Sunday, 23 August 2015

Kisah Realiti Perkahwinan Tanpa Zuriat Untuk Mereka Yang ‘Kurang Mengerti’

Tersentuh hati bila membaca artikel ini sebab apa yang dikatakan memang kena dengan Ifa sebelum ini... Banyak ranjau dan unak duri Ifa and hubby tempuhi sebelum Allah kurniakan peluang dan rezeki untuk merasa perasaan menjadi seorang ummi dan abi kepada seorang bayi yang diamanahkan oleh Allah SWT. Tapi orang yang tidak merasa memang tidak akan mengerti. Penantian selama hampir setahun 7 bulan yang dirasakan sangat lama.. Tapi Ifa tahu ada ramai lagi yang lebih lama penantian mereka. Ifa doakan dipermudahkan dan dipercepatkan rezeki mereka untuk mendapat rezeki cahaya mata.. Amin..

Petikan dari www.ohbulan.com


Bagaikan sudah menjadi kebiasaan untuk bertanya “Bila nak dapat anak?” kepada pasangan yang masih lagi belum dikurniakan cahaya mata.

Namun, buat yang bertanya itu, adakah mereka tahu bahawa persoalan semudah itu kadang-kala mengguris pasangan itu yang tiap bulan menanti kehadiran penyeri rumahtangga?

Menerusi facebook Shawn Mizan, lelaki ini merungkai kisah perkahwinan tanpa zuriat.


Madeena Nur Raudhah, my second niece..

PERKAHWINAN TANPA ZURIAT

“Berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul”… Pepatah lama yang hanya akan difahami oleh mereka yang bernasib sama..

Tiada satupun pasangan suami isteri yang telah ALLaH satukan dalam pernikahan yang sah yang tidak mahukan zuriat.. Tapi rezeki manusia itu berbeza-beza.. Ada yang sudah bernikah bertahun-tahun lamanya tapi masih belum ada rezeki anak.. Orang keliling hanya tahu bertanya dan berkata tanpa fikir perasaan orang lain..

“Rugi kalau dapat anak lambat.. Nanti bila dah tua, anak-anak masih kecil”
“Jangan la biar lama-lama baru nak dapat anak.. Takut nanti tak sempat nak menimang cucu sendiri”
“Takde berubat mana-mana ke? Cubalah ikhtiar”
“Orang perempuan ni kalau dah kahwin tapi takde anak, dah serupa macam kain buruk”
“Bro.. Air mani kau tak power kut…”

MashaALLaH… Yang berkata dan bertanya pun seolah-olah seperti tiada iman.. Ingat anak ni macam beli air kat vending machine ke? Masuk duit, tekan punat nak jantina apa, terus keluar anak tu? Satu lagi, pasti ke yang kita akan hidup sampai tua? Sedangkan Nabi ALLaH Zakaria a.s. diuji dengan tiada zuriat sehinga Baginda tua.. dan Baginda tak putus-putus berdo’a memohon agar dikurniakan zuriat.. Sesungguhnya tiada yang mustahil bagi ALLaH SWT.. Akhirnya Nabi Zakaria a.s. dan isterinya yang mandul dikurniakan seorang anak iaitu Nabi Yahya a.s.

Hanya mereka yang faham saja akan benar-benar mengerti.. Setiap bulan si isteri berdebar menanti kedatangan haid dengan harapan biarlah “sangkut”.. Alangkah kecewanya hati, alangkah sedihnya hati bila tiba-tiba “bocor”.. Air mata cepat-cepat dikesat agar jangan sampai suami nampak.. Serta-merta terus berpura-pura gembira seolah-olah takde apa yang dirasa kerana taknak suami turut kecewa..

Bukan taknak ikhtiar.. Fitrah manusia itu sendiri berikhtiar.. Zaman sekarang dah ada macam-macam teknologi canggih.. Tapi bukan semua orang mampu.. Katalah kalau mampu sekalipun, bohong kalau takde rasa bimbang.. Bagi si isteri, bagaimana kalau terbukti memang dia tak boleh mengandung? Bagaimana penerimaan suami nanti? Apa fungsi seorang isteri? Perlukah diizin suami menikah lagi?

