Friday, 31 October 2014

Tempat makan menarik di Sungai Petani | LeBOSS Cafe Restaurant

Today Ifa nak review satu tempat makan menarik yang boleh dilawati kalau anda datang ke Sungai Petani.

Terletak di Lagenda Height, di deretan kedai satu row dengan Nasi Kandar Nasmir... Kalau jumpa Nasmir, dah tak jauh dengan tempat makan ni..

Tempat makan yang Ifa maksudkan adalah 
LeBOSS Cafe Restaurant!

Last night, Ifa and hubby ke satu tempat makan yang menarik di Sungai Petani, Kedah.
Yela, sejak jadi orang Sungai Petani ni ikut saja husband makan. Merasa sesuatu yang best dan kebetulan family husband memang suka makan luar.
Dah lama juga sebenarnya tak makan luar, tapi disebabkan busy dua tiga menjak dengan business Premium Beautiful so husband makan luar. 
Sepatutnya husband ajak ke tempat lain tapi disebabkan full, husband ajak ke LeBOSS Cafe Restaurant.
Kami jarang kesini dan last time datang celebrated our first anniversary.

Tempat makan menarik di sungai petani kedah

This cafe and restaurant recommended la sebab tempat dia sangat selesa dan lain dari cafe yang lain.
Makanan dia juga sedap dan menarik.

view dari dalam leboss cafe restaurant tempat makan menarik di sungai petani

Ada satu menu boleh tambah dua side dish.

Before makan wajib la selfie seround!

selfie di dalam le boss sungai petani tempat makan menarik
Aktiviti wajib kami!
makanan menarik di le boss sungai petani dari premium beautiful bisnes

So here our dishes!
Beef Balognase + Grill Chicken 


Here Grill Chicken for my hubby. Menu ni boleh tambah side dish juga. So husband tambah baby fried rice + Italian salad 


and for me Beef Bolognase with meatball...
and as usual tak habis pun makan. Rasa macam lapar sangat tapi perut kecik sebab pakai Premium Beautiful kan. Automatik diet! Tak payah menyeksa diri untuk berdiet bagai. Sebab tu juga Ifa maintain ja kurus. Kurus pun wajib pakai Premium Beautiful sebab untuk kesihatan tau..
(sempat lagi promote!)

So that's all untuk post kali ini.

Next time Ifa share lagi tempat-tempat menarik di Sungai Petani Kedah ya..

Stay tune!

Kenapa Premium Beautiful??

Seronoknya dengan Premium Beautiful...

Kenapa ek kita wajib pakai Premium Beautiful ni?? 
Apa yang best sangat? 

Meh baca sini Ifa nak cerita sikit... Lepas ni wajib sangat faham kenapa kita wajib pakai Premium Beautiful corset 'abang sayang' ni..

Premium Beautiful membantu sesiapa yang ingin malas bersenam.
First!
Org yang malas dan tidak mempunyai masa untuk bersenam wajib pakai..! Jangan risau dengan memakai Premium Beautiful dapat membakar 900 kalori dalam masa satu jam berbanding dengan jogging hanya 250 kalori dibakar dalam masa 1/2 jam. So even kita tengah bekerja dan pakai Premium Beautiful 8 jam dapat membakar 7200 kalori. Waaaahh memang dasyat kan. Lemak-lemak semakin menipis dan peha pinggul akan terbentuk cantik .. seronoknyaaaa

Premium Beautiful membantu sesiapa yang sukar untuk mendapatkan zuriat

Second!
Orang yang susah hendak dapat zuriat. Dengan pemakaian Premium Beautiful akan meneutralkan hormon-hormon dalam badan kita. Selain itu akan menguatkan rahim. Apa-apa pun kita usaha dan tawakal kan. Tapi Alhamdulillah daripada 15 couples, 14 couples telah berjaya hamil since pakai Premium Beautiful.

