Tuesday, 23 June 2015

Jom Kempis Perut dan Kurus Sebelum Raya!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Harini hari ketujuh kita berpuasa dalam tahun ni, Alhamdulillah.. Semoga dipanjangkan usia lagi sehingga habis Ramadhan ni..

Mesti ramai yang tengah berusaha untuk kurus sebelum raya kan... Here Ifa nak share sedikit tips macam mana nak kurus dalam bulan puasa ni...


 Mesti sanggup buat apa sahaja untuk kurus. Tapi kena la menahan nafsu tu sket...
Kurus sentiasa dikaitkan dengan sihat.. Sebab bila kita gemuk, macam-macam penyakit boleh serang. Bukannya kurus tak sakit tapi yang gemuk lebih berpotensi untuk senang sakit...

Kesihatan sering dikaitkan dengan amalan pemakanan serta gaya hidup yang sihat. Menurut kajian oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sehingga kini hampir 60% rakyat Malaysia ialah dari golongan yang obesiti atau berat badan berlebihan. Kita perlu memupuk gaya hidup yang sihat agar masalah ini dapat diselesaikan.

Terdapat pelbagai cara atau kaedah yang dapat dipraktikkan untuk mendapatkan berat badan yang ideal atau kuruskan badan dengan cepat. 

Berikut adalah cara-cara bagaimana untuk menguruskan badan dengan cepat :-

1. Mengurangkan pengambilan makanan berkarbohidrat tinggi seperti nasi.
Makan nasi sekali dalam sehari sudah memadai untuk keperluan tubuh kita. Kadar pengambilan juga perlu sederhana tidak terlalu sedikit atau banyak.

2. Memperbanyakkan makan buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.
Kandungan serat atau fiber di dalamnya dapat melancarkan sistem kumuh badan manusia. Paling penting serat tidak dapat menggemukkan.

3. Sarapan di awal pagi dengan meminum kopi atau jus buah-buahan.
Lemak di dalam badan akan lebih mudah terbakar dengan meminum kopi.

So wajib ambil Mineral Coffee kan. Kenapa pilih yang lain kalau Mineral Coffee boleh bagi kebaikan yang sangat banyak!

4. Jangan amalkan memakan jajan atau snek di waktu malam sebelum tidur.
Badan akan menyimpan lemak ketika waktu malam, lebih-lebih lagi waktu tidur kerana tiada apa-apa aktiviti yang dilakukan semasa tidur.

5. Berhenti atau kurangkan meminum air berkarbornat.
Ini adalah kerana kandungan gas yang terdapat di dalam air itu mengembungkan perut. Ini akan mengakibatkan reaksi emosi yang mendorong kita untuk makan.

6. Amalkan meminum teh hijau ( Green tea ) setiap kali selepas makan.
Ini dapat membantu pembakaran lemak.

7. Ketika bangun tidur amalkan cara dengan bangun secara bangkit tubi ( Sit up ).
Duduk tenang dalam 30 saat kemudian teruskan dengan senaman bangkit tubi 10 kali sebanyak 3-5 set. Amalan ini dapat memecahkan lemak dengan pantas di bahagian perut ( Tummy ).

8. Lompat bintang ( Star jump ). 
Iaitu sebanyak 20 hingga 25 kali setiap jam.

9. Banyakkan meminum air limau ais.
Air sejuk memaksa tubuh kita membakar lebih kalori.

10.Berjalan atau mendaki selama 10 hingga 15 minit selepas makan.
Ia dapat membakar sukurang-kurangnya 100 kalori.
Kaedah-kaedah tersebut adalah cara paling mudah untuk menguruskan badan, tidak perlu berdiet dan bersenam dengan teruk.

Rasa-rasa boleh tak nak amalkan semua ni dalam bulan puasa ni.. Ada lagi satu jalan penyelesaian selain amalkan 10 tips ni...

Apakah apakah??? 

Dengan SET KEMPIS PERUT, pasti membantu andaaa!!!!


Kenapa perlu pilih SET KEMPIS PERUT??

 Khasiat Garlic
~ Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah
~ Mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis
~ Menghalang pembekuan darah untuk mencegah berlakunya trombosis
~ Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera
~ Melegakan perut kembung dan ulser peptik
~ Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit
~ Membantu menyelaras gula darah dalam badan
~ Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme
 
Khasiat Mineral Coffee
~Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan
~Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium
~ Menghilangkan keletihan fizikal dan mental
~ Melegakan tekanan
~ Menyingkirkan toksin dalam badan 

Lengkap kan 2 products ni untuk bantu menurunkan berat badan + mengekalkan berat badan + menjaga kesihatan. 

Ifa tawarkan pakej-pakej untuk dipilih dan sangat lah untung kalau grab!

Harga asal
sekotak Mineral Coffee : RM 30 (20 sachet)
sekotak Garlic : RM38 (80 biji)

Boleh jimat dari RM8 sampai RM24!! Siapa tak grab memang la sangat rugiiiii....
 
 

  

 Boleh hubungi saya untuk order. Jom KURUS beramai-ramai SEBELUM RAYA.. Tak mustahil dan sangat mampu milik.

Here Ifa attach sekali testimoni Set Kempis Perut ni... Memang semua bukan omongan kosong ya.. Semua adalah kisah benar!!




 Rugi tak kalau tak grab?? Sangat rugiiiiii.....

Dan apa yang best lagi??

Ifa akan add anda yang membeli Set Kempis Perut di didalam group Whatsap atas kebenaran anda.. (kalau anda refuse pun boleh). Dan disitu kami akan pantau perkembangan dan share segala info dan tips untuk turunkan berat sebelum raya!!

Contact Ifa sekarang untuk dapatkan set ni!

Setiap hari akan ada special free gift untuk anda.. Sentiasa follow Facebook : Efah Mustaffa dan IG @efahmustaffa dan @setkempisperut.. Setiap hari akan update free gift pada hari tersebut. Nantikan!!

Efah Mustaffa 
Whatsapp : 013-2220451
SMS / Telegram : 013-4347079

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...