Bagi si suami pula, bagaimana jika terbukti dia tak mampu memberi zuriat? Hancurkah ego seorang lelaki? Hilangkah kejantanannya? Bagaimana harus dijelaskan kepada isteri? Semua ini memerlukan tahap redha dan persediaan mental yang amat tinggi.. Ada juga suami yang salahkan isteri setiap bulan apabila isteri datang haid.. Seolah-olah isteri itu yang menentukan dia mahu hamil atau tidak.. Tak semua pasangan mampu duduk bertentang mata untuk sama-sama menyelesaikan masalah ini..

Hati isteri mana yang tak tersentuh melihat suami mendukung anak orang lain? Hati suami mana yang tak terkilan melihat isteri membelek-belek dan merenung pakaian bayi yang comel-comel ketika keluar shopping bersama?

Anak angkat… Memang mudah untuk dilafazkan tapi tak semua pasangan mampu melakukannya.. Ada suami yang berkeras hanya mahukan zuriat daripada bakanya sendiri.. Ada pula yang memikirkan masa depan anak itu nanti.. Bagaimana nak hadapi waktu untuk menjelaskan status anak itu nanti bila dia sudah dewasa.. Satu lagi yang ramai terlupa.. Anak angkat juga merupakan rezeki anugerah ALLaH.. 

Marissa Nur Qairina, my first niece

Bukan semua pasangan ALLaH hadiahkan anak angkat.. Ada kes yang bertahun-tahun mencari anak angkat tapi ada je halangannya.. Duit dah keluar, tapi akhirnya si ibu ubah fikiran.. Ada juga yang memohon di Jabatan Kebajikan Masyarakat tapi proses itu tidak semudah ABC.. Banyak prosedur dan saringan yang akan dilakukan.. Akhirnya penantian itu jadi terlalu menyiksakan..

Kepada pasangan yang ALLaH uji tanpa zuriat lagi, kuatkanlah semangat kalian.. Mungkin ALLaH nak bagi masa untuk kalian kuatkan ikatan perkahwinan.. Mungkin ALLaH nak kalian enjoy honeymoon lama sikit.. Bersangka baiklah kepada ALLaH.. Jangan putus berdo’a dan cubalah cari masa yang sesuai untuk berbincang suami isteri.. Pilihlah jalan terbaik.. Jika nak ikhtiar, biarlah dipersetujui oleh kedua-dua pihak.. Bagi keluarga, sanak saudara dan rakan taulan, hentikan soalan-soalan yang boleh mengguris perasaan.. Ini semua hak mutlak ALLaH..

Mempersoalkan zuriat seseorang sama seperti mempersoalkan Qada’ dan Qadar ALLaH.. Hati-hati jangan sampai jatuh kufur.. Bagi yang sudah ada zuriat, jangan sombong dengan mereka yang masih belum ada zuriat.. Kita tak tahu nasib anak kita nanti macam mana.. Apa jadinya dia bila dewasa.. Betul, anak yang soleh/solehah boleh membantu ibu bapa di Akhirat.. tapi anak juga mampu menarik tangan ibu dan bapa ke Neraka.. Jangan sibukkan hal orang lain sehinggakan hal mendidik anak itu kita abaikan..

Kepada yang masih mencuba, amalkanlah do’a Nabi Zakaria a.s. iaitu Ayat 89 daripada Surah al-Anbiya’.. Pastikan isteri ambil EPO, Acid Folic dan Vitamin E 400 secara berterusan dan suami pula makan Multivitamin (apa-apa brand pun boleh).. Boleh beli di farmasi untuk stabilkan hormon dan sihatkan sperma.. Pastikan “bersama” di antara hari ke-9 sehingga hari ke-21 daripada hari haid pertama dan mesti “bersama” setiap 4 hari sekali dalam tempoh 13 hari ini.. Ini waktu subur wanita dan tempoh 4 hari sekali memastikan sperma suami berada dalam keadaan kualiti yang paling optimum.. Ramai lelaki berpendapat air mani yang tersimpan lama adalah lebih baik, tetapi ianya SALAH! Menurut pakar perubatan, air mani lelaki berada dalam keadaan yang paling sihat adalah ketika ia minimum 3 hari dan maksimum 5 hari. Selepas hari ke-5, sperma di dalam air mani mula bertukar menjadi sperma yang tidak berkualiti lagi. Para suami semua sila ambil perhatian!