Premium Beautiful membantu wanita selepas bersalin dapatkan shape asal

Premium Beautiful membantu menghilangkan selulit di badan

Third!
Wanita-wanita yang ingin cepat kurus selepas bersalin. Masa time berpantang pakai ja Premium Beautiful. In Syaa Allah berat akan menurun dengan cepatnya, mengemaskan bahagian perut supaya tidak menggeleber serta menghilangkan kesan rekahan kulit "strechmarks" . Satu lagi pergerakan tidak terbatas dengan PB ni. sampaikan orang tidak tau dan tak bajet pun kita pakai corset.. hehehe

Premium beautiful sebagai milk booster

Fourth!
Untuk ibu-ibu breastfeeding. Dengan pemakaian Premium Beautiful akan mengaktifkan kalenjar-kalenjar susu seterusnya memperbanyakkan susu ibu.. Sudah terbukti dengan testimoni-testimoni.


Fifth! 
Semasa tempoh berpantang tak perlu nak pakai bekung yang berlilit-lilit panjang ya amat, siap kena ikat dengan tiang lagi.. Lepas tu pakai sekejap je kemas pastu longgar dan sangatlah tidak selesa. Rasa macam robot bergerak ja. Dont worry dengan Premium Beautiful anda lebih selesa bergerak dengan fabrik Akwatek & Akwadyne yang sangat selesa dipakai sepanjang hari tanpa ada bau


Sixth!
If baby yang dilahirkan mempunyai demam kuning, hanya bedungkan Premium Beautiful anda pada badan baby. InsyaAllah dengan izinNYA demam kuning akan hilang tau!~

Seventh!
Ini pengalaman diri sendiri yang mengalami migrain. Sejak pakai Premium Beautiful, migrain tidak lagi menyerang!
Migrain - Dengan pemakaian PB akan memperbetulkan pengaliran darah, blood circulation dan mencegah dari migrain.

Premium beautiful mengatasi maslaah keputihan wanita
Eighth!
Keputihan. - Merupakan masalah yang sering buat kita stress, rasa tak selesa dan tidak boleh dibiarkan. So dengan pemakaian Premium Beautiful akan menyelesaikan masalah keputihan dan juga mencegah dari yis effection, tak payah dah beli pantiliners tu. Tapi kalau guna Bioseleza tak pa..

Premium Beautiful sangat membantu bakal pengantin nampak lebih cantik, berseri di hari bahagia. Wedding of the year
My wedding on last year. Memang sangat selesa dengan Premium Beautiful. Rasa lebih yakin dan lebih vouge!
Ninth!
Ingin melangsungkan perkahwinan?? Confirm semua bakal-nakal pengantin semua nak kurus dan impikan body curve yang cantik masa bersandingkan? InsyaAllah dengan pemakaian Premium Beautiful tiada lagi lemak-lemak berlebihan, pinggang yang ramping dan paling best keselesaan yg tidak terhingga. Sebab ada sesetengah corset yang tak selesa bila dan bila sudah lama pakai seperti gatal-gatal dan berbau. Bakal-bakal pengantin get ready for your wedding must have Premium Beautiful! Berbaloi bayar cause warranty seumur hidup. Nanti time berpantang memang sangat-sangat berguna.....

Ada banyak sebab anda wajib miliki Premium Beautiful!

Anda ada salah satu masalah diatas??

Jom try Fitting Free.. Dah cuba baru tau seronoknya.. 

Efah Mustaffa
013-4347079

Sunday, 26 October 2014

Testimoni Premium Beautiful | 10 tahun lebih muda!

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan...

Here Ifa nak share satu fresh "Premium Beautiful" testimoni from my sibling in business which is my sideline Kak Radenina.  

Here the photo before and after... Nampak kan perbezaan ketara yang terjadi pada Kak Radenina.. 

Yup, truly said kalau pakai Premium Beautiful dengan cara yang betul dan kena saiz yang betul, for sure you will get the best result!

