Thursday, 22 November 2012

Weekend di Old Town White Coffee - Personal coaching and business sharing

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Last Sunday Ifa ada full activity... Padahal time tu baru ja sampai dari Perlis.. Ifa bertolak pukul 11 malam, sampai di Puduraya pukul 5 pagi, then sampai di Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sungai Buloh pukul 7 pagi.. Nak tau apa Ifa buat sepanjang hari tu?? Kena scroll bawah lagi k..sebab sepanjang Ahad Ifa lepak di Old Town White Coffee ja..nasib baik bukan tempat yang sama dari pagi ke petang..pagi di Sungai Buloh then petang di The Mines lak..jalan-jalan ja kan.. =)

Muka fresh sebelum naik bas di Kodiang.. 
Lepas sampai di kolej, Ifa rest sekejap then bersiap-siap untuk keluar jumpa one of my business partners..


This is Syazwan.. My business partner from Shah Alam.. walaupun lelaki tapi ambil peluang untuk ubah hidup dengan Premium Beautiful business.. Syazwan bukan direct under Ifa..dah cicit sebenarnya tapi Ifa tetap  guide how to do this business thru social media marketing (online). Ifa akan bantu sesiapa yang ingin ubah hidup mereka..sebab kalau bukan diri kita sendiri nak ubah, orang lain tak boleh paksa kan..

Ini yang group Ifa iaitu Green Leader Group (GLG) ajar..sentiasa bersama business partner..sebab buat bisnes dalam kumpulan..ini yang membezakan kami dengan kumpulan lain..kami full use the social media marketing to do the business..walaupun sibuk macam mana pun tapi tetap boleh buat bisnes ni sebab kedai buka 24 jam..

Personal coaching one to one Ifa buat supaya lebih mudah untuk Wan serap ilmu...terus apply masa tu juga.. bukan just kongsi ilmu, tapi kongsi juga masalah dan beri semangat..sebab buat business ni bukan setakat nak cari duit..tapi juga eratkan silaturahim, tambah kenalan dan bantu orang di sekeliling kita...

Follow ja mereka yang sudah berjaya, basic concept dan sangat mudah!!

From stranger become my business partner 


Macam cikgu pulak siap ada nota...



Percaya bahawa lelaki pun boleh buat biz ni
Selesai personal touch and coacing Wan di Old Town White Coffee di Sungai Buloh, shoot ke The Mines pula.. Meet one of my blog reader.. Gerak ke sana dengan my ex-schoolmate, one of my business partner..

This is my blog reader..she follow my blog dari Yasalma yang bertanggungjawab design dress Ifa untuk Diamond Night yang lepas. Then she contact Ifa sebab tak sangka seorang student pun boleh buat bisnes ni.. Tidak ada benda yang mustahil dalam bisnes asalkan ada kemahuan, pasti boleh capai kejayaan. She said i'm her idol.. Wah, tak sangka buat bisnes ni saja tapi boleh jadi idol untuk seseorang.. Dulu Ifa buat Hanis Haizi dan Adibah Karimah sebagai idol, dan masih sampai sekarang..sebab Ifa inspired dengan kejayaan mereka..sebab tu Ifa follow bulat-bulat langkah dan cara mereka..

Wani ada impian besar untuk ubah hidup dan masa depan yang lebih cerah.. Sanggup harungi cabaran dan halangan di depan untuk pastikan kejayaan di hadapan.. halangan itu biasa sebab mana ada orang terus berjaya kan.. =)

With Wani and Aini..nama pun dah sama..




Walaupun baru kenal tapi macam dah lama sangat kenal..Alhamdulilla bertambah kenalan..

 Dalam bisnes ni Ifa tak pernah rasa penat sebab kepuasan selepas kongsi peluang besar yang Ifa jumpa dengan semua orang..kalau bisnes ni dapat ubah kehidupan Ifa, 
In shaa Allah Ifa percaya ia juga mampu mengubah hidup orang lain..

Paling penting samada kita sanggup keluar dari zon selesa dan memulakan langkah pertama.. Dalam bisnes Premium Beautiful, semua di ajar..just follow ja semua step yang diberikan..

Wanna to be part of Green Leader Group (GLG)??



Jangan malu dan segan untuk hubungi Ifa..

Efah Mustaffa
013-4347079

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...