Sekian, terima kasih

Saturday, 22 August 2015

Newborn Checklist / Senarai Semak untuk Bayi Baru Lahir

Assalamualaikum...

Hai semua...
Ifa ni macam dah tak sesuai nak buat checklist sekarang ni sebab sepatutnya semua barang dah ada bagi Ifa ni sebabnya tunggu masa ja. Tapi tak pela. Nak post jugak pasal ni sebab bila cerita tentang baby, semangatnya lain macam. Tiap hari buka almari tengok barang-barang yamg dah dibeli walaupun belum basuh.. Hehehe..

Alhamdulillah now almost 32 weeks dah. Ada beberapa weeks saja lagi sebelum jumpa my little prince charming... #babyDA

31 weeks plus ketika ini

EXCITED??

Beyond that sebenarnya tapi tetap tak complete lagi barang-barang baby ni. My husband lagi super excited rasanya sebab sekarang ni tiap malam dia tidur dekat perut ja. Tak nak beralih ke tempat lain. Tengok muka kita tapi panggil baby pulak. Hurmm....

Tak pala nanti dua-dua orang kena sayang Ummi sebab Ummi ni queen of the house ok.

Here some list yang Ifa buat untuk sama-sama Mommy To Be jadikan rujukan. Especially new mommy like me. Memang sangat membantu. Banyak Ifa review barang-barang baby and new mommy dekat google untuk dijadikan rujukan. Siap buat catatan dalam diary.

Ifa start beli barang-barang baby ni bila dah masuk 7 bulan preggy sebab dengar cakap orang tua-tua katakan. Jangan beli awal-awal tapi my friend suggest beli awal takut bila perut 7 bulan dah tak larat jalan. Alhamdulillah Ifa still aktif sampai sekarang. Kadang rasa macam tak preggy pun cuma perut ja membuncit. Heheh...  Last-last mak Ifa sendiri sound sebab belum beli apa-apa. Yang dah terbeli awal just lampin pakai buang dan bedung. Both rasa excited so terbeli la.. Tu pun dah control habis. Sebab apa-apa benda pun Ifa suka review online. Baju, minyak bayi, bedung or apa saja.. 

Makanya, banyak jugak yang Ifa beli secara online. Majoriti sebab bila ke kedai or expo jadi blur nak beli. Beli dalam online senang saja.. Just klik klik siap.. kikiki

For reference, yang bertanda biru tandanya Ifa dah beli dan merah belum beli.. Hehehe. Boleh dijadikan rujukan untuk semua. Tak ada apa-apa kaitan pun.

Baby [PAKAIAN]

1. Baju harian @ siang - baju seluar pendek dan lengan pendek..baju lubang2..dan singlet jugak
2. Baju malam @ sleepsuit selalu nya beli lengan panjang dan seluar panjang
3. Romper dan Jumpsuit
4. Baju jalan-jalan
5. Mittens & Booties - yang ni kalau boleh beli lebih sikit sebab baby baru lahir ni kena pakai byk sarung tangan dengan stokin kaki. Memang terlebih beli yang ni.Heheh
6. Bonnet @ topi
7. Sapu Tangan - beli yg 100% cotton supaya kulit baby tak melecet..
8. Bib - Sebelum ni rasa macam tak perlu, tapi tengok my niece minum susu meleleh-leleh ke muka, rasa nanti nak beli jugak 1 @ 2...
9. Barut - Barut paling penting untuk baby. Ifa beli untuk saiz kecik and besar sebab tak sure baby besar or kecik kan.
10. Bedung - Haaa yang ni banyak gilaaaa beli! Ifa awal-awal lagi dah beli sampai 12 pieces.. Oppss... Maybe sebab rasa comel sangat. Harap2 nanti baby nak laa kena bedung.

