Monday, 28 December 2015

Promosi Cozuma CC Cream

Promosi Cozuma CC Cream besar-besaran..

Hanya RM120 untuk 50GRAM!!

dan

RM15 untuk TRIAL SET!

Ramai yang dah cuba Cozuma CC Cream ni dan ramai lagi yang masih ragu dan sangsi takut tak sesuai dengan kulit. 

So kenapa tak cuba trial set dahulu?? 

Sebelum ni Ifa jual harga RM35 untuk satu bekas kecil, harga pasaran sampai RM40!

Tapi sekarang harga Cozuma CC Cream untuk trial set ni merudum jatuh hingga RM30 sahaja!

Harga istimewa ni untuk semua sebab Ifa sendiri jatuh hati dengan Cozuma CC Cream ni so Ifa nak semua orang boleh cuba. Rugi kalau tak try dulu. RM30 jaaaaa... Sangat murah tau


Wajib grab sebab kesan sangat best dan murah of course! Kalau dah serasi boleh terus grab satu tiub 50 gram. RM120 ja.. Kalau biasa RM127 tau... Tahan sampai 6 bulan so sangat berbaloi. 

Pakai Cozuma CC Cream ni tak pakai bedak pun boleh. Kalut-kalut nak pergi kerja pun senang sebab mudah disapu dan diratakan. Senang jugak dicuci untuk solat. Sebab tu Ifa kata wajib cuba!

Jom tengok semua testimoni CC Cream yang mendapat tempat dihati semua orang.









For booking and inquiry, contact me now..

Bagi sesiapa yang nak COD (cash on delivery), kawasan yang kami cover adalah di Sungai Petani, Kedah dan kawasan berdekatan atau di Arau Perlis atau kawasan berdekatan. Penang pun boleh jika pembelian lebih dari 1 tiub.

Whatsapps / Telegram / SMS
013-4347079




Sunday, 20 December 2015

Dahin Amsyar bin Zulhilmi journeys!


Dahin Amsyar turns 2 months old!


Pejam celik pejam celik dah dua bulan budak ni. Dua bulan jugak dah jadi mak orang tapi sampai sekarang macam tak percaya dah ada anak sendiri.. Selama dua bulan ni jugak tak pernah berenggang dengan Dahin Amsyar so no wonder kenapa dia sangat manja dengan Ifa. Even time Dahin kena warded 4 hari dekat Hospital Tengku Fauziah due to jaundice, Ifa sama-sama warded jugak. Seksanya dok hospital tak siapa tahu. Paling seksa tengok anak kesayangan kena jemur bawah lampu dan tiap pukul 4 pagi anak kesayangan kena amik darah. Baru nak tidur dah kena seksa dek sakit. Can't forget the experience. Will story about it later.  


For now his progression so far :

Weight : 5.3kg
Length : 6.1cm

Alhamdulillah Dahin semakin cerdik sekarang. Baru start nak sembang and baru start nak senyum. Tu pun pada certain people ja. Tak pa janji jangan sakit ja..

Dua kali Dahin cucuk, both tak demam. Penangan susu ibu katanya, Alhamdulillah.. Dah 62 hari susukan Dahin exclusively. Panjang lagi perjalanan kami.

Next target nak fully CD pulak! Yeayy make cloth diapers mainstream. Tengah mood mengumpul CD lagi. Hubby dah mula berbunyi.. 2016 azam untuk fully CD for Dahin.

Dahin Amsyar turns 3 months old!



Alhamdulillah dah 3 bulan panglima Dahin ni...

His progression for now :

Found his hand already, dulu tangan selalu terlajak ke atas dahi sebab coordination poor lagi.. Hehehe..
Dah pandai makan dan hisap jari. Kadang-kadang sampai semua dihisap
Senyum selalu tak kira siapa main dengan dia cuma gelak besar dengan Ummi saja
Sembang bila mood baik, kalau ngantuk atau lapar jangan kacau, confirm nangis teruk!
Dah pandai duduk, almost the time nak duduk. Bila bagi baring terus bebai

And of course still breastfeeding exclusively and great achievement is fully CD-ing dah.. Yeay!

Saturday, 12 December 2015

Pengalaman Pertama Menggunakan Cloth Diapers & Cloth Diapers Review

Hai semua... Kalau ada yang ingat atau follow blog Ifa ni, sebelum ni Ifa ada share berkenaan cloth diapers. One again Ifa nak share berkenaan dengan cloth diapers ni. For this entri, nak share how my first experince using this cloth diapers (CD) for whole day and same review of them.

Untuk entri sebelum ni Ifa ada share my first CD which is Lovelyworld. Lepas tu Ifa beli Grovia, B-Dipe, Funky Fluff, Sunbaby and Happy Flute. Total my CD for now dah 18pcs. Yes kegilaan kepada CD semakin menjadi so Ifa dah stop sebelum melarat. Niat utama untuk berjimat so tak boleh lari dari landasan. Nak try dulu semua brand ni, mana yang ok boleh tambah koleksi nanti. Atau try brand lain yang review best. Setiap brand Ifa beli maksimum 3 ja. Yang mahal sket beli 2 ja tengok macam mana dia punya performance dulu. 

Untuk first try ni Ifa just guna 5 CD for whole day. Memang sangat jimat. Alhamdulillah berjaya pakaikan baby Dahin seharian without failed and baby Dahin siap poo poo lagi. 

Here my model menggayakan CD dia. Alhamdulillah dia selesa dengan semua. Tak dak tanda rashes atau alergik.


Permulaan hari Ifa guna CD dari B-Dipe. Pakaikan Dahin pukul 9 lebih tapi tak sampai sejam Dahin dah berak. Dah alang2 Ifa terus mandikan Dahin and pakaikan Dahin brand Funky Fluff selepas tu dalam pukul 10 lebih. Pakai Funky Fluff yang kaler merah tu sampai pukul 5! Almost 7hours without leaking. Pukul 5 mandikan Dahin and tukar ke brand Lovelyworld. Pakai this brand sampai pukul 10 malam. Then tukarkan CD keempat Dahin yang kaler oren tu sampai pukul 5 pagi! Last sekali tukarkan ke brand B-Dipe balik yang corak biru oren tu sampai pukul 9 pagi balik. Totally 24hours Dahin using this CD. Memang best and seronok!

Nak tengok jadual pemakaian CD Dahin dengan lebih terang..

9 pagi - 10 pagi : B-Dipe (tukar cepat sebab berak)
10.30pagi - 5.00 petang : Funky Fluff
5.30 petang - 10 malam : Lovelyworld 
10 malam - 5 pagi : Funky Fluff
5 pagi - 10 pagi next day : B-Dipe

Berbaloi kan pakai CD ni. Kalau DD terus kena buang. Pakai CD just kena basuh ja. For me bab membasuh ni sangat seronok. Tah la rasa macam satu kepuasan. Bukan susah pun, kalau malas sangat just campak dalam washer machine. Macam Ifa basuh dengan tangan. Rajin kan!! Hahahahahaha

So here done review of them. Bagi yang baru nak berjinak dengan CD boleh jadikan sebagai panduan walaupun Ifa sendiri pun masih baru dalam bab ni. 


Ni adalah brand B-Dipe. Ada macam2 design yang sangat comel. Total Ifa beli brand ni 3 pcs. Brand B-Dipe ni Ifa beli dari Bummia Kids. Memang one of my fav CD seller. Harga pun murah ja. RM 35 each and cutting dia kecil so sangat sesuai pakaikan dekat newborn. Cuma Ifa tukar insert dia dengan INSERT Lovelyworld yang pendek. Kalau tak dia jadi sedikit bulky. Nanti baby dah besar boleh pakai insert dia sendiri kot. Insert dia ada 4layer so jadi sedikit bulky.


Ni plak brand Funky Fluff bought from Sweet Luna Shop. My fav brand for now sebab serapan dia superb. Cutting best tak bulky walaupun Dahin still newborn. Color pun sangat menarik,stricking gitu cuma harga dia agak mahal tapi Ifa puas hati sebab performance dia superb. Boleh pakai as night CD and pakai 7-8 jam pun tak bocor. Ifa beli CD ni set promo ;2 CD, 1 wetbag dan 1 liner dengan harga RM250. 


Lastly CD from Lovelyworld. Ni CD pertama Ifa and Ifa beli time baby fair dekat Penang. 3 pcs dengan harga RM220. Serapan dia superb jugak cuma cutting dia besar sket untuk newborn. Boleh pakai untuk night CD jugak sebab boleh tahan lama. Salah satu CD poket yang best. High recommended jugak.

Ni saja for this time. Lepas ni nak try brand Grovia, Sunbaby and Happy Flute pulak. For now semua CD Ifa jenis pocket CD. Happy Flute ja jenis AIO. Nanti Ifa review lagi. Next target nak cdying for whole week. Yeayyy!! Wish me luck..

 

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...