Wednesday, 27 March 2013

GLAM Night Video


I love the video to max!

Like i love the business.. Although we do "Premium Beautiful" business but we also get fun with what we do..

All of that proven in the video.. Cant find in other business or group lol..

We do the online @ social media marketing business but it's high class...

Proven by my great leader CDM Hanis Haizi that featured in 3 magazines in a month!! Will story about this later.. 

Stay tuned!

Monday, 25 March 2013

Ikan Bakar Kuala Perlis


Hi readers.. 

Ifa baru balik dari makan ikan bakar di Kuala Perlis bersama my practical mates... heheheh.. Awesome..penuh perut and harga berbaloi sangat.. sempat juga naik kuda dekat tepi tu...new experince walaupun pernah naik sebelum ni tapi dengan orang lain..malam ni saja keluar the ladies.. weee..


Kalau sampai dekat jeti Kuala Perlis, singgah la makan di sini.. banyak pilihan kedai tapi Ifa suggest kedai Mona Ikan Bakar sebab ikan masak tiga rasa dia superb!


Sempat lagi order Air Batu Campur ni...besar sangat..makan 4 orang pun susah nak habis..sorang-sorang lagi lol..


Kami pilih ikan siakap. Yang bestnya kedai ni..satu ikan boleh buat dua masakan.. So kepala dimasak Tiga Rasa and ekor dibakar..best!


Ikan bakar...


Kepah atau siput pecah seribu dimasak masak lemak...sedap gak..manis ja..


Ada lagi masakan lain like sayur and sotong goreng tepung tapi tak sempat di snap semua makanan dah hilang..heheheh

See.. semua makanan dah masuk perut lol.. This my two friends Ika (tudung biru ) and Jiha.. Sorry Nur tak masuk pic lak..

So sesiapa yang datang Perlis, ni salah satu tempat wajib datang tau..

Sesiapa yang nak makan free kat sini pun leh..kita leh dating sini lol... 

Love, 
Efah Mustaffa








Sunday, 24 March 2013

Prewedding Photoshoot Theme

Tik tok tik tok...

Tinggal 81 hari ja lagi before my status change to Zulhilmi's wife...
 Less than 3 months!!
Wah...too many things to do lol..

So macam mana pun kena manage masa untuk study, Premium Beautiful business and my wedding day...

Sebelum ni ingat semua nak buat sendiri..sekarang fikir dua tiga kali takut tak sempat...tapi nothing immposible.. Macam mana semangat dalam business, semangat tu juga Ifa akan pegang dan bawa for my wedding day ang my study..

So sekrang plan nak buat "Pre Wedding Photoshoot"..tapi tengah fikir tema apa yang sesuai.. Photographer dah pick..tinggal nak shoot ja...heheh.. Dalam pada tu, sempat lagi plan nak ke Sabah for helping my business partners there..

So many things to do... Never give up and keep fighting.. Chaiyok MUHAZALIFAH MUSTAFFA!!

sO hErE I wANt TO ShArE SOmE IdEa FOr WeDdINg PhOTOsHoOT...

\

Using colorful balloons as props quiet nice right...




Ifa suka gambar dorang di atas ni...nice ja..guna props kan...pakai baju sama kaler...baru la seragam...



Dorang pun guna balloons juga...
Back to school.. Sesuai ka??walaupun Ifa nad Mr Fiancee kenal since school tapi..tak nak buat tema gini..heheh


Pakai baju kurung?? Pun boleh...


Old school style...dekat railway station..


Mampukah mr fiancee buat gini...mampu kot walaupun dia kurus kering..


Shoot dekat bukit pun ok ..


Haa..menarik juga ni..tudung sama baju dia...


Ni old school betol! Mana nak cari rumah gini?


Terus pegi shoping..best juga!


Cari background menarik pun best..



And ni paling ifa suka...tepi laut..main air laut. Cantek sgt!!

Ifa pun just google pictures ni..hope dapat membantu semua bride and groom to be like me... Later Ifa update our pre wedding pictures ok..Stau tuned!




High Demand of Sabun Ketiak


Yeay!! 

Boleh lompat-lompat and menari.. siap lompat bintang lagi...high demand of Marine Essence Beauty Bar or known as Sabun Ketiak.. why nama dia macam tu sebab memang majoriti customer satisfied with this problem after using this soap..paling ketara nampak was this part...heheheh..ada banyak lagi kelebihannya..

Memang tak sangka for the high demand...tiap hari akan ada yang bertanya..so i'm just share about it and they wanna to try.. after once trying they want more!! I LOVE IT!!!!

