Sunday, 27 September 2015

What I feel to be a mom!

Today 27 September 2015, I officially 37 weeks pregnant. Just 3 weeks more to go. Yes, I'm very excited it hug and kiss my baby but I'm nervous and scare to give a birth at the same times!!

My face, feet and hand semakin membengkak dengan jayanya. Muka makin sembam. Setiap kali jumpa orang mesti kata dah tak lama nak beranak sebab perut dah jatuh. My mom also said that. Terus jadi lagi nervous. Counting days ja sekarang ni. Baju baby and maknya untuk ke hospital dah ada dalam bonet kereta. Barang baby ketika pantang pun dah siap pack elok2 dalam kotak, sedia diangkut balik ke kampung ja sebab Ifa pantang di Perlis.

Start semalam dah susah nak tidur. Selalu Ifa ni tak da masalah langsung untuk tidur. Terus lelap ja kalau letak kepala. Nasib baik ada Biovelocity Sleep Mate membantu mudahkan tidur and tidur lena sampai pagi. Maklum lah badan dah jadi muatan berat. Current weight almost 60kg!! Ya Allah berat kan! Sungguh2 tak sabar untuk pakai balik Premium Beautiful. Rasa sangat la kembang sekarang ni.

Apa pun tetap happy sebab Allah bagi peluang rasa nikmat ni. Baby dok geletek setiap hari. Gerak kuat2 macam main bola dalam perut. Main acah2 dengan abi, sembunyi kalau Abi nak pegang dia. Alhamdulillah syukur sangat. Semoga orang yang masih menunggu saat2 ni dikurniakan rezeki baby dengan cepat. Aminnnn....

Sunday, 13 September 2015

SM SSM Award September 2015

On 12 September 2015 SM SSM Award was held at Wisma MCA Ampang..

Penganugerrahan ini khas untuk meraikan penerima anugerah bagi Sale Manager yang membuat sale sebanyak RM20,000 dan Senior Sale Manager, RM60,000 sale terkumpul dalam kumpulan masing-masing...

Penganugerahan ni diadakan dua tahun sekali oleh Sahajidah Hai O Marketing demi menunjukkan rasa berbesar hati atas usaha masing-masing. Dalam setahun lebih 5 anugerah diadakan oleh syarikat SHOM termasuk 2 kali setahun trip melancong secara PERCUMA!

Memang bukan calang-calang syarikat dapat bagi servis macam ni. Memang rugi kalau tak ambil peluang jadi part of the team..

Here, all achievers from Awesomazing Team. 
A big congratulations to all!!


Ini pula achievers dari team Efah sendiri. Alhamdulillah and a big congratulation to all!


Sale Manager Nazihah Abu from ipoh. My junior in study and now becomes my partner in business. Alhamdulillah congrats sayangku Gie yang sangat gorgeous dari Sarawak ni..


Next is Sale Manager Siti Marianah under Manja Team. Seorang yang sangat cekal dan bulat hati dengan pemimpin. Alasan dan cabaran letak tepi untuk sama-sama berjaya dalam business.


Here Sale Manager Siti Nur Aradiah from Johor. Also my junior in study. Pakar Premium Beautiful sebab set Ara sold semua dalam masa kurang sebulan. Congrats darling! 


Here Sale Manager Siti Haslina. Memang salute dengan Kak Lin sebab bermula dengan sekotak Marine Essence Beauty Bar but now complete RM20,000 sales. A big congrats!!

And here pose cun melecun Awesoamzing Team together with HBO team..


Efah just boleh jealous kan diri di rumah sebab tak dapat sama-sama sambut kejayaan business partners disebabkan faktor kesihatan.

Biasa la dah hujung-hujung pregnancy ni kaki semakin bengkak bak bom so kita rest kat rumah jela. Next award wajib ada sama-sama. 

Apa pun congratulations pada semua!!

Tanpa langkah pertama, tak akan ada langkah seterusnya. So jangan takut untuk memulakan langkah tersebut!

Friday, 4 September 2015

Promosi PREMIUM BEAUTIFUL MURAH 2015!!

Ada tak sesiapa nak beli Premium Beautiful murah???

Memang murah gila and Ifa nak offer promosi untuk semua start today sampai November 2015!!

Serius ni bukan main-main tau!!

Premium Beautiful ni sememangnya custommade tapi no worries sebab promosi ni boleh save RM100 atau RM200.. RM300 pun bukan. Lagi murah dari tu!! Berbaloi sangat kalau grab..

Ni antara promosi paling tinggi Ifa bagi, tak pernah save banyak macam ni.. So wajib grab jangan gigit jari ya!

Bagi sesiapa ni Sungai Petani especially, Penang, Perlis atau Kedah boleh terus fitting dengan Ifa plus dapat free consultation. 

Aset yang jatuh boleh dinaikkan balik, yang kembang melebar dikuncupkan dan pinggan bulat dirampingkan.. Memangbest sangat. Kesan dalam 5 minit saja.. Tak lama pun.. Tapi kalau pakai konsisten 3-6 bulan terus badan akan maintain macam anak dara..

Best kan!!

Kenapa kena beli dengan Ifa???
Because I'm your Premium Beautiful Specialist and also your trusted agent... Siap ada certificate from company sebab memang terlatih bab Premium Beautiful. Dari ukur, alih lemak, consult to get maximum result and segalanya..

Ramai yang dah ambil peluang untuk memiliki Premium Beautiful ni. Rugi sangat kalau tak grab!

Kualiti Premium Beautiful korset ni tak sama dengan korset biasa tau.
Premium Beautiful memang direka khas setanduing dengan nilainya..

Kenapa?? Wajib free fitting dulu. No charges langsung so kenapa tak mau grab peluang kan.. 

Jom!!


Thursday, 3 September 2015

Congrats Sale Manager Wani from Labuan!

Big congratulation to my beloved partner from Labuan, Wani Raduan!!

Total sale this month more than RM20,000 and total sale with her team right now more than RM40,000 already. 

Almost achieve second level in the business. Start with Sale Manager and second level is Senior Sale Manager.. You can do it girl!


CDM Adibah bantu untuk Wani punch semua stock di B32 Stokis Batu Caves, our center of business. Alhamdulillah ada leader yang sanggup turun padang walaupun dah achieve the top level. Thanks CDM Adibah!!

Wani ni berada dekat Labuan tapi berasal dari Sik. So tiap kali balik kampung wajib jumpa Ifa dulu untuk serap ilmu bisnes.

Asalnya langsung tak kenal Wani tapi social media memperkenalkan kami...

Congrats Wani bulan September confirm RM5,000 bonus masuk dalam akaun and Premium Beautiful already booked.. Hebat!
Padaham buat bisnes ni secara part time sahaja untuk extra income. Tapi income lebih dari gaji hakiki kan...

Ifa akan cerita details about Wani on next post. 

Stay tuned!!

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...