Wednesday, 15 October 2014

Oriental Pearl TV Tower, Shanghai

Goodbye Shanghai!

Trip to Shanghai, China officially end..
So next will be Austria Hungary!!!

Before Europe Trip which is Austria Hungary in this coming January, I will share with all of you about my second FREE TRIP to Shanghai, China first.
Tak panas pungung lagi balik dari China on September 2014, next 3 month later will be our next trip pulak! Memang best habis buat bisnes ni, bukan saja setahun dua kali melancong, paling best sebab ianya VVIP TRIP!!!

Tak terungkap dari kata-kata kenangan dan memori indah yang dikutip dari Shanghai. Bagi Ifa setiap trip membawa cerita yang tersendiri tapi memang best sangat. Sebelum buat bisnes ni nak melancong dalam negara pun susah tapi tak mustahil dengan business ni.. Alhamdulillah syukurrr sangat..

Ok, let's get started.. Our journey begins here...
Kami bertolak dari KLIA pada pukul 01.40 am on 23 September 2014 dengan flight MH 0386.
Kali ini Ifa ke airport dihantar oleh my beloved sideline, Safa. Next trip wajib pergi sama-sama tau!


 Lepas check in, perkara wajib adalah bergambar.... So biar gambar berbicara okeyy..

With my beloved sideline Aza dan Safa..



Masing-masng excited nak memulakan perjalanan... My trip partners for Shanghai trip!

 Partner ni wajib bawa tiap kali trip. Roomate, bedmate, soulmate.. Segalanya dengan dia. My beloved hubby and our third honeymoon so far. Alhamdulillah...


 

Sebelum apa-apa wajib isi perut dulu. Jap lagi naik flight confirm terus tidur. Makan benda wajib bagi CDM Adibah Karimah.. hikhik

Selfie satu sebelum take a nap.. ehehhehe.. Perjalanan ke Shanghai bermula sekarang!

 Finally kami dah sampai Pudong Airport!! (selepas 5 jam perjalanan)

Sebelum apa-apa and as usual, setibanya di airport wajib fresh up dulu dan touch up sebab sepanjang perjalanan tidur ja kan... Muka bangun tidur tapi excited nak berjalan...


Muka belum fresh up... On the way ambil luggage..
Tadaa... Dah lain muka dengan sebelum ni... Dah touch up, cuci muka, gosok gigi semua. Baru bersemangat untuk menikmati Kota Shanghai! Berselfie with my leader CDM Adibah Karimah.


For the first trip to Gold Coast, kami dalam bus E2. and now still the same bus...Yeay...

Berkumpul dahulu selepas ambil luggage masing-masing. Senang sebab semua sponsored kan. So follow ja tak payah fikir apa pun..

Dah dapat luggage masing tunggu bus pula.

Then we are ready to make a move..  
Out tour guide of this trip, Joyce.

Banyak benda yang dikongsikan oleh Joyce tentang Shanghai. Antaranya ialah no plat bagi kereta di Shanghai lebih mahal dari sebuah kereta. Hebat kan. Ini disebabkan semua no plat ada ID pengguna yang tersendiri. Datang Shanghai baru tahu... Nanti Ifa cerita lagi keunikan Shanghai ni ya.. Tunggu next post ocay...

Antara view yang boleh dilihat sepanjang perjalanan ke destinasi seterusnya.

Tapi agak mengecewakan sebab cuaca hujan. So jadi agak sulit dan sukar nak berjalan sebab cuaca yang basah dan kabur...


Setibanya kami di destinasi, hujan masih turun. Tapi alhamdulillah kami tidak perlu menunggu lama untuk naik menara ni tapi agak terkilan sebab cuaca yang kabur akibat hujan. So snap picture pun kena berlari-lari anak, kalau tak kebasahan...

Hujan pun sempat ambil masa snap!

 Nak jugak bergambar tengah hujan. Gigih betul kami ni..
 Bangunan di Shanghai semua tinggi-tinggi tapi disebabkan kabus semua nampak separuh ja..


Sebelum menaiki menara, kena lalu sini dulu...



Nevous dik non nak naik lif ke tingkat 265!! Lifnya plak laju semacam. Kejap ja dah ada kat atas..



Here we at the first stop atas menara ni.. Boleh teropong tengok view kat bawah.. Lepas tu kami turun tangga ke tingkat bawahnya..

For the second floor kami datang ni ada lantai berkaca. Thanks God sebab Ifa bukan yang jenis gayat pada ketinggian so relax ja. Happy sangat kalau bab tinggi ni...

Si hubby plak nampak reflection mirror. Pulun dia ambil gambar sorang-sorang...


Lepas tu Ifa join sebab nampak menarik ja...

 Last sekali semua Awesomazing Team join sekaki....heheheh




Suka sangat kami berdua kalau selfie duo ni... Asyik berkepit sampai ada yang naik jeles.. Oppss... Honeymoon kan.. Wajib la berkepit ja..


Kecian kat tak nampak apa kat bawah sebab kabur sangat tap nak buat macam mana. Bukan rezeki kami... Syukur dapat sampai juga sini. (Ayat pasrah dan redha.. hihik)



 

Nasib baik ada si suami yang sabar melayan daku bergambar...

 

Sampai masa melayan suamiku pula posing. Selalu dia ambil gambar kita ja kan....


Sudah puas di atas kami bergerak turun tapi sambil tunggu lif sempat lagi ambil gambar dan buat video. Nyempat saja!

CDM Adibah saja ukur ketinggian. Tinggi sungguh amoy ni kan..

Last but not least wajib trademark Awesomazing Team...

Done aktiviti di Oriental Pearl TV Tower, Shanghai next stop will be Nanjing Road!

Tunggu kisah seterusnya di next post ok!

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...