Testimoni Premium Beautiful dari Awesomazingteam yang kelihatan 10 tahun lebih muda dari usia sebenar

Kat bawah ni Ifa share pengakuan berani mati Kak Raden sendiri mengenai pengalaman dia memakai Premium Beautiful. 

Testimoni Premium Beautiful hilang 10kg!


"Nak nangis pun ada tengok gambar. Ngeh ngeh ngeh. Gambar sebelum tuh dalam tahun 2011 macam tu. Masih senyuman yang sama. Tapi dalam hati Tuhan saja yang tahu. Asal pilih baju sampai tahap lemak perut confirm tak lepas. Tu yang setiap kali bergambar tutup pakai beg la. Selagi mau ku cover. Makin hari confident level jadi makin low.. Ermmmm...

Laki memang lah kata sayang masa berbentuk badan mana pun. Tapi hati sendiri yang meronta-ronta tak menahan mahu pakai Premium Beautiful Corset.

Sebabbbb... Dah lama tahu. Dah lama dengar... Tapu buat 'pekak' sebab semua orang kata corset ni mahal. Pergghhh.. Lepas dengar perkongsian dar seorang sahabat banyak kebaikan yang boleh bantu dari segi kesihatan. Memang tak tunggu dah. NEKAD. Terus ku beli. Full stop!

Kalau mahal berbaloi dengan apa yang kita nak, nak tunggu apa lagi kan. Aku fikir satu ja masa tu. Bertahun-tahun dah kerja. Apa yang aku boleh hadiahkan dekat diri aku sendiri? Fikir-fikir memang tak ada. Ergghhhh.. So, corset ni la hadiah untuk diri sendiri. Nak sihat nak cantik ini la produknya. Dan sekarang, aku masih senyuman yang sama. Tapi macam nak nyanyi lagi 'aku yang dulu bukan lagi yang sekarang'. Lalalalala

Korang nak tunggu apa lagi? Kalau handbag, tudung, baju boleh beli mahal-mahal. Kenapa tidak Premium Beautiful yang boleh bagi korang kembali muda 10 tahun.."

Testimoni Premium Beautiful | More confident after wearing this corset
Spot Kak Raden in this picture.. Picture taken during surprise birthday celebration CDM Adibah Karimah... She more happy and more confident with herself 
Kita tak boleh ubah bentuk badan kita. Ada yang kurus tak mau gemuk (like me). Ada yang gemuk tak nak jugak kurus kurus. But most important at least mesti kena ada curve di badan. Baru la wanita sejati. Ye ke tidak??

Hadiahkan something valuable to your self. Sebab Premium Beautiful ni warranty seumur hidup so jangan risau kalau rosak boleh hantar direct repair without any charge!

Selain itu, Premium Beautiful ni fokus 70% pada KESIHATAN bukan hanya pada kecantikan. So sangat WAJIB jaga kesihatan kita luar dan dalam.

Badan wanita tak boleh ditukar ganti seperti kereta. Kereta ada spare part tapi bukan kita. Jagalah badan kita sebaiknya sebelum ia tidak boleh diguna lagi...

Heheheheh, maaf kalau ada yang terasa. Ni ikhlas dari hati Ifa. Nak sangat membantu wanita di luar sana..

Kalau berminat boleh direct contact Ifa ya!

