Friday, 26 July 2013

Roti Aiskrim Goreng | Resipi Mudah and Cepat!

Assalamualaikum and good morning readers..

Mesti ramai perasaan Ifa rajin masak kan..yela, semenjak jadi wife Zulhilmi ni wajib la masak.. dulu jaga perut sendiri ja..sekarang dua perut kena jaga...kalau tak masak, tak makan la dia..tambah pula dia jenis tak nak makan luar..saja nak ngada dengan bini..huhu..

So semalam Ifa buat resipi yang sangat mudah...Pernah dengar roti aiskrim goreng??
Haa...hari tu search google pasal resipi terjumpa resipi ni dekat 
blog cik epal ni.. So try la buat..
Since ramai kawan-kawan facebook minta resipi, Ifa share dekat sini ok..Wajib try sebab sangat senang and sedap..
Bila makan luar rasa rangup tapi dalam aiskrim tak cair lagi tau!

Bahan-bahan yang diperlukan

Sangat sedikit tau...

1. Roti
2. Aiskrim (flavour bergantung pada citarasa masing-masing)
3. Bekas berbentuk bulat ( Ifa guna mug husband...hahahah)


Simple ja kan bahan dia..

Now, lets see how to make it..


First of all , letak sekeping roti.. Then ambil aiskrim.. sesudu atau lebih.. agak-agak muat kita nak tekannya nanti jangan sampai terlebih takut nanti melimpah ruah so akan terbuka..Aiskrim ni letak tengah-tengah macam pic kat atas ya..


Ambil lagi sekeping roti dan tekupkan keatas roti yang sudah diletak ais tadi.. Then letak bekas tadi betul-betul tengah roti... bagi semua kena tau, takut bocor pula.. Tekan kuat-kuat sampai roti tu ikut bekas bulat, then terputus..

Biarkan roti tu tertanggal dan jadi bulat seperti gambar kat atas ni...

Roti aiskrim sudah membiak dengan pesat.. Buat lebih pun tak pa, boleh simpan dalam peti ais..nak makan baru goreng.. 

Then, letak dalam bekas macam ni..or setengah orang letak dalam plastik satu persatu macam cik epal kita ni..

Mana-mana pun boleh..Macam Ifa sebab tak da bekas plastik ni, so letak dalam bekas tu ja.. Simpan dalam peti ais tempat beku tau..dalam 4-5 jam.Macam Ifa buat dalam pukul 2 petang.. Kul 715 petang ambil untuk goreng..

Cara menggoreng:

Make sure minyak betul-betul panas..Minyak kena banyak, biar roti ais ni tenggelam dalam kepanasan minyak tu.. Bila minyak sudah betul panas, boleh masukkan roti ais ni. Celup kejap ja biar dia kemerahan sikit sudah boleh angkat..sebab kita nak elak aiskrim tu terlalu cair.. and tak nak roti ni serap minyak banyak...

Tadaaa!!!

Sudah siap, boleh dihidangkan..dicadangkan goreng time dekat berbuka untuk elak dia sejuk.. 
rasa dia sangat sedap walau simple ja..
Rangup diluar, sejuk di dalam..

Senang kan resipi ni...

Selamat mencuba!








Thursday, 25 July 2013

GLAM Gold Coast, Australia 2014!

You here that??

Yes, it is true!

Trip melancong ke GOLD COAST, AUSTRALIA kini dibuka..

Everything were sponsored include accommodation, transportation and food.. Just bring you money for shopping!!

Banyak tempat yang akan dilawati disana.. Bukan senang nak melancong free kan.. sebab kos melancong sangat la tinggi tambah plak kalau nak ke Aussie.. My experience ke Krabi ja pun dah quiet expensive.. Ni pula ke Gold Coast.. So dont miss yoyr chance to travel FOC with us!






Nothing impossible if you believe it.. Just try your hard and you will get the success.. Kalau orang boleh kenapa tak kita kan...

Gold Coast just a BEGINNING.. more to come after this..
Start your first step and you will not only transformed 360 degree, but 3600 degree like my leader CDM Hanis Haizi and CDM Adibah Karimah.. Travel 3 times a year..

Together with UNLIMITED INCOME that comes in package!
Just believe in YOURSELF that YOU also can SUCCEED!!
Call me and i will show you the way..
In shaa Allah..

013-4347079

Why I Choose GLAM!!

Whats GLAM??

Why GLAM??

This is why...


Bukan calang-calang group..
Kami kumpulan paling berjaya dan meluas keluar negara..
Wanna what the secret?

Lets meet and i will share the key of success..

Efah Mustaffa
013-4347079

Minuman di bulan Ramadhan - Nutrifeast


Ramadhan sudah 16 hari berlalu... Cepat kan..tanpa sedar..pejam celik pejam celik sudah lebih separuh Ramdhan berlalu...
Mesti sekarang masing-masing sibuk menguruskan persiapan Syawal pulak kan.. Selalunya Ifa akan share macam-macam produk kesihatan dan kecantikan.. today i will share about new product from my company..

Presenting " Nutrifeast"


Nutrifeast terdiri daripada tiga perisa yang sangat enak di minum..

