Wednesday, 6 January 2016

Premium Beautiful bantu kurus selepas bersalin dengan mudah!

Kurus selepas bersalin memang menjadi semua idaman new mommy kan include me. Yela, selama 9 bulan badan mengembang dengan pesatnya tanpa boleh disekat. Bukan senang nak turunkan balik, tambah pulak bagi ibu yang menyusu... 

Pengalaman Ifa sendiri berat dari 43kg naik ke 62kg! Selama 9 bulan memang tak rasa kenaikan tu sebab sebulan dalam 2kg naik. Tapi bila dah hujung-hujung tu memang rasa penat nak bawa badan yang dah 62kg walaupun baby ada kat dalam. Merasa jugak bawa badan besar. Tak sanggup rasanya nak biarkan badan macam tu. Bukan nak tee down orang berbadan besar tapi bagi Ifa banyak limitation bila badan kita besar. Contoh badan cepat penat, tak boleh jalan laju, cepat etih, susah nak buat kerja seperti ambil barang, pakai kasut and banyak lagi la.. Memang rasa kurang upaya sangat... So memang dah berazam mesti kurus balik baru badan sihat. Tu yang penting. Kurus sinonim dengan sihat. Bukan nak cantek sahaja tau..

So here Ifa sebelum dan semasa mengandung. Ngeri kan...
Beza tak sebelum dan selepas???

43 kg VS 62 kg??!!!

Ya Allah takut tengok diri sendiri. Walaupun begitu, suka sebab ada manusia kecil yang hidup dalam rahim Ifa. Sebab tu semua mom to be tak kisah untuk jadi gemuk sebab pregnant. Tapi nak tak lepas bersalin orang tetap tanya pregnant ka?? Oh itu sangat menakutkan!

Semasa pregnant 38 weeks

Sebelum pregnant. Slim melin tau! Kenangan di Shanghai.

For first time, takut tengok perut sendiri lepas bersalin. Yela, 9 bulan dia membesar dengan jayanya tiba-tiba baby kelaur. Kulit terus jadi kendur. Siapa takut macam Ifa atau Ifa yang over sorang-sorang??? 

Disebabkan gerun melihat diri sendiri lepas bersalin, memang terus sarung Premium Beautiful. Hari ketiga berpantang Ifa dah pakai waist nipper @ bekung. Pakai saiz yang lebih besar dari saiz Ifa pakai sebelum ni sebab perut masih mengelebeh. Rasa macam still pregnant ja.

Hari keempat baby Ifa warded disebabkan jaundice yang tinggi so skip pakai bekung for 4 days. Memang tak sempat sebab bila dekat hospital, semua Ifa kena ukur sendiri. 24 hours Ifa pantau Dahin and jaga Dahin. Kecian tau tengok dia bawah lampu. Nak pakaikan bekung kat Dahin time ni sure tak boleh sebab tak pasal kena marah dengan nurse so pasrah jela. Dahin warded selama 3 hari 4 malam. Ummi dia yang menangis banyak dari anak sebab tak sampai hati tengok dia..

Bila balik terus pakai balik bekung sebab dah boleh bernafas balik kan. Ada husband and mak yang tolong uruskan Dahin.
Alhamdulillah 3 hari pakai bekung saiz 70, hari keempat dah boleh pakai saiz 64 which is my current size for waist nipper, Lega!! Perut pun dah kurang mengelebeh.. 

Selepas 10 hari bersalinkan Dahin, berat Ifa dah turun ke 50kg!!!
Hilang 12 kg dalam masa 10 hari!
Dalam 10 hari jugak my inch back to normal size.. 

Hiphip hooreyyyy....

Memang tak mustahil nak kurus balik selepas bersalin.. Mudah ja, just wearing Premium Beautiful. 
Malas?? Kalau malas tak payah kurus, simple as that jela. Mana ada nak berjaya kalau malas. Kalau lapar tapi malas nk suap ke mulut pun tak jadi kan... So berlapar jela.

Nak kurus pun sama, tiada istilah malas. Wajib pakai Premium Beautiful ni sehari 8 jam. Lagi lama lagi bagus. Ramai dah berjaya kurus selepas pakai Premium Beautiful tau. Bukan tu saja, PB boleh naikkan balik rahim, boleh keluarkan darah nifas yang berbaki. So here Ifa share testimoni ibu ibu hot yang pakai PB selepas bersalin.

Perbezaan memakai Premium Beautiful pada hari ketiga dan ke-20 selepas bersalin.

Perut buncit hilang pada hari ke-44 berpantang

Tampil cantek selepas mengamalkan Premium beautiful dengan konsisten














Later Ifa share my testimoni pulak ya. Selepas 30 hari pantang dah boleh pakai satu set Premium Beautiful tau. Bukan saiz besar but my size before pregnant so memang badan dah back to normal la kan walaupun hanya dalam masa sebulan.

Bukan badan ja back to normal size, tapi badan lebih bertenaga, ringan.. 

Ada setengah orang pilih untuk guna bekung tradisional yang belit-belit tu. Tapi Ifa tak mampu nak pakai yang tu. Satu sebab malas and kedua sebab tak sempat. Baru anak sorang dah tak menyempat. For me, kalau ada yang lebih mudah dan cepat why not trying kan. Lagipun Ifa guna PB ni dari single, sampai bersanding dan kahwin. Now berpantang pulak. Memang worth it sangat. Labur duit lebih sikit tapi pakai bertahun-tahun dah tapi still elok macam baru. Dah la ada lifetime warranty.. Bukan nak kata bekung tradisional tu tak bagus ya. A big no, thats our choice la kan.

So here Ifa share kenapa Ifa pilih bekung moden aka Premium Beautiful..

KELEBIHAN BERPANTANG DENGAN BENGKUNG MODEN (PREMIUM BEAUTIFUL)

👉Mengeluarkan angin dari dalam badan
👉Mengetatkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa bersalin
👉Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses bersalin
👉Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul2 dengan lancar
👉Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan prose tangas) dari rahim.
👉Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh
👉Menyihatkan rahim dan memberikan persediaan untuk proses hamil seterusnya, seterusnya menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron
👉Menghilangkan 'strech mark' akibat semasa mengandung
👉Menghangatkan dalam badan & tidak perlu menggunakan bahan2 seperti param, tapel dan pilis
👉Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
👉Memperbanyakkan susu ibu dan mengelakkan bayi cirit birit (akibat ibu yang memakan jamu)
👉Merawat luka2 di dalam & luar rahim
👉Menaikkan metabolisme badan-Membantu mengurangkan berat badan dengan cepat
👉Membentuk semula payudara, pinggul dan postur badan yang menarik

Serius senang sangat nak ke toilet, nak menyusu pun senang. Plus bila pakai PB susu makin banyak!! PB as milkbooster pulak...

❤️Kurus
❤️Milkbooster
❤️Jimat masa
❤️Mudah

Memang a great choice gunakan Premium Beautiful ketika pantang..

Teringin nak pakai PREMIUM BEAUTIFUL jugak??

SMS / Telegram / Whatsapp

đź’—0134347079đź’—
đź’—Efah Mustaffađź’—

Installment / Cash / Card Credit accepted!

AlsO sEE thIs pOst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...