penampilan tambah-tambah kulit muka kan...sejak dulu lagi orang suka cantik tapi tak tahu macam mana nak jaga dengan baik..
So seperti sedia maklum, kalau hendak jaga badan, cantik and sihat boleh gunakan Premium Beautiful corset..
Hari ini Ifa hendak perkenalkan produk baru iaitu sejenis collagen khas untuk penjagaan muka..Ramai yang tanya Ifa mengenai produk ini, so Ifa akan explain details ok.. 

Kenapa perlu collagen???

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

BBplus Collagen???


Pernah dengar mengenai BBplus Collagen??
This is a new product from my company...sangat terbukti berkesan.. so jom berkenal rapat dengan collagen ni.. 

Mengapa memilih BB plus??

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.



Bagaimana BB plus bertindak??

Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan.
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis




Fungsi BBplus

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.


7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  


 Harga BB Plus Collagen
Harga untuk 1 unit (20 paket) = RM180
4 unit : RM720
Now promosi setiap pembelian 4 kotak BB Plus Collagen 
free
1 kotak BB Plus Collagen
1 Unit Crystal Tumbler



SMS / Call / Whatsup 
for more special price...
Efah Mustaffa
013-4347079

Monday, 19 November 2012

My dream car with great leader

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua blog reader..

Sorry because sudah lama sangat tidak update new post... Biasa la student ni busy dengan final exam..Tapi dalam masa yang sama still dapat buat my beautiful business iaitu Premium Beautiful business..Dalam busy final and study still sempat jumpa my great leader CDM Adibah..

Ifa jumpa CDM Adibah on 6 November 2012..awal bulan lagi tapi baru hendak story.. hikhik...time ni still dalam minggu exam..my last paper on 8 November 2012 tapi tu bukan sebab Ifa tak boleh buat...study tetap study, and business tetap on sebab ada tanggungjawab dengan kumpulan.. macam mana leader ifa selalu bantu business partners, Ifa pun akan buat yang sama..

Memang excited jumpa leader sebab dia bukan sahaja lead and coach how to build this business, tapi bagi sokongan and motivasi untuk berjaya di masa hadapan..
So kita akan sentiasa rasa positif.. rasa bersyukur dan untung sangat sebab di pertemukan dengan Adibah and this business.. Business ni banyak mengubah hidup dan diri Ifa.. i love it!!



With my great leader CDM Adibah yang pregnant 8 bulan..

With her new car... berkat buat business dapat keluarkan BMW F30

Ada gaya macam pemilik kereta tak?? pasang impian dulu pasti dapat!!

Dapat juga naik kereta BMW for the 1st time..excited!!

Thanks to CDM Adibah Karimah and her husband for giving me the opportunity to change my future...

Will follow you every step because nothing impossible..

Wanna to know how we do it??

Call/ SMS / Whatsup me 

Efah Mustaffa
013-4347079

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...