Diapering

1. Napkin - Yang ni tak beli lagi. Perlu ka ek?
2. Diapers @ Lampin pakai buang - Yang ni awal-awal lagi dah beli sebelum GST launched bulan April haritu. Sebab rasa comel sangat and tau ni benda wajib ada. Beli Mamy Poko sebab ramai yang suggest tapi engat nak beli satu lagi brand lain untuk pakai siang sebab katanya baby newborn selalu salin pampers kan.
3. Wet Tissue - Done
4. Changing mat - untuk lapik kat tilam baby supaya tilam tak mudah kotor bila baby u'uk atau tetiba terkencing masa bukak baju dia.
5. Baldi dan bakul untuk Lampin/baju kotor
6. Detergent khas pencuci baju - Buds Baby Safe Laundry Detergent


Baby Care dan Grooming

1. Bedak Bayi
2. Losyen BayiEveryday Organics Infant Cream, beli dekat Baby Dash jugak 
3. Minyak Bayi (Baby Oil) - Beli dekat Baby Dash. Brand Buds Everyday Organics Infant Massage Oil
4. Putik Kapas (Cotton Bud)
5. Pengepit Kuku (Nail Clipper) - beli khas kecik tuk baby.. Ifa beli Tommee Tippee : Closer to Nature Healthcare and Grooming Set. Semua ada dalam tu..
6. Minyak Telon - Ifa beli Bebiku Minyak Telon
7. Cotton ball - Macam tak perlu ja. Nak guna kapas muka Ifa ja nanti. Hahahahha
8. Nappy Cream - Dah order dekat Baby Dash, Earth Mama Baby Bottom Balm

Nursering [keperluan tidur baby]

1. Set Tilam - Order online ja dekat Instagram. Siap request color and corak.
2. Baby Cot
3. Kelambu/mosquito net


Feeding

1. Botol dan puting susu saiz S - Dah beli Tommee Tippee tapi satu ja sebab angan-angan nak fully breastfeed
2. Bottle Sterilizer
3. Berus Pembersih Botol
4. Penyepit Botol
5. Nipple Cream - Plan nak beli Earth Mama Angel Baby - Natural Nipple Butter
6. Nursing Pad Washable
7 Nursing Pad Disposal
8. Breast Pump - Belum beli lagi. Plan nak beli dekat ekspo baby nanti. Awal-awal plan nak beli Medela Freestyle, lepas baca komen-komen dalam group #bfmember, ramai kata yang biasa pun ok. So looking yang biasa ja. Sebab belum tahu kot direct breastfeed ja
9. Cooler set bag [Storage Bottle dan Ice gel]
10. Nursing Pillow - Order sekali set tilam. Time pregnant tak guna sangat sebab guna bantal yang beli dekat Shanghai dulu. Konon nak bagi baby guna tapi sekarang pun macam dah lasam Ummi dia kerjakan.. heheheh.
11. Nursing Bra
12. Termos


Travel

1. Beg Baby
2. Baby Warmer for Bottle 
3. Baby carier - Beli lepas deliver baby ja
4. Stroller - Pun lepas baby lahir. Boleh letak terus dia dalam tu
5. Nursing cover - senang kalau kene BF kat public, boleh cover.
6. Car seat

Bathing

 1. Tuala baby
2. Besen Mandi / Bath Tub - Punya la fikir dengan hubby nak beli yang mana. Besen mandi ja kot. Last-last tak beli jugak. Dah dua kali masuk kedai tengok. Overthinking parent to be ni. hahaha 
3. Toiletries set - Beli dari online j dekat Baby Dash brand Buds Everyday Organics. Pernah baca review ok sebab organic kan.

