Friday, 25 January 2013

Bio Velocity Sleep Mate

Hye readers... 

Mesti ramai tertanya-tanya apakah produk baru yang bakal Ifa share kali ini kan..

LONDON: Kajian terbaru menunjukkan tidur nyenyak dan mencukupi pada waktu malam penting untuk kecergasan fizikal dan mental tetapi kini masalah tidur tidak cukup semakin meningkat,

dengan penyelidikan membuktikan seorang daripada setiap lima orang, berasa letih luar biasa dan seorang daripada 10 mengalami keletihan berpanjangan.

Pengarah Pusat Tidur Universiti Glasgow, Profesor Colin Espie, berkata tidur ialah cara semula jadi yang membekalkan rehat, pemulihan dan tenaga kepada manusia dan tiada sesuatu lain yang melakukan perkara sama.



Presenting tilam ajaib untuk semua peringkat umur...
One of our product.. 

Bio Velocity Sleep Mate!!


Nampak kecil sahaja and mudah di bawa.. Saiznya sebesar katil queen.. And boleh dihamparkan di atas katil yang sedia ada..


Sangat mudah untuk dibawa.. Kecil sahaja..Kesan serta merta hanya dalam masa tiga minit sahaja..

  

Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas direka untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak stabil, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengeimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktivii badan dan minda. Apabila anda bangun dari tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan, meningkatkan sistem imun dan juga memberi kehidupan berkualiti.

Ujian klinikal menunjukkan bahawa terdapat peningkatan tahap tenaga ke atas subjek yang signifikan selepas menggunakan BioVelocity Sleep mate      


Ujian ke atas tubuh badan manusia

Ujian ke atas air pili

14 Kelebihan Bio Velocity Sleep Mate adalah:


1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


 Manfaat Bio Velocity pula 

Melegakan sakit kepala

sakit haid

sakit perut

menghilangkan kesakitan otot

melegakan kesakitan gastrik

 melegakan sakit belakang

menolong ketegangan leher

melegakan rasa kebas



BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari pagi ( 7-10 pagi ). Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.

 Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam

Saiznya pula adalah Tilam saiz Queen tetapi diameter jarak adalah melangkau sehingga ke 3 kaki..



Testimoni pengguan Bio Velocity Sleep Mate..




For more info can direct call / sms/ whatsapp me at :

Efah Mustaffa
013-4347079

Wednesday, 23 January 2013

GLAM Class at TTDI

Last night Ifa berkesempatan untuk menghadirkan diri ke Premium Beautiful class at GLAM - TTDI...
Ruting mingguan untuk semua GLAMer menghadirkan diri disini untuk topup ilmu, aura, semangat dan semua benda disini.. Disini kami akan tambahkan balik ilmu yang separuh gelas sebab ilmu tidak akan habis dituntut.. So why not we learn from the expert right...

Full house every week!! Masing-masing sentiasa willing to learn..

Sangat seronok buat bisnes ni sebab everything were guide.. So dont be afraid to take part!!

Pm me for info

Efah Mustaffa
0134347079



Thursday, 10 January 2013

Wedding Planning | Bantal Carnation

Today searching for hantaran.. cari idea hendak buat nanti.. So search jumpa pasal bantal carnation.. Quiet interesting... And the most important thing boleh buat sendiri... Tunggu nanti Ifa buat and share with all of you the tutorial ok.. 

This some picture to look at.. 




Monday, 7 January 2013

GLOW | Green Leaders Orientation Workshop on 06 January 2013

Everything we guided and teach in Green Leaders Academy Malaysia.. From A to Z.. So here i want to share some of the Green Leaders Orientation Workshop under my direct leader CDM Adibah Karimah. We learn about 'Biozone Food Purifier', how to qualidified Shanghai for FREE and how to count our bonus.. and of course last sekali kata-kata semangat dari our great leader CDM Hanis Haizi... tak lengkap rasanya event tanpa dengar kata-kata mutiara dari beliau...







Together with leaders and business partner.. 


This only get in GLAM, cant be found in other business.. we have mentor, motivator, supporter yang mahu kami berjaya sama macam mereka?? Korang macam mana? 
Lets be part and boleh travel FOC with us to Shanghai..

Efah Mustaffa
013-4347079





Saturday, 5 January 2013

Fashion | Fesyen Tudung Pengantin Terkini

Today Ifa hendak share mengenai fesyen tudung pengantin terkini.. Memandangkan sekarang tengah serach tentang topik ini so share sekali dengan readers.. Mana tahu ada yang sedang rancang or tengah mencari juga... So dapat membantu secara tidak langsung... =)

First of all kena tahu and sedar jenis muka masing-masing..
So below have some info that might help you..

