Monday, 25 May 2015

How I feel being mom-to-be???

Hai mommy to be semua...

Mesti awak awak semua excited kan?

For me for the first timer ni memang extremely excited. Tambah pulak lepas tengok baby lastest ni.. Ya Allah cant describe the feeling.. Macam tak dapat terima kenyataan my baby living inside my body. Seeing his little fingers and toes.. Seing his development.. Really make me crying....

Maybe Ifa terlalu over excited but I cant handle it. So Ifa nak share perkembangan my little baby in here. Dengan harapan baby akan baca bila dia besar nanti. Biar dia tahu bertapa excitednya Ummi tunggu awak dan betul-betul happy to have you. Cant wait to hug you.. to kiss you.. to sleep beside you all the time In Shaa Allah...

Yesterday on 25/5/2015 Ifa officially announce about baby dekat Facebook and Instagram. Sebelum ni memang update dekat blog ja so tak ramai yang tau. Macam tak adil bagi baby sebab tak announce pasal dia walaupun dia almost 5 months dah. Dulu tak nak announce lagi sebab orang cakap tak elok, yela baru lagi kan. So for now, i think my baby strong enough so dapat banyak sangat doa and wishes from fellow friends.


Alhamdulillah Alhamdulillah... Terima kasih sebab mendoakan kami... 

Ifa and husband memang sungguh-sungguh terkejut tengok baby sebab last Ifa tengok dia dekat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Sungai Petani, baby kecik lagi. Nampak kepala and badan ja. 

23/5/2015, appointment dengan Doctor Jesmima dekat SP Family Clinic nampak jelas semua. Ya Allah dah terbentuk semuanya.. Alhamdulillah Ifa risau jugak sebab perut Ifa flat ja. Tak nampak baby bump pun. Selalu sembang dengan baby tanya dia dok mana and ok ke tak..


Nampak tak baby dah well develop. Doc Jes kata baby being fine. Semua ok tapi sangat lah aktif bergerak sampai Doc Jes pun susah nak scan dia. Tapi dapat juga tengok gender sebab dia dok terkangkang gitu tapi Doc Jes tak bagi 100% kata putus sebab takut anything changed kan.. Heheheh... Berat dia on 23/5/2015 just 253 gram. Panjang tulang femur (HL) 2.96cm saja. Ukur lilit kepala (HC) 15.91cm dan ukur lilit abdomen (AC) dia 12.66cm. Punya la search dalam google pasal term ni sebab nak tahu apa semua tu... Pulun kan..

Lepas ja scan 2D haritu, baby makin kuat menendang. Seronok pulak dia. Dok main bola kot dalam perut Ummi dia.

Tiap hari dok tenung gambar dia yang ni. Kalau boleh nak scan tiap minggu. Risau jadi apa-apa dekat dia. Macam2 risau.. Takut semua ada....

Semoga baby sihat dan sempurna sifatnya. Doakan kesihatan kami berdua ya. And thanks for doa...

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...