Keperluan berpantang

1. Set jamu
2. Tungku - Ayah Ifa awal-awal dah beli. Siap dua lagi! Over tau ayah..
3. Tuam/tungku baby - ramai yang cadangkan beli tungku atau tuam baby ni untuk kembung perut
4. Baju sejuk
5. Kain batik - Ambil mak punya la sebab sepanjang kahwin memang tak pernah pakai kain batik. Selalu pakai palazzo saja..
6. Stokin
7. Nursing bra
8. Maternity Pad - For sure guna Bioseleza Feminin Pad. Dari Pantyliner ke Extra Night. Memang serapan superb sangat. Paling best sebab tak guna recycle items.. Errkkk
9. Tuala mandi
10. Breast pad
11. Tukang urut - Probably mak Ifa yang uruskan tapi belum sure. Kena double check.
12. Bengkung - Premium Beautiful corset kan ada. Memang Ifa pakai dari sebelum kahwin, so dah lama tersadai dalam almari sejak pregnant. Tak sabar nak sarung balik!
13. Air Zam-zam / selusuh

Extra

1. Penyangkut Baju Berklip
2. Mainan baby
3. Penyangkut Kecil (untuk sarung tangan + kaki)
4. Hanger
5. Almari laci baby - untuk pakaian dan keperluan baby

TIPS :

1. Some tips yang Ifa kutip dari blog-blog yang lain, baju untuk newborn tak payah beli banyak-banyak sebab baby cepat besar. So bagi yang 0-3 months just beli dalam 5-10 helai.

Bagi baju saiz 3-6 months, just beli dalam 10 helai gitu. Ifa pun tak pasti cukup ke tak tapi bagi saiz yang 0-3 months memang tak beli banyak. Tapi risau jugak tak cukup nanti. Sekarang pun tengah control diri. Heheh

2. Breast pump pula tak payah beli yang mahal-mahal, beli yang biasa dulu pun ok sebab kena tengok condition badan jugak nanti. Kang beli mahal-mahal, tak guna pula. Kan rugi

Ada hati kan nak bagi tips kat orang, padahal belum jadi mommy lagi. Just share some ideas..

Hasil menjaring

Some my baby clothes yang beli thru online.. kikiki..
Beli dekat Gymboree.com

Beli dekat carter.com

Beli dekat Instagram @babymumshoppe

Tempat set tilam dekat Instagram @baby_umyra_pillow

Tropika Baby Herbal Cream beli dekat @marissa_shoppe. Bau dia wangi sangat!


Benda wajib ada untuk berpantang mesti la bekung kan. So Ifa pilih Premium Beautiful Corset memandangkan Ifa salah seorang trusted agent corset ni. And Ifa tahu memang this corset is the best corset untuk berpantang.

Siap masuk majalah PAMA so memang betul-betul terbukti berkesan kan..



Tak sabar sebenarnya nak kurus balik selepas bersalin ni. Sebab semasa mengandung rasa badan semakin naik dan semput. Rasa tak selesa sangat. Excited dengan 'testimoni selepas pantang dengan PREMIUM BEAUTIFUL' ni. Kalau pakai dengan cara yang betul dan saiz yang betul sure kesan dia cepat sangat!

Kalau berminat dengan Premium Beautiful ni cepat-cepat contact Ifa ok. Buka ja dapat kurus, depat bagi kecut balik rahim dengan cepat, banyyakkan susu dan cepatkan proses luka kalau bersalin secara ceaser. Kalau ada strechmark pun boleh hilang tau. So grab cepat. Contact Ifa direct, nanti dapat harga MURAH!!

Efah Mustaffa
0134347079





Friday, 21 August 2015

Kenapa Pilih COZUMA CC CREAM?

Selalunya sebelum ni kita dengar pasal BB Cream, sekarang ni dah ada banyak jenis pulak. Selain dari BB Cream, dah ada CC Cream dan DD Cream. Apa pulak beza antara ketiga-tiga ni?

BB Cream atau ‘Blemish Balm’ adalah produk paling popular dalam kalangan masyarakat Asia. Krim BB berfungsi sebagai litupan bedak asas yang mengandungi SPF dan antioksidan. Teksturnya lebih ringan berbanding bedak asas biasa dan mewah daripada pelembap berwarna.

CC atau ‘Colour Correcting’ membantu menghasilkan ton kulit sekata dan sesuai digunakan oleh wanita yang mempunyai masalah kulit seperti kemerahan, kusam dan pucat. Perbezaan antara BB dan CC ini ialah krim BB lebih memberi tumpuan kepada masalah cela. Krim ini lebih ringan berbanding BB dan kulit akan menjadi lebih cerah dan lembut setelah diaplikasikan pada wajah.