Bentuk Muka Oval

Biasanya boleh dikatakan bentuk idaman. Oleh itu,dalam menggunakan tudung, bentuk muka yang lain memerlukan sentuhan khusus supaya dapat mendekati bentuk muka oval. Sementara itu,bagi anda yang mempunyai bentuk muka oval pula, anda bebas memilih gaya bertudung, bahkan dapat mengelakkan daripada menggunakan hairband. Jadi jika anda penggemar selendang, anda bebas untuk menggunakan apa juga jenis selendang dan boleh memilih untuk menggunakan anak tudung atau pun tidak.

Bentuk Muka Petak/Kotak  

Ciri bentuk muka petak adalah lebih lebar di antara pelipis dan antara pangkal rahang lebih kurang sama, tulang rahang yang dilihat dengan jelas namun bahagian dagu kelihatan samar. Dalam mengenakan tudung,bahagian tulang rahang dapat disembunyikan disebalik tudung dan gunakan hairband supaya kesan bentuk wajah nampak memanjang. Mereka yang mempunyai bentuk muka ini, perlulah bijak menggayakan selendang. Stail Selendang Bienda atau ikatan di belakang tengkuk perlu dielakkan kerana gaya selendang ini tidak dapat menyembunyikan bahagian tulang rahang yang lebar. Pilihlah gaya selendang yang menjurus kepada gaya lilitan.

Bentuk Muka Panjang

Seperti bentuk muka segi tiga,mereka yang mempunyai bentuk muka panjang ini dicirikan dengan dagunya yang panjang. Bezanya adalah bentuk kening yang lonjong dan relatif lebih tinggi dengan jarak pelipis yang sama dengan jarak rahang. Bagi mengurangkan kedudukan kening yang tinggi,disarankan menggunakan anak tudung yang kedudukannya diletakkan ke bawah sedikit sehingga menutupi bahagian kening . Penggunaan anak tudung syiria bersama selendang adalah disarankan buat mereka yang memiliki bentuk muka panjang kerana ia dapat membantu kamu menutup sedikit bahagian kening yang tinggi. Seperti mereka yang mempunyai bentuk muka oval, semua jenis selendang sesuai digayakan.

Bentuk Segitiga  

Dagu panjang adalah ciri utama bentuk muka segi tiga,ditambah dengan jarak pelipis yang lebih lebar dibandingkan dengan jarak pangkal rahang. Gunakan tudung yang ditarik sejauh mungkin ke belakang dan bertemu ditengkuk agar bahagian rahang tampak terbuka.Untuk mengisi bahagian yang kosong di sebelah kiri dan kanan telinga disarankan menggunakan anak tudung seperti hairnet. Bagi membolehkan bahagian kening terangkat gunakan headband sebelum menggunakan anak tudung tersebut. Buat mereka yang mempunyai bentuk muka segi tiga penggunaan selendang bukanlah satu masalah kerana mereka menghampiri bentuk muka oval. Bagaimanapun, cara pemakaian selendang haruslah diperhatikan agar jarak pelipis yang lebih lebar berbanding jarak pangkal rahang tidak kelihatan nyata. Gaya selendang harus menjurus kepada gaya pintalan atau gaya sanggul lebih sesuai kerana ia dapat membuatkan bahagian rahang tampak lebih terbuka.

Bentuk Muka Bulat  

Bentuk muka bulat dicirikan dengan jarak dahi ke dagu sama dengan jarak kedua-dua pelipis serta tulang rahang yang bertimbung di pipi. Mereka yang mempunyai bentuk muka ini disarankan menggunakan hairband terlebih dahulu sebelum menggunakan anak tudung. Pilihlah anak tudung yang diperbuat dari bahan yang lebih anjal supaya ukuran kepala tidak kelihatan bertambah. Hairband yang digunakan akan membayangkan keluar dan menampakkan bentuk muka yang memanjang. Bagi pemilihan selendang,disarankan memilih selendang yang mempunyai fabrik yang nipis agar ukuran kepala tidak kelihatan bertambah apabila digayakan. Selandang pashmina nipis atau pashmina mini sangat sesuai digayakan mereka yang mempunyai bentuk muka bulat. Bagaimanapun , disarankan menggunakan anak tudung bawal sebelum mengenakannya agar bentuk muka kelihatan bujur.

And now Ifa hendak share some of the style... Very nice loll..

Cantik style ini sebab siap ada aksesori lagi..Naikkan seri pengantin..

Add caption










So korang boleh la fikir style mana pujaan hati.. Ifa pun tengah pening kepala.. 

Semoga segalanya dipermudahkan..Tapi yang bestnya walau sibuk dengan study + business Premium Beautiful tetap tidak dilupakan.. 

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...