Efah Mustaffa
013-4347079

Thursday, 23 October 2014

16 fakta mengenai bayi baru lahir

Fakta menarik bagi bayi baru lahir

  • Bayi tiada kepala lutut. Ia tidak membentuk sehinggalah bayi berusia 6 bulan
  • Bayi tiada air mata. Mereka menangis dan menjerit tetapi air mata sebenar tidak wujud sehinggalah bayi berusia 5 minggu. 
  • Mereka mempunyai lebih tulang. Orang dewasa mempunyai 206 dan bayi pula 300 tulang. Kebanyakan dari tulang tersebut bercantum semasa bayi membesar.
  • Empat dari 10 bayi mempunyai tanda lahir.
  • Bayi mempunyai deria bau yang kuat. Boleh mengenali bau badan ibu sebaik dilahirkan.
  • Penglihatan bayi kabur sebaik sahaja dilahirkan.
  • Rambut bayi yang tumbuh semasa dalam rahim ibu akan gugur beransur ansur dan digantikan sepenuhnya oleh rambut baru apabila berusia 6 bulan.
  • Bayi baru lahir secara genetiknya mempunyai deria bunyi yang kuat. Boleh membezakan bunyi-buyian dan boleh mengenali suara ibu serta merta semasa dilahirkan
  • Deria rasa bayi masih tidak berbentuknya sepenuhnya semasa lahir. Tidak boleh membezakan rasa seperti manis atau masin dengan baik.
  • Jantung bayi baru lahir berdenyut diantara 120-160 degupan seminit berbanding dengan degupan jantung orang dewasa iaitu 60-80 seminit.
  • Bayi bernafas lebih cepat iaitu 30-50 nafas seminit berbanding dengan orang dewasa 16-20 nafas seminit.
  • Berat bayi bertambah 2 kali ganda dari berat semasa lahir pada usia 6 bulan.
  • Mendengarkan music klasikal menambah kepintaran bayi.
  • Bayi baru lahir tidur 15-20 jam sehari.
  • Bayi cuma mempunyai satu lapisan kulit sebab itulah ia akan alah dan kemerahan dengan senang kepada losyen wangi, sentuhan kasar, gigitan serangga dan sebagainya.
  • Bayi mempunyai kebolehan menyelam sebaik dilahirkan tetapi kebolehan tersebut akan hilang dengan cepatnya.

  • Wednesday, 15 October 2014

    Oriental Pearl TV Tower, Shanghai

    Goodbye Shanghai!

    Trip to Shanghai, China officially end..
    So next will be Austria Hungary!!!

    Before Europe Trip which is Austria Hungary in this coming January, I will share with all of you about my second FREE TRIP to Shanghai, China first.
    Tak panas pungung lagi balik dari China on September 2014, next 3 month later will be our next trip pulak! Memang best habis buat bisnes ni, bukan saja setahun dua kali melancong, paling best sebab ianya VVIP TRIP!!!

    Tak terungkap dari kata-kata kenangan dan memori indah yang dikutip dari Shanghai. Bagi Ifa setiap trip membawa cerita yang tersendiri tapi memang best sangat. Sebelum buat bisnes ni nak melancong dalam negara pun susah tapi tak mustahil dengan business ni.. Alhamdulillah syukurrr sangat..

    Ok, let's get started.. Our journey begins here...
    Kami bertolak dari KLIA pada pukul 01.40 am on 23 September 2014 dengan flight MH 0386.
    Kali ini Ifa ke airport dihantar oleh my beloved sideline, Safa. Next trip wajib pergi sama-sama tau!


     Lepas check in, perkara wajib adalah bergambar.... So biar gambar berbicara okeyy..

    With my beloved sideline Aza dan Safa..



    Masing-masng excited nak memulakan perjalanan... My trip partners for Shanghai trip!

     Partner ni wajib bawa tiap kali trip. Roomate, bedmate, soulmate.. Segalanya dengan dia. My beloved hubby and our third honeymoon so far. Alhamdulillah...


     

    Sebelum apa-apa wajib isi perut dulu. Jap lagi naik flight confirm terus tidur. Makan benda wajib bagi CDM Adibah Karimah.. hikhik

    Selfie satu sebelum take a nap.. ehehhehe.. Perjalanan ke Shanghai bermula sekarang!

