Sunday, 12 April 2015

My Journey of Pregnancy : 13 weeks pregnant!

12 April 2015 : 13 weeks!!

That I'm excited???

Yes for sure I'm very excited for my first pregnancy my first experience to have my baby in my womb. I wait for this moment for a year and a half . Ifa bersyukur sangat2 sebab Allah izinkan juga untuk merasai sendiri experience ni. So macam mana tak excited kan.

Alhamdulillah my first journey in first trimester memang sangat dimudahkan Allah. Tak da morning sickness, tak ada alah, tak ada sakit2 or anything like that.

Goodbye first trimester and baby is the size of a PEACH!!

Yeayy Alhamdulillah dah makin besar awak..


Here my latest picture. Memang tak beza sangat dari minggu sebelumnya. Ifa bagitau hubby baby kecil comel macam Ummi dia sebab tu perut tak besar..

My experience sepanjang mengandung dari awal tahu kata pregnant sampai sekarang, tiada alah dan tak da mengidam apa2. Just normal macam sebelum ni. Syukur sangat.

Orang kata beruntung sebab tak alah tapi ada juga cakap kalau tak alah baby tak kuat. Siapa kita untuk menentukannya kan.. Semua tu kerja Allah. Ifa percaya Allah akan jaga baby ni kalau betul Dia izinkan...

Nampak badan tak berapa besar tapi Ifa sendiri rasa badan makin mengembang. Tak pernah berat lebih 48kg so memang rasa lain bila badan almost 50kg. 

Sebelum ni memang biasa memakai Premium Beautiful so badan rasa sedap sangat. Walaupun badan Ifa kecil tapi tetap pakai Premium Beautiful corset ni sebabnya untuk migrain. Almost 5 tahun dah pakai bila tinggal time pregnant ni memang terasa kepelikannya. Tak sabar nak berpantang dengan Premium Beautiful. Nak dapat my curvy body back. Cant wait to ber"PREMIUM BEAUTIFUL"!!!

Bagi sesiapa yang tertanya-tanya macam mana nak buat picture macam Ifa kat bawah ni. Just download apps baby center Pregnancy. Ada siap2 nak frame untuk ambil gambar dan akan jadi macam ni terus.




Stay tuned for next update. Apa-apa update pasal my pregnant ni Ifa update dekat blog ja. Tak da dekat Instagram atau Facebook. 

See you soon..

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...