1) Nutrifeast Mango Carrot Concentrate
2) Nutrifeast Kiwi Cucumber Concentrate
3) Nutrifeast Roselle Honey Concentrate

Semuanya sedap sangat!!


Kelebihannya berbanding kordial lain selain rasanya yang super sedap ialah :-

  • Tiada pewarna tiruan
  • Kaya dengan Vitamin B6,C dan E
  • Kaya dengan serat
  • Kaya dengan anti oksidan

Nutrifeast diadun dengan ramuan semulajadi.
 Ianya diperkaya dengan mineral serta enzim hidup daripada buah-buahan dan sayur-sayuran yang sangat penting untuk kesihatan.

minuman ini sangat sesuai diminum pada hari raya nanti...

Boleh pelbagaikan dengan tambahan buah-buahan juga..

With love,
Efah Mustaffa
013-4347079



Wednesday, 24 July 2013

Resipi Udang Goreng Jintan

Hye readers...

Mesti semua pelik Ifa selalu masak kan.. Yes, lepas Ifa kahwin memang Ifa suka masak.. 1 main reason because my hubby tak nak makan luar..sanggup tunggu Ifa masak tapi tak nak makan luar..So hari-hari Ifa akan search untuk resipi..masak langsung tak pandai so memang refer pada resipi online ja..

Semalam Ifa search for udang.. and i found this recipe..sambal biasa buat..so Ifa cari something yang lain dari yang lain..

My hubby approve this recipe..dia cakap sedap..siap marah sebab selalu masak nak bagi dia gemuk.. You should try sebab sangat mudah..perap sejam then goreng ja..sambil tu boleh buat others things...


BAHAN A
Sedikit minyak untuk menggoreng (Sedang-sedang sahaja. Tidak terlalu banyak atau sedikit. Kerana kita  akan menggunakan keseluruhan minyak tersebut dalam masakan)

BAHAN B (Diperap 1 jam)
1 Kilo Udang yang bersaiz besar
1 sudu teh kunyit serbuk
1 sudu teh lada hitam (ditumbuk halus)
1 sudu teh Jintan Manis (ditumbuk halus)
1 sudu teh Jintan Putih (ditumbuk halus)
sedikit garam


BAHAN C
2 biji bawang besar (di potong bulat dan bersaiz tebal)
2 biji cili merah (dipotong menyerong)
1 biji cili hijau (dipotong menyerong)

Cara-Cara Memasak:-
1. Panaskan minyak dalam kuali.
2. Masukkan Udang yang telah diperap tadi (bahan B). Pastikan gorengan udang tidak terlebih masak.
3. Sebelum angkat, masukkan bahan C. Kacau ~ 3 minit boleh lah terus diangkat.
4. Untuk lebih sedap lagi boleh lah ditambah sedikit kicap Masin kipas udang semasa memasukkan bahan B tadi.

Selamat mencuba!

Special Promotion for Hari Raya!



Whoot whooottt!!!

Good news for everyone..

Sempena Hari Raya yang bakal tiba, Ifa akan berikan special offer for those yang nak kelihatan cantik dan sihat di hari lembaran nanti...

Ada dua produk yang ditawarkan..

1st ialah "Premium Beautiful" corset..



Why we must have this awesome corset??

Here Ifa list 5 sebab utama kenapa perlu pakai Premium Beautiful..

1. Premium Beautiful is custom made for our body and our own needs.. Ifa consider this corset as 3 in 1 product yang menjaga kesihatan sebanyak 70% dan memberikan kecantikan sebanyak 30% dan sekaligus memberikan keyakinan sebanyak 100%!! Premium Beautiful dapat turunkan berat badan + membentuk badan yang curvy + hilangkan keputihan + lancarkan period + hilangkan sakit belakang. Boleh digunakan bagi semua lapisan umur..


Dari ambil ubat macam-macam baik pakai Premium Beautiful ja..
semua dalam satu and paling best no side effect ok..

2. Premium Beautiful mengandungi Far Infrared (FIR) yang sangat membantu. Kebanyakan customer Ifa suka dengannya sebab boleh banyakkan susu, hilangkan selulit atau stretchmarks, membentuk punggung dan breast and figure up the body..

Pemakaian Premium Beautiful 8 jam sehari dapat bakar 900 kalori dengan adanya FIR ni!! Aerobik dua jam baru dapat tapi kita just pakai ja, boleh buat kerja macam biasa..

3. Fabrik yang sangat selesa. Tetulang pada waist nipper dapat menyokong bentuk badan dan menyokong tulang belakang. If anyone pakai other corset, mesti pernah berpeluh or tak selesa sebab macam menekan badan tapi with premium Beautiful, you wont feel the same. 

Fabrik Premium Beautiful adalah Akwadek Akwadyne akan menstabilkan suhu badan dan tidak akan menyebabkan berpeluh. Tetulang yang ada juga boleh meregang sebanyak 360 darjah dan tidak akan menekan perut anda.

4. Paling best adalah keberkesanan serta merta! Dalam tempoh 5 minit ja pakai.. Pakai ja terus longgar.. believe it!


See the different.. terus berubah figure body..baju terus longgar tau..