     Finally kami dah sampai Pudong Airport!! (selepas 5 jam perjalanan)

    Sebelum apa-apa and as usual, setibanya di airport wajib fresh up dulu dan touch up sebab sepanjang perjalanan tidur ja kan... Muka bangun tidur tapi excited nak berjalan...


    Muka belum fresh up... On the way ambil luggage..
    Tadaa... Dah lain muka dengan sebelum ni... Dah touch up, cuci muka, gosok gigi semua. Baru bersemangat untuk menikmati Kota Shanghai! Berselfie with my leader CDM Adibah Karimah.


    For the first trip to Gold Coast, kami dalam bus E2. and now still the same bus...Yeay...

    Berkumpul dahulu selepas ambil luggage masing-masing. Senang sebab semua sponsored kan. So follow ja tak payah fikir apa pun..

    Dah dapat luggage masing tunggu bus pula.

    Then we are ready to make a move..  
    Out tour guide of this trip, Joyce.

    Banyak benda yang dikongsikan oleh Joyce tentang Shanghai. Antaranya ialah no plat bagi kereta di Shanghai lebih mahal dari sebuah kereta. Hebat kan. Ini disebabkan semua no plat ada ID pengguna yang tersendiri. Datang Shanghai baru tahu... Nanti Ifa cerita lagi keunikan Shanghai ni ya.. Tunggu next post ocay...

    Antara view yang boleh dilihat sepanjang perjalanan ke destinasi seterusnya.

    Tapi agak mengecewakan sebab cuaca hujan. So jadi agak sulit dan sukar nak berjalan sebab cuaca yang basah dan kabur...


    Setibanya kami di destinasi, hujan masih turun. Tapi alhamdulillah kami tidak perlu menunggu lama untuk naik menara ni tapi agak terkilan sebab cuaca yang kabur akibat hujan. So snap picture pun kena berlari-lari anak, kalau tak kebasahan...

    Hujan pun sempat ambil masa snap!

     Nak jugak bergambar tengah hujan. Gigih betul kami ni..
     Bangunan di Shanghai semua tinggi-tinggi tapi disebabkan kabus semua nampak separuh ja..


    Sebelum menaiki menara, kena lalu sini dulu...



    Nevous dik non nak naik lif ke tingkat 265!! Lifnya plak laju semacam. Kejap ja dah ada kat atas..



    Here we at the first stop atas menara ni.. Boleh teropong tengok view kat bawah.. Lepas tu kami turun tangga ke tingkat bawahnya..

    For the second floor kami datang ni ada lantai berkaca. Thanks God sebab Ifa bukan yang jenis gayat pada ketinggian so relax ja. Happy sangat kalau bab tinggi ni...

    Si hubby plak nampak reflection mirror. Pulun dia ambil gambar sorang-sorang...


    Lepas tu Ifa join sebab nampak menarik ja...

     Last sekali semua Awesomazing Team join sekaki....heheheh




    Suka sangat kami berdua kalau selfie duo ni... Asyik berkepit sampai ada yang naik jeles.. Oppss... Honeymoon kan.. Wajib la berkepit ja..


    Kecian kat tak nampak apa kat bawah sebab kabur sangat tap nak buat macam mana. Bukan rezeki kami... Syukur dapat sampai juga sini. (Ayat pasrah dan redha.. hihik)



     

    Nasib baik ada si suami yang sabar melayan daku bergambar...

     

    Sampai masa melayan suamiku pula posing. Selalu dia ambil gambar kita ja kan....


    Sudah puas di atas kami bergerak turun tapi sambil tunggu lif sempat lagi ambil gambar dan buat video. Nyempat saja!

    CDM Adibah saja ukur ketinggian. Tinggi sungguh amoy ni kan..

    Last but not least wajib trademark Awesomazing Team...

    Done aktiviti di Oriental Pearl TV Tower, Shanghai next stop will be Nanjing Road!

    Tunggu kisah seterusnya di next post ok!

    AlsO sEE thIs pOst

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...