Daily Defense’ atau DD merupakan kombinasi BB dan CC. Penganalisis industri komestik dunia meramalkan krim DD bukan sahaja boleh digunakan untuk wajah tetapi merangkumi penjagaan tubuh dan kaki. Krim ini kaya dengan lembapan dan bertindak sebagai pelembap ekstra pada tubuh.


Boleh pilih je mana yang sesuai dengan kehendak kita. Tapi Ifa pilih CC Cream sebab hasil dia lebih baik. Selepas berbelas tahun menggunakan Safi Krim, now Ifa change to Cozuma CC Cream.

Kenapa perlu pilih Cozuma CC Cream?


Here, ada 10 kebaikan Cozuma CC Cream ni..



Kenapa Ifa Pilih Cozuma CC Cream?

1. Krim Ringan, Liputan Hebat untuk Kulit yang Halus.
Tekstur yang ringan membenarkan sapuan yang lancar dan menjanjikan liputan yang sangat hebat. Cozuma CC Cream adalah terbaik kerana ia tidak akan menyumbatkan liang roma anda seperti bedak asas yang lain!

2. Kulit Cerah dan Bersinar
Krim bertekstur ringan bak sutera ini meresap ke dalam kulit anda dengan sempurna dan mencerahkan kulit anda dengan segera! Selain itu, ekstrak Licorice dan Vitamin C mencerahkan tona kulit anda hari demi hari apabila digunakan setiap hari!

 3. Kawalan Kulit Berminyak
Bosan kerana asyik menggunakan kertas lap minyak selepas memakai bedak asas atau solekan? gunakan Cozuma CC Cream dan kekal bebas kilatan sepanjang hari!

4. Pelembapan dan Penghidratan yang berpanjangan
Estrak Aloe Vera menyediakan penghidratan hebat sepanjang hari, menjadikan kulit anda halus dan lembut!

5. Anti-Radang
Tiada lagi kulit sensitif! Terima kasih kepada esktrak bunga Marigold dan esktrak Manggis!

Banyak sangat kelebihan dia, walaupun Ifa ada appoinment mala, senang untuk disapu dan diratakan. And Cozuma CC Cream ni tidak terlalu berat dan tidak berminyak. Senang dicuci jika ingin solat.

Here before and after Ifa wearing Cozuma CC Cream


Sangat mudah untuk disapu. 3 step sahaja




Testimoni dari pengguan Cozuma CC Cream.

Nampak perbezaan kan sebelum dan selepas. Nak lagi berseri calit dengan sedikit Cozuma Lipstik..

Why I choose Cozuma Lipstik??

- Ekstrak buah betik dan sfera kolagen untuk bibir gebu
- Biji Minyak Safflower dan minyak Cottonseed untuk meluncur dengan hebat dan memberi kemasan satin
- Vitamin C dan E untuk perlindungan bibir dari persekitaran
- Squalane untuk rasa licin dan ringan


Cozuma Lipstik ada 10 pilihan warna yang sangat menarik!



Here, Ifa ada tawarkan pakej untuk Set Makeup 5 Minit!

Kenapa namanya begitu sebab dengan combination dua produk hebat ni anda boleh bersiap dalam masa 5 minit sahaja.. Kelihatan jelita dan berseri dengan Cozuma CC Cream + Cozuma Lipstik!



Terdapat Set Trial Cozuma CC Cream juga bagi yang ingin mencuba...

Harga Cozuma CC Cream

Bagi pembelian dengan Ifa akan dapat 2 jenis pilihan Cozuma CC Cream iaitu :

Trial Set (4gram)
RM30

Satu tiub (50 gram)
RM120
(Normal Price RM127)


Dapatkan skrg dengan harga yang sangan berbaloi!


Whatsapp / SMS / Call / Telegram
Efah Mustaffa
0134347079






Thursday, 20 August 2015

Berpantang dengan PREMIUM BEAUTIFUL

Kali ni ni Ifa akan kupaskan mengenai PREMIUM BEAUTIFUL ketika berpantang..

Ada yang bertanya, kalau bersalin secara caesar/pembedahan, berapa lama lepas bersalin baru boleh pakai Premium Beautiful? atau tak boleh pakai Premium Beautiful langsung??

Ada juga yang bertanya, pemakaian Premium Beautiful lepas bersalin secara caesar/pembedahan ni susah ke senang? Ada kesan sampingan tak??

Kat sini Ifa ada jawapan untuk semua persoalan ni.


Pemakaian Premium Beautiful untuk wanita bersalin secara caesar/pembedahan adalah sangat-sangat digalakkan dan sangat senang diuruskan

Kenapa??

1. Premium Beautiful mementingkan kesihatan dan kecantikan. Memang betul Premium Beautiful dipakai untuk membentukkan badan TETAPI ia dicipta dengan mementingkan 70% KESIHATAN dan 30% KECANTIKAN.. Berbeza dengan korset jenama laen yang hanya mampu membentuk badan sahaja tanpa mementingkan kesihatan si pemakai

2. Far Infrared Rays (FIR) yang terkandung dalam Premium Beautiful akan membantu dalam proses mempercepatkan luka pembedahan. Kebiasaannya ibu bersalin secara caesar sesuai untuk memakai Premium Beautiful selepas 2 minggu bersalin. Jika masih mengalami rasa sakit untuk bergerak,digalakkan untuk pakai waist nipper(bengkung) sahaja. 

Kalau nak tau, di waist nipper ni lah sulaman FIR paling banyak..Then, bila dah ok cket (boleh berjalan+uruskan diri), bolehlah pakai 1set trus.. untuk hasil yang lebih menakjubkan.. Trust me

Kelebihan pakai Premium Beautiful time pantang untuk ibu bersalin secara normal/pembedahan

1. Badan lebih bertenaga
2. Rahim cepat elok
3. Strech mark hilang
4. Luka operate cepat kering dan sembuh
5. Susu akan jadi banyak
6. Puting/niple takkan menjadi gelap dan tenggelam
7. Penurunan berat dan pembentukan badan
tak perlu dah nak pakai bengkung stail dulu punya, ganti dengan Premium Beautiful ok:)

Beginikah kita selepas bersalin??? Oh TIDAKKK!!


Tahu tak yang bekung aka Waist Nipper Premium Beautiful juga dicadangkan dalam majalah Pama. Hebat kan??

Jom tengok kelebihan Premium Beautiful untuk dalam pantang.....
  • Mengeluarkan ANGIN dlm badan
  • Mengecut dan memperkemaskan semula RAHIM yg mengembang semasa hamil
  • Menarik dan merapatkan semua Tulang Pinggul yg renggang semasa proses bersalin
  • Menyegarkan badan yg lesu dan letih sepanjang proses bersalin
  • Mengeluarkan Darah Nifas yg BEKU dan  BERKETUL-KETUL dgn lancar
  • Mengeluarkan segala sisa KOTORAN dan AIR BISA dari rahim
  • Menyokong(sengkak) rahim dari jatuh
  • Menyihatkan rahim dan memberi persediaan utk KEINTIMAN suami isteri
  • Menghilangkan STRETCH MARK 
  • Menghangatkan dalaman badan 
  • Melancarkan proses pembuangan air besar (no more SEMBELIT)
  • Memperbanyakkan SUSU
  • Merawat LUKA-LUKA dalam RAHIM mahupun di luar rahim
  • Meningkatkan METABOLISM badan
  • Membantu menurunkan BERAT BADAN dengan cepat
  • Memperbetulkan kembali POSTUR badan especially tulang belakang
Here Ifa share testimoni dari Awesomazing Team sendiri dan juga testimoni from google.

Kalau google testimoni Premium beautiful, memang banyak sangat keluar. Ternyata memang Premium Beautiful ni betul-betul berkesan.







Kalau anda masih tercari-cari bekung untung digunakan ketika bermpantang, I definitely said Premium Beautiful sebab hasil dia memang sangat superb. Confirm tak rugi!

Whatsapp/SMS/Telegram 
0134347079
for special price.. 

Less hampir RM400!

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...