5. In shaa Allah Premium Beautiful juga dapat mencegah daripada berlakunya kanser. Kita hanya mencuba dan berusaha.. Allah yang akan menentukan semua..

Wanita mempunyai risiko yang besar untuk mendapat kanser payudara, kanser serviks, cyst, fybroid dan banyak lagi..Lebih baik mencegah dari mengubati kan..

Selain itu, Raya is coming! So wajib la bercantik dan bergaya di hari raya kan.. Tak kan nak biar spare tyre nampak di hari lembaran yang bahagia.. 

Wanna wear this awesome dress??








Cantik kan design baju raya ni.. lagi cantik kalau badan kita solid ja bila pakai..tak perlu kurus.. dah ada curve dah cukup cantik.. betol tak??

So lets grab the BEST PRICE with me!
Cash and installment diterima..

Plus bulan ni ada rebate so super murah.. Ada penjimatan BERGANDA!!


Book your set now!

Second product yang Ifa tawarkan promotion adalah 
"BIO VELOCITY SLEEP MATE"!


10 SEBAB kenapa ANDA PERLU memiliki Bio Velocity Sleep Mate :

1) Hanya tengok sahaja pada BVSM selama 10 saat dah rasa tenaganya

2) Jimat tenaga elektrik sbb untuk charge hanya perlu jemur di bawah cahaya matahari pagi pukul 7-10

3) Just tidur je…sakit2 semua hilang dan beransur pulih..Semudah itu…

4) Senang & Mudah dibawa kemana2 sbb ianya ringan..

5) Buang & Mengurangkan kesan  radiasi dlm bdn.Semua org menggunakan handphone..Handphone antara yang menyumbang radiasi tinggi..Oleh itu BVSM bantu  bebaskan radiasi dlm badan

6) Kini,semua orang menggunakan pelbagai  gajet & alat komunikasi seperti komputer, ipad, tab yang juga  pun mengundang radiasi..

7) Hilangkan stress, menstabilkan emosi..

8) Kebanyakan org susah nak tidur ataupun mengalami masalah insomnia

9) Kebanyakkan org letih, cepat penat dan kurang mendapat rehat yang berkualiti.

10) Fenomena sekarang ramai yg mudah mendapat penyakit seperti gout, senggugut, sakit sendi, saraf, darah tinggi, kencing manis, jantung,asma..BVSM telah terbukti membantu menyelesaikan masalah kesihatan di atas..

ANTARA TESTIMONIAL PESAKIT SEMBUH DARI SAKIT KRONIK SEPERTI;

● Senggugut,
● Stroke
● Slipdisc
● Migraine
● Tekakan perasaan
● Gila / sakit jiwa
● Insomia
● Darah tinggi
● Koma sebab otak kecut
● Asma dan lain-lain







Sangat rugi if lepaskan special promotion ni.. Bio Velocity pun ada juga rebate.. Penjimatan BERGANDA bagi both product!!


 Pm me if interested

Efah Mustaffa
013-4347079
efahmustaffa@gmail.com

Tuesday, 23 July 2013

Marine Essence Beauty Bar back in stock!!



Marine Essence beauty Bar back in stock ladies and gentlemen.. 

For long time, now it back..
Sebenarnya Ifa pun pening nak melayan pertanyaan customer bila stok masuk and alhamdulillah now dah ada balik...
So Ifa suggestkan cepat ambil buat stock sebab sabun ni sangat-sangat bagus and cepat juga habis stok..
Why i say this??

Here i share the ingredient yang sangat baik..

Bahan-bahan / Kelebihan 

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

Cara Penggunaan
Basuh seperti biasa ja seperti mandian atau sabun biasa..
Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. 
Bilaskan dengan air sehingga bersih.

Penyimpanan
Simpan di tempat dingin dan kering. Letakkan di tempat yang kering selepas digunakan.




Siapa boleh dan sesuai pakai??


Untuk cerahkan gelap di ketiak

Pimple yang berleluasa di belakang badan

Eszema yang selalunya berlaku pada sesiapa yang ada masalah kulit sensitif dan baby

Dark under arms

Or mana-mana bahagian lipatan badan pun boleh..
lutut, siku or bikini line

Or leher yang berdaki

Dermatitis pun boleh..

Ia terdiri dari sabun bar dan liquid..fungsi yang sama...ada juga shampoo dan ubat gigi..


Stok memang tak pernah cukup.. sentiasa out of stock..
and stok pun sangat la cepat habis..tak risau nak habiskan semua stok ni...macam goreng pisang panas loll..

So Ifa memang akan ambil stok lebih sebab tau mesti ada ja orang PM for this soap...

Untuk harga Sabun Marine Bar
sekotak RM105
ada tiga ketul in a box

Untuk harga Marine Essence Body Wash and Shampoo
RM33 sebotol

*harga tidak termasuk kos penghantaran
COD for Penang, Kedah and Perlis area..

Or you want to make the side income??

Lets be part of glampreneurs!
Agen dropship sangat dikehendaki..

With love, 
Efah Mustaffa
013-4347079








AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...