Good for those yang ada
- Masalah kulit sensitif
- Escema atau ruam
- Masalah jeragat
- Masalah kulit kering

and many more!!

Jom try satu lol.. 

Efah Mustaffa
013-4347079
luz.hafe@gmail.com

Friday, 22 March 2013

Gelombang Chanel dari Glam (Green Leaders Academy Malaysia)


Chanel!!!

It's a every women dream to have one right..
Designer handbag yang sangat famous and harganya bukan calang-calang juga..

But this awesome handbag now sudah jadi trend untuk GLAMpreneurs...masing-masing borong bag ni during last free trip at Paris London...

Gelombang Chanel melanda Green Leaders Academy Malaysia...



My direct leader pun tak ketinggalan untuk dapatkan her first Chanel..nice choice CDM Adibah Karimah...
Blake Lively was her choice.. in red color!! Gojes mommy...


My super leader or mentor CDM Hanis Haizi pulak wajib tambah her Chanel collections... 
The brooch...sudah tidak terkira lol.. Tapi wajib tambah untuk sentimental value for free trip kali ni..



Bag wajib tambah lagi her collections yang sudah lebih dari 10 tu... 
Sampai confius mau ambil mana satu...both are gorgeous..




Haa...kan sudah 3 dirembat oleh Hanis...





The GLC (Green Leaders Circle) with their Chanel Classic Flap.. 

OMG..!!
macam candy pun ada...macam-macam color lol...

I wanna be like them also because i believe nothing impossible in our life...

Life is short to be ordinary..so i will try hard to be extraordinary like GLC and my mentor CDM Hanis Haizi and CDM Adibah Karimah..

They just doing online business thru social media marketing with "Premium Beautiful Corset", "Bio Velocity Sleep Mate", "Marine Essence Beauty Bar", "Biozone Food Purifier" and others product..

Wanna to know how they make it? 

Lets meet up and i will share with you..the business in simple and easy to follow because we do in TEAMWORK!!

Efah Mustaffa
013-4347079
luz.hafe@gmail.com




Marine Essence Beauty Bar | Testimoni I

Nowadays Ifa selalu share pasal Marine Essence Beauty Bar ni di Facebook and Instagram..
Bukan apa sebab sabun yang lebih popular dengan nama sabun ketiak ni memang sangat berkesan and berbaloi.. why??
In a week Ifa ken restock hampir 20 kotak sabun ni sampai stokis di Sungai Petani out of stock..dia ambil stok 8 kotak ja tapi Ifa perlukan more than that..so restock from stokis Kuala Perlis and Alor Setar juga.. ambil ja dari mana2 stokis yang boleh supply stok..weee..


Part of the stock..selebihnya sudah di pos dan deliver by hand..

Ifa juga dapat banyak testimoni about this soap..Nak tau kelebihan soap ni?? can read here...

Here i share some of the testimony about Marine Essence Beauty Bar...








Memang sangat tak rugi untuk dapatkan sekotak sebab boleh digunakan seisi keluarga... 

Contact me at 

Efah Mustaffa
013-4347070
luz.hafe@gmail.com








Wednesday, 6 March 2013

Business Oppurtunity for Everyone..

 Today and tomorrow ( 7&8 March) 
Kuala Lumpur and Seremban

Saturday ( 9 March) 
Perak (Ipoh)

Sunday (10 March)
Kulim and Sungai Petani

I will be here everyone..
So anyone berminat untuk tengok demo Biozone Food Purifier or fitting Premium Beautiful corset and want to try Marine Essence Beauty Soap..

Book appointment with me so that i can arrange my journey..

Plus if ada yang minat untuk start bisnes.. from modal RM50 ja pun sudah boleh.. Boleh juga holla me ocay..

I will share, tiada paksaan..and u decided if it's a good plan for you to do.. !!

Holla me via PM/ call / SMS / whatsapp

Efah Mustaffa
013-4347079

Tuesday, 5 March 2013

GLAMpreneur on NTV7!

As many people know, GLAMpreneur semakin glamour and menjadi-jadi sekarang ini...

As a pioneer of Green Leaders Academy Malaysia (GLAM), doing Premium Beautiful business.. CDM Hanis Haizi deserved what she got now.. 

Before this she featured in Berita Harian, Nona, Nur magazine, Hijabista for two issues, Harmoni magazine and latest she were invited to Bella show...










She looks great.. a leader we should follow...

Kalau hendak berjaya, mesti ikut orang yang sudah terbukti berjaya.. bukan ikut yang gagal..kalau orang boleh, pasti kita pun boleh.. 

Efah Mustaffa
013-4347079
luz.hafe@gmail.com


AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...