Monday, 13 April 2015

Closet Tour Idea!

Hye readers.

Jam di dinding almost 2.30am but I still couldn't sleep. So I make some review on Instagram and found something interesting. Guess what?? I found addiction on sorting the closet so I made few closet tour in Youtube. I found it very interesting. Sesuai sangat dengan tema Ifa malam ni sebab tengah menyusun shawl yang berbakul2. Memang tengah fikir cara to arrange them so they will be neat and tidy. Ifa bukan jenis yang suka menyimpan but I think this the time I need to change. Soon I will have my own baby so mesti sentiasa bersih and neat.

But for now I just need a simple closet maybe to arrange all my stuff because we stay at my parent in law house for a while in order to buy our own house. Bila dah ada rumah sendiri for sure I want a room for my closet.

I know it quiet expensive and hard to get but nothing impossible. I just need to work hard in my business in order to get all the things I want and chase my dream. Have my freedom lifetime like my mentor.

So here a little idea I get from Google. But most of them from oversea. They don't have Hijab, scarve and Jubah like I have. And I don't have to many shoes like them. Maybe in future In Shaa Allah. 

So for now I want to make a closet just a simple one.
Tak salah kita berimpian besar asalkan kita usaha mendapatkannya. Sebab impian tanpa usaha tak kan kemana. Untuk merubah masa depan jalannya hanya satu iaitu buat bisnes and to have own business. Kalau makan gaji U only stay on your secure situation. Doing same routine everyday and don't take a risk in your life.
I have my big dream. I want to have my own closet full with branded handbag and shoes. I want to collect watches, rings and Jubah. I will try my best to accomplish this. In Shaa Allah. Semoga Allah mempermudahkan dan mengizinkannya..
Let's change everyone!





Sunday, 12 April 2015

My Journey of Pregnancy : 13 weeks pregnant!

12 April 2015 : 13 weeks!!

That I'm excited???

Yes for sure I'm very excited for my first pregnancy my first experience to have my baby in my womb. I wait for this moment for a year and a half . Ifa bersyukur sangat2 sebab Allah izinkan juga untuk merasai sendiri experience ni. So macam mana tak excited kan.

Alhamdulillah my first journey in first trimester memang sangat dimudahkan Allah. Tak da morning sickness, tak ada alah, tak ada sakit2 or anything like that.

Goodbye first trimester and baby is the size of a PEACH!!

Yeayy Alhamdulillah dah makin besar awak..


Here my latest picture. Memang tak beza sangat dari minggu sebelumnya. Ifa bagitau hubby baby kecil comel macam Ummi dia sebab tu perut tak besar..

My experience sepanjang mengandung dari awal tahu kata pregnant sampai sekarang, tiada alah dan tak da mengidam apa2. Just normal macam sebelum ni. Syukur sangat.

Orang kata beruntung sebab tak alah tapi ada juga cakap kalau tak alah baby tak kuat. Siapa kita untuk menentukannya kan.. Semua tu kerja Allah. Ifa percaya Allah akan jaga baby ni kalau betul Dia izinkan...

Nampak badan tak berapa besar tapi Ifa sendiri rasa badan makin mengembang. Tak pernah berat lebih 48kg so memang rasa lain bila badan almost 50kg. 

Sebelum ni memang biasa memakai Premium Beautiful so badan rasa sedap sangat. Walaupun badan Ifa kecil tapi tetap pakai Premium Beautiful corset ni sebabnya untuk migrain. Almost 5 tahun dah pakai bila tinggal time pregnant ni memang terasa kepelikannya. Tak sabar nak berpantang dengan Premium Beautiful. Nak dapat my curvy body back. Cant wait to ber"PREMIUM BEAUTIFUL"!!!

Bagi sesiapa yang tertanya-tanya macam mana nak buat picture macam Ifa kat bawah ni. Just download apps baby center Pregnancy. Ada siap2 nak frame untuk ambil gambar dan akan jadi macam ni terus.




Stay tuned for next update. Apa-apa update pasal my pregnant ni Ifa update dekat blog ja. Tak da dekat Instagram atau Facebook. 

See you soon..

Thursday, 2 April 2015

Tips Menabung


Teknik Saving..

Hai readers.. Today Ifa nak share teknik menyimpan yang berkesan. Which is Ifa baru start apply bulan lepas. Sebulan boleh simpan almost RM700. Not bad kan. Here the tips..

Simpan Duit Yang Anda Pilih Warnanya.

Idea ni praktikal dengan semua orang..

First letakkan target nilai berapa atau warna apa yang nak dijadikan SIMPANAN anda.

Contoh :

Duit yang dipilih : RM20 dan RM5

*Tempoh masa : 10 bulan ( Januari hingga Oktober)

*Tujuan : Nak travel ke oversea atau buat umrah atau preparation anak (sekadar contoh)

PERATURAN WAJIB :

1. Setiap kali anda menerima duit RM5 dan RM20, anda WAJIB masukkan duit itu ke dalam TABUNG yang telah dibuat.

2. HARAM MUAAKAD untuk anda gunakan duit RM5 dan RM20.

3. Jika terguna sila qada dengan DOUBLE AMOUNT.

4. WAJIBKAN pasangan anda buat benda yang sama.

5. Jangan gatal tangan pecah tabung selagi tak mencapai usia matang.

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...