Sunday, 20 December 2015

Dahin Amsyar bin Zulhilmi journeys!


Dahin Amsyar turns 2 months old!


Pejam celik pejam celik dah dua bulan budak ni. Dua bulan jugak dah jadi mak orang tapi sampai sekarang macam tak percaya dah ada anak sendiri.. Selama dua bulan ni jugak tak pernah berenggang dengan Dahin Amsyar so no wonder kenapa dia sangat manja dengan Ifa. Even time Dahin kena warded 4 hari dekat Hospital Tengku Fauziah due to jaundice, Ifa sama-sama warded jugak. Seksanya dok hospital tak siapa tahu. Paling seksa tengok anak kesayangan kena jemur bawah lampu dan tiap pukul 4 pagi anak kesayangan kena amik darah. Baru nak tidur dah kena seksa dek sakit. Can't forget the experience. Will story about it later.  


For now his progression so far :

Weight : 5.3kg
Length : 6.1cm

Alhamdulillah Dahin semakin cerdik sekarang. Baru start nak sembang and baru start nak senyum. Tu pun pada certain people ja. Tak pa janji jangan sakit ja..

Dua kali Dahin cucuk, both tak demam. Penangan susu ibu katanya, Alhamdulillah.. Dah 62 hari susukan Dahin exclusively. Panjang lagi perjalanan kami.

Next target nak fully CD pulak! Yeayy make cloth diapers mainstream. Tengah mood mengumpul CD lagi. Hubby dah mula berbunyi.. 2016 azam untuk fully CD for Dahin.

Dahin Amsyar turns 3 months old!



Alhamdulillah dah 3 bulan panglima Dahin ni...

His progression for now :

Found his hand already, dulu tangan selalu terlajak ke atas dahi sebab coordination poor lagi.. Hehehe..
Dah pandai makan dan hisap jari. Kadang-kadang sampai semua dihisap
Senyum selalu tak kira siapa main dengan dia cuma gelak besar dengan Ummi saja
Sembang bila mood baik, kalau ngantuk atau lapar jangan kacau, confirm nangis teruk!
Dah pandai duduk, almost the time nak duduk. Bila bagi baring terus bebai

And of course still breastfeeding exclusively and great achievement is fully CD-ing dah